Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

Foi :

400 g faina
120 g unt (65%)
6 lg zahar
2 oua
6 lg lapte
sare,esenta de vanilie
1 plic amoniac (1+1/2 lgt)

Crema :
800 ml lapte
130 g faina
250 g zahar pudra
200 g unt
1-2 lamai

Glazura :
5 lg zahar pudra

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac :

       Foi : framantam faina cu untul moale cu varfurile degetelor, adaugam apoi zaharul, sarea,esenta de vanilie, ouale si amoniacul stins cu laptele.

Dupa ce s-a odihnit aluatul (1 h la frigider), il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (27*37 cm) timp de 4-5 minute la 180 grade Celsius (sau pana cand vedem ca devin aurii marginile foilor).

       Crema :  amestecam faina cu 150 g zahar pudra ,apoi turnam laptele rece peste si amestecam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una sa nu se prinda, pana cand crema se ingroasa. Adaugam coaja rasa de lamaie si zeama stoarsa de la 2 lamai medii sau fiecare dupa gustul sau.

Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 100 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand.

Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.

Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

 

Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .

O prajitura foarte buna si ieftina ! Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Corina

    Chia asa arata: alba ca zapada! Minunat! Pupici

    Răspuns
  2. Cristina

    Ascunde o prajiturica si pentru mine!!! Arata super delicioasa!

    Răspuns
  3. Rosita Vargas

    exquisita me encanta su color,luce radiante y bella,abrazos cordiales.

    Răspuns
  4. miremirc

    Corina, Cristina, Aziz multumesc frumos de aprecieri ! Va imbratisez ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5