Placinta cu branza de vaci si cartofi

Aluat :
300 g faina
150 g unt (82% grasime)
1 plic praf de copt
1 galbenus
3 lg zahar pudra
smantana cat cuprinde (2-3 lg)

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
300 g branza de vaci
250 g zahar pudra
50 g unt
4 galbenusuri
200 g cartofi fierti
esenta de vanilie
2 lg smantana
5 albusuri

2-3 lg gris

Decor :
3-4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
  Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte.

  Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale, apoi branza de vaci, smantana si cartofii fierti (curatati de coaja si sfaramati cu furculita sau cu degetele), esenta de vanilie. Pentru a obtine o crema fina, folosim mixerul vertical.

 
 
 

La sfarsit incorporam cele 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Omogenizam umplutura cu ajutorul unei linguri, pentru a ramane pufoasa.

 

       Asamblare : aluatul il impartim in 2 parti. prima foaie o intindem cu sucitorul pe masa, apoi rulam foaia pe sucitor si o asezam intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm) . Presaram grisul pe foaie, apoi rasturnam umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pana se rumeneste putin placinta.

 
 

Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi presaram zahar pudra . Taiem cand este rece si servim.

 
 
 

O reteta simpla, rapida si absolut deliciu ! Incercati-o si va veti convinge. Am preluat-o din caietul vechi al mamei 😉

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Adela Zilahi

    Yumyum, foarte buna placintica. O seara placuta!!

    Răspuns
  2. Dorina

    Tare mult imi pl;ac prajiturile cu branza . Prajitura ta ma imbie sa musc o bucata , dar …pofta in cui .

    Răspuns
  3. Paula Gafitescu

    Ce frumos arata, minunat, imi plac prajiturile cu multa branza! Pup

    Răspuns
  4. dian@

    caietele mamei tale sunt o comoara, esti o norocoasa!….si foarte talenatata la prajiturit!

    Răspuns
  5. Delicious Flavours

    Intotdeauna va ramane printre preferatele mele, alaturi de placinta cu mere 🙂
    Pupici

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6