Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Aluat :

300 g faina

10g praf de copt (1 plic)

1 lgt bicarbonat (optional)

un praf de sare

120 g zahar

120 g unt rece (80%)

1 fiola esenta de vanilie

2 oua

 

Strat fructe :

600 g cirese proaspete

250 ml apa rece

4 lg zahar

25 g amidon alimentar

1 lgt scortisoara

 

Umplutura :

200 ml smantana (20%)

200 ml iaurt (10%)

100 g zahar pudra cu aroma de vanilie

35 g amidon alimentar

2 lg zeama de lamaie

 

Asamblare :

2/3 aluat

strat fructe

umplutura

1/3 aluat

 

Mod de preparare Placinta nemteasca cu cirese :

Strat fructe : intr-o cratita punem ciresele curatate de samburi, zaharul si apa. Punem pe foc mediua pana cand ciresele se inmoaie; amidonul il amestecam cu sucul fierbinte de la cirese apoi il amestecam cu restul cireselor. Tinem pe foc pana cand se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam scortisoara macinata. Lasam sa se raceasca.

 

Aluat : faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul ( eu am pus, dar s-a inchis la culoare aluatul ), sarea, zahar, adaugam apoi esenta de vanilie si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat nisipos. La urma adaugam cele 2 oua. Framantam putin cat sa se adune aluatul. 2/3 din aluat intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) , iar restul aluatului il invelim in folie alimentara si il punem la congelator.

Umplutura : amestecam toate ingredientele apoi compozitia o intindem peste stratul de cirese.

 

Asamblare : 2/3 aluat – stratul de cirese racit – umplutura – 1/3 aluat ras.

Dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam placinta sa se raceasca, apoi feliem. Eu am presarat deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Placinta cu dovleac si scortisoara

Placinta cu mac

Prajitura cu mere, gris si smantana

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. 1001case

    Multumesc pentru reteta, sigur nu va da gres niciodata!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7