Placinta cu dovleac

Aluat:
10 lg apa
10 lg ulei
1 lg otet
1 ou
1 plic praf de copt
500 g faina

250 g margarina (sau unt )

Umplutura :
1 -2 lgt scortisoara
5 lg zahar
1 lg unt
1 kg dovleac ras

2 lg gris

Decor :

2 lg zahar pudra

 

 

Mod de preparare :
Amestecam apa, uleiul, oul, praful de copt stins cu otetul si pe rand adaugam faina amestecand bine de tot.
Intindem o foaie din acest aluat in strat subtire iar peste el ungem cu untul moale de la temperatura camerei.
Rulam aluatul si il lasam sa stea putin (pana calim dovleacul).

Intr-o cratita punem 1 lg unt , zaharul si dovleacul ras ; tinem pe foc pana se celeste, luam deoparte si adaugam scortisoara.Lasam sa se racoreasca.

Impartim rulada de aluat in 2 parti si intindem fiecare foaie cat tava in care vom coace placinta. (25*35 cm sau chiar putin mai mare). Tava o tapetam cu hartie pentru copt si intindem o foaie de aluat pe care presaram 1 lg gris, apoi punem dovleacul calit si inca 1 lg gris . Intindem dovleacul calit, presaram cea de a 2-a lg cu gris si apoi cea de a doua foaie. Intepam cu furculita aluatul din loc in loc si dam la cuptor, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca si presaram peste ea zahar pudra, printr-o sita de inox sau de plastic.

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Anonymous

    A facut-o mama, de doua ori. Delicioasa!
    Iulia

    Răspuns
  2. miremirc

    Ma bucur ca v-a placut ! E o reteta veche de la mama mea 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10