Negresa cu mascarpone si caramel

Negresa cu mascarpone si caramel

Negresa cu mascarpone si caramel

 

Negresa :

6 oua

350 g unt

300 g ciocolata neagra (50%)

2 lg cacao

300 g zahar

300 g faina

 

Crema :

500 g mascarpone

150 g zahar pudra cu aroma de vanilie

200 g unt

 

100 ml smantana pentru frisca

50 g ciocolata cu lapte

50 g caramele cu lapte

 

Decor :

2 batoane snickers tocate

 

Mod de preparare Negresa cu mascarpone si caramel :

 Negresa : untul cu ciocolata se topesc pe foc mic; lasam deoparte. Ouale intregi cu zaharul se mixeaza foarte bine, adaugam apoi ciocolata topita cu untul racite, iar la urma faina cu pudra de cacao ( cine doreste poate folosi ciocolata neagra 75% cacao si nu mai foloseste cacao ) cernute. Coacem negresa in tava ( 30*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius circa 20-25 minute. Lasam sa se raceasca.

Topim 50 ml smantana pentru frisca impreuna cu 50 g ciocolata cu lapte , apoi intindem peste prajitura rece.

Topim 50 ml smantana pentru frisca cu 50 g caramele cu lapte, apoi intindem peste ciocolata topita de mai sus.

 Crema : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra, adaugam cate 1 lg din mascarponele de la temperatura camerei, pana il incorporam tot. Crema o intindem peste prajitura.

Peste crema asezam bucatele de snickers.

Dam prajitura la frigider . Taiem cu un cutit bine ascutit.

Negresa cu mascarpone si caramel

Negresa cu mascarpone si caramel

Negresa cu mascarpone si caramel

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.bucataras.ro/retete/brownie-cu-mascarpone-si-caramel-77486.html

 

Alte retete de negrese :

Negresa cu biscuiti Oreo

Negresa cu unt de arahide si biscuiti

Negresa cu crema de vanilie

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6