Negresa cu crema de vanilie
IMG_4709
 
Blat :
200 g unt
300 g zahar
3 lg cacao
3 lg cafea macinata
3 lg lapte
5 oua
8 lg faina
 
Crema de vanilie :
550 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
100 g ciocolata alba
2 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic gelatina granule
 
Decor :
80 g ciocolaa neagra
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-o craticioara punem untul, zaharul, pudra de cacao, cafeaua macinata si laptele. Asezam apoi craticioara pe foc , amestecand mereu. Se fierb 2-3 clocote. Lasam compozitia obtinuta sa se raceasca.
 
IMG_4678
Peste ea, adaugam cate un galbenus, omogenizand bine, apoi faina. La final incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.
 
IMG_4681
 
IMG_4683
 
IMG_4684
 
IMG_4685
 
Coacem blatul intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_4686
 
IMG_4688
 
        Crema de vanilie : fierbem budinca de vanilie, conform instructiunilor de pe plic, dar cu cantitatea de lapte trecuta in reteta. Luam de pe foc si adaugam apoi ciocolata bucatele. Amestecam pentru omogenizare.
 
IMG_4689
 
Incorporam zaharul vanilat si zaharul, apoi gelatina hidratata in 80 ml apa rece timp de 10 minute; o adaugam peste crema calda. Turnam crema peste blatul din tava . Dam prajitura la frigider pentru circa 2 ore, apoi o decoram.
 
IMG_4691
 
IMG_4701
 
       Decor : ciocolata rupta bucatele o punem intr-o punga, pe care o scufundam apoi in apa fiarta, pana se topeste. Cu o foarfeca taiem un colt al pungii, apoi trasam linii peste crema.
 
IMG_4705
 
Prajitura o taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
 
IMG_4734
 
IMG_4709
 
Super , super buna ! 🙂
Spor la incercat reteta !
 
Sursa mea : http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-crema-de-vanilie-15335.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1291
629
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest