Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Foi :
400 g faina
120 g unt (65%)
6 lg zahar
2 oua
6 lg lapte
sare,esenta de vanilie
1 plic amoniac (1+1/2 lgt)
Crema :
800 ml lapte
130 g faina
250 g zahar pudra
200 g unt
1-2 lamai
Glazura :
5 lg zahar pudra
Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac :
Foi : framantam faina cu untul moale cu varfurile degetelor, adaugam apoi zaharul, sarea,esenta de vanilie, ouale si amoniacul stins cu laptele.
Dupa ce s-a odihnit aluatul (1 h la frigider), il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (27*37 cm) timp de 4-5 minute la 180 grade Celsius (sau pana cand vedem ca devin aurii marginile foilor).
Crema : amestecam faina cu 150 g zahar pudra ,apoi turnam laptele rece peste si amestecam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una sa nu se prinda, pana cand crema se ingroasa. Adaugam coaja rasa de lamaie si zeama stoarsa de la 2 lamai medii sau fiecare dupa gustul sau.
Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 100 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand.
Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.
Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .
O prajitura foarte buna si ieftina ! Spor la prajiturit ! 🙂
Chia asa arata: alba ca zapada! Minunat! Pupici
Ascunde o prajiturica si pentru mine!!! Arata super delicioasa!
Mmmmmm mi-e poftaaaaa….Arata grozav,grozav,grozav…pup o zi faina!!!
exquisita me encanta su color,luce radiante y bella,abrazos cordiales.
Corina, Cristina, Aziz multumesc frumos de aprecieri ! Va imbratisez ! 🙂
Cu amoniac facem si noi..e o super prajitura!!!