Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

Foi :

400 g faina
120 g unt (65%)
6 lg zahar
2 oua
6 lg lapte
sare,esenta de vanilie
1 plic amoniac (1+1/2 lgt)

Crema :
800 ml lapte
130 g faina
250 g zahar pudra
200 g unt
1-2 lamai

Glazura :
5 lg zahar pudra

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac :

       Foi : framantam faina cu untul moale cu varfurile degetelor, adaugam apoi zaharul, sarea,esenta de vanilie, ouale si amoniacul stins cu laptele.

Dupa ce s-a odihnit aluatul (1 h la frigider), il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (27*37 cm) timp de 4-5 minute la 180 grade Celsius (sau pana cand vedem ca devin aurii marginile foilor).

       Crema :  amestecam faina cu 150 g zahar pudra ,apoi turnam laptele rece peste si amestecam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una sa nu se prinda, pana cand crema se ingroasa. Adaugam coaja rasa de lamaie si zeama stoarsa de la 2 lamai medii sau fiecare dupa gustul sau.

Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 100 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand.

Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.

Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac
Prajitura Alba ca Zapada cu amoniac

 

Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .

O prajitura foarte buna si ieftina ! Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Corina

    Chia asa arata: alba ca zapada! Minunat! Pupici

    Răspuns
  2. Cristina

    Ascunde o prajiturica si pentru mine!!! Arata super delicioasa!

    Răspuns
  3. Rosita Vargas

    exquisita me encanta su color,luce radiante y bella,abrazos cordiales.

    Răspuns
  4. miremirc

    Corina, Cristina, Aziz multumesc frumos de aprecieri ! Va imbratisez ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11