Negresa cu cocos si branza
Blat negresa :
200 g ciocolata 52%
200 g unt 80%
250 g zahar
5 oua
200 g faina
50 g cacao
10 g praf de copt
esenta de vanilie
Umplutura de branza si cocos :
500 g branza de vaci grasa
200 g zahar
2 oua
3 lg amidon alimentar
50 g cocos
Mod de preparare pentru Negresa cu cocos si branza :
Blat negresa : topim untul si ciocolata, apoi le lasam sa se racoreasca. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, adaugam ciocolata topita si racorita de mai sus, esenta de vanilie, apoi faina amestecat cu pudra de cacao si praful de copt (cernute).
Umplutura de branza de vaci si cocos: branza de vaci si zaharul le mixam cu blenderul vertical , adaugam apoi ouale pe rand, mixand dupa fiecare, amidonul iar la sfarsit cocosul .
Asamblare prajitura : 1/2 blat negresa – crema de branza si cocos – 1/2 blat negresa.
Coacem prajitura in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 40-45 minute. Facem testul scobitorii.
Alte retete asemanatoare gasiti mai jos :
Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao
Prajitura cu gem de caise si crema de branza
Prajitura cu afine si crema de branza
Sursa mea , Miha, careia ii multumesc pentru aceasta reteta de negresa cu ciocolata si cocos.
Reteta Negresa cu ciocolata si cocos
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii