Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Aluat :

300 g faina

10g praf de copt (1 plic)

1 lgt bicarbonat (optional)

un praf de sare

120 g zahar

120 g unt rece (80%)

1 fiola esenta de vanilie

2 oua

 

Strat fructe :

600 g cirese proaspete

250 ml apa rece

4 lg zahar

25 g amidon alimentar

1 lgt scortisoara

 

Umplutura :

200 ml smantana (20%)

200 ml iaurt (10%)

100 g zahar pudra cu aroma de vanilie

35 g amidon alimentar

2 lg zeama de lamaie

 

Asamblare :

2/3 aluat

strat fructe

umplutura

1/3 aluat

 

Mod de preparare Placinta nemteasca cu cirese :

Strat fructe : intr-o cratita punem ciresele curatate de samburi, zaharul si apa. Punem pe foc mediua pana cand ciresele se inmoaie; amidonul il amestecam cu sucul fierbinte de la cirese apoi il amestecam cu restul cireselor. Tinem pe foc pana cand se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam scortisoara macinata. Lasam sa se raceasca.

 

Aluat : faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul ( eu am pus, dar s-a inchis la culoare aluatul ), sarea, zahar, adaugam apoi esenta de vanilie si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat nisipos. La urma adaugam cele 2 oua. Framantam putin cat sa se adune aluatul. 2/3 din aluat intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) , iar restul aluatului il invelim in folie alimentara si il punem la congelator.

Umplutura : amestecam toate ingredientele apoi compozitia o intindem peste stratul de cirese.

 

Asamblare : 2/3 aluat – stratul de cirese racit – umplutura – 1/3 aluat ras.

Dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam placinta sa se raceasca, apoi feliem. Eu am presarat deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Placinta cu dovleac si scortisoara

Placinta cu mac

Prajitura cu mere, gris si smantana

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. 1001case

    Multumesc pentru reteta, sigur nu va da gres niciodata!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6