Negresa cu unt de arahide
Blat ciocolata :
170 g ciocolata neagra (75%)
110 g unt (65%)
125 g zahar brun cu melasa
3 oua
70 g faina
20 g cacao
1 vb cutit bicarbonat
1 vf cutit sare
1 lgt praf de copt
esenta de vanilie
Crema de unt de arahide :
55 g unt (65% )
200 g unt de arahide fara zahar
60 g zahar
Mod de preparare Negresa cu unt de arahide :
Blat de ciocolata : ciocolata rupta bucatele, impreuna cu untul le punem intr-o craticioara, pe foc mic. Adaugam apoi zaharul cu melasa, amestecand circa 1 mic (pe foc). Luam de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Adaugam ouale pe rand, apoi cernem peste compozitia neagra , faina amestecata cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura si turnam compozitia intr- tava tapetata cu hartie de copt (23*23 cm).
Crema de unt de arahide : untul topit si racit il amestecam cu untul de arahide si cu zaharul. Mixam cateva minute, apoi cu o lingura punem din crema peste compozitia neagra din tava.
Cu ajutorul unui cutit, amestecam cele 2 compozitii.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit circa 25 minute. Lasam apoi prajitura sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi.
Spor la pregatit prajitura ! 🙂 Este divina ! – vorba Laurei Adamache 🙂
Se potriveste de minune langa o ceasca cu cafea .
Sursa mea :
Alte retete de negrese :
Cat de frumos ti-a iesit, draga mea!! Pup dulce dulce si sa-ti fie de bine! Foarte mult ma bucur ca ti-a placut.
Mersi Laura pentru reteta ! 🙂