Negresa cu bezea si gem

Negresa cu bezea si gem

Negresa cu bezea si gem

 
 
Blat :
200 g unt
200 g zahar
5 galbenusuri
250 ml lapte
300 g faina
3 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)
 
gem de caise sau de prune (1 borcanel)
 
Bezea :
5 albusuri
200 g zahar
 
Mod de preparare Negresa cu bezea si gem :
 
Blat : mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
 
IMG_3802
 
IMG_3803
 
IMG_3804
 
Compozitia obtinuta o coacem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 minute.
 
IMG_3805
 
IMG_3806
 
Gemul de caise (sau de prune) il intindem peste prajitura fierbinte.
 
IMG_3807
 
 Bezea : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Intindem bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi dam din nou la cuptor prajitura , circa 10 minute.
 
IMG_3808
 
IMG_3810
 
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa .
 
Negresa cu bezea si gem
 

Negresa cu bezea si gem

 
 
 
Spor la incercat reteta ! 🙂  Delicioasa !
Sursa mea : http://micutabucatarie.blogspot.ro/2012/07/negresa-cu-bezea.html
 
 
Alte retete de negresa :
 
https://miremirc.ro/prajituri/negresa-cu-branza-de-vaci/
https://miremirc.ro/prajituri/negresa-cu-nuci-si-sirop/
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. g.iuliana

    Mire, sunt minunate prajiturile tale, ma inspir des, doar te rog sa modifici in reteta 3lg cacao, pup si ma scuzi, te rog…..

    Răspuns
  2. g.iuliana

    Foarte buna prajitura, blatul este o pufosenie, se topeste in gura, am facut-o cu gem de prune cu nuca……..multumesc pentru retete……o seara minunata…..

    Răspuns
  3. Ramona

    Ma bucur tare mult ca printre toate minunatiile de prajituri pe care le pregatesti a aparut si o reteta de-ale mele. Am crescut cu prajitura asta, dar tot mi-ai facut pofta 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6