Patratele cu lamaie

Aluat :
2 oua
8 lg zahar
10 lg ulei
1 lgt praf de copt
300 g faina

Citeste mai mult … >>>

Crema :
1 litru lapte
250 g zahar
8 lg faina
2 lamai

2 lg zahar pudra
bucatele de lamaie

Mod de preparare :
Aluat : mixam ouale cu zahatul , adaugam treptat uleiul ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat. Aluatul il lasam la rece 15 minute, in castronul pudrat cu faina .

Dupa trecerea celor 15 minute, intindem aluatul direct in tava dreptunghiulara (25*35cm) , apoi il dam la cuptor pentru exact 20 minute.
Daca coacem 2 foi, acestea vor sta la cuptor fix 15 minute, intr-o tava mai mica ca dimensiune (22*28 cm). Eu am ales prima varianta.

 Crema : punem 700 ml lapte la fiert cu zaharul. Separat cernem faina, iar peste ea adaugam treptat cei 300 ml lapte rece ramas. Dupa ce laptele a inceput sa firba, turnam peste el in fir subtire faina amestecata cu restul de lapte. Tinem pe foc crema, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si zeama de la 1+1/2 lamaie. Omogenizam si intindem peste foaia coapta.

Daca cumva se formeaza cocoloase, puteti folosi mixerul sau chiar blenderul vertical.
Prajitura se lasa la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

Decoram cu bucatele de lamaie.
Pentru cei care vor coace 2 foi, vor pudra cu zahar foaia de deasupra, pentru un look frumos 🙂

Trebuie sa incercati reteta pentru ca este usor de facut, delicioasa (cui ii place lamaia) si chiar ieftina.
Dupa Anul Nou e bine venit un astfel de desert 😉

8 Comentarii

  1. Paula Gafitescu

    Arata grozav de bine!!! As servi si eu cateva patratele!! La multi ani cu sanatate si multe retete delicioase!

    Răspuns
  2. Zilahi Adela

    Hmmm imi place lamaia si arata foarte bine! La multi ani , multa sanatate , fericire si realizari frumoase in noul an!

    Răspuns
  3. Simona

    O prajitura tare buna dupa atata carne!! 🙂
    La Multi Ani!!!

    Răspuns
  4. Mimmi

    La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
    Te pup cu drag!

    Răspuns
  5. diamond

    la multi ani, draga mea! ai niste retete de prajituri minunate pe care mi le-am notat si pe care abia astept sa le fac! te pup!:*

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1208
709
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest