Negresa cu unt de arahide

 

IMG_5179

Blat ciocolata :

170 g ciocolata neagra (75%)

110 g unt (65%)

125 g zahar brun cu melasa

3 oua

70 g faina

20 g cacao

1 vb cutit bicarbonat

1 vf cutit sare

1 lgt praf de copt

esenta de vanilie

 

Crema de unt de arahide :

55 g unt (65% )

200 g unt de arahide fara zahar

60 g zahar

 

Mod de preparare :

 Blat de ciocolata : ciocolata rupta bucatele, impreuna cu untul le punem intr-o craticioara, pe foc mic. Adaugam apoi zaharul cu melasa, amestecand circa 1 mic (pe foc). Luam de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.

IMG_5133

IMG_5134

 

Adaugam ouale pe rand, apoi  cernem peste compozitia neagra , faina amestecata cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura si turnam compozitia intr- tava tapetata cu hartie de copt (23*23 cm).

IMG_5135

 

IMG_5136

 

IMG_5137

 

 

   Crema de unt de arahide : untul topit si racit il amestecam cu untul de arahide si cu zaharul. Mixam cateva minute, apoi cu o lingura punem din crema peste compozitia neagra din tava.

IMG_5138

IMG_5139

IMG_5140

 

Cu ajutorul unui cutit, amestecam cele 2 compozitii.

IMG_5141

 

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit circa 25 minute. Lasam apoi prajitura sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi.

IMG_5142

 

IMG_5147

 

IMG_5179

 

IMG_5176

 

 

Spor la pregatit prajitura ! 🙂 Este divina ! – vorba Laurei Adamache 🙂

Se potriveste de minune langa o ceasca cu cafea .

Sursa mea : http://www.lauraadamache.ro/2014/02/negresa-cu-unt-de-arahide.html

2 Comentarii

  1. Laura Adamache

    Cat de frumos ti-a iesit, draga mea!! Pup dulce dulce si sa-ti fie de bine! Foarte mult ma bucur ca ti-a placut.

    Răspuns
  2. miremirc

    Mersi Laura pentru reteta ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1210
727
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest