Negresa cu bezea si gem

Negresa cu bezea si gem

Negresa cu bezea si gem

 
 
Blat :
200 g unt
200 g zahar
5 galbenusuri
250 ml lapte
300 g faina
3 lg cacao
1 plic praf de copt (10 g)
 
gem de caise sau de prune (1 borcanel)
 
Bezea :
5 albusuri
200 g zahar
 
Mod de preparare Negresa cu bezea si gem :
 
Blat : mixam untul de la temperatura camerei impreuna cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
 
IMG_3802
 
IMG_3803
 
IMG_3804
 
Compozitia obtinuta o coacem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, cam 15-20 minute.
 
IMG_3805
 
IMG_3806
 
Gemul de caise (sau de prune) il intindem peste prajitura fierbinte.
 
IMG_3807
 
 Bezea : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare. Intindem bezeaua peste gemul de caise sau de prune, apoi dam din nou la cuptor prajitura , circa 10 minute.
 
IMG_3808
 
IMG_3810
 
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cu cutitul trecut prin apa .
 
Negresa cu bezea si gem
 

Negresa cu bezea si gem

 
 
 
Spor la incercat reteta ! 🙂  Delicioasa !
Sursa mea : http://micutabucatarie.blogspot.ro/2012/07/negresa-cu-bezea.html
 
 
Alte retete de negresa :
 
https://miremirc.ro/prajituri/negresa-cu-branza-de-vaci/
https://miremirc.ro/prajituri/negresa-cu-nuci-si-sirop/
 
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. g.iuliana

    Mire, sunt minunate prajiturile tale, ma inspir des, doar te rog sa modifici in reteta 3lg cacao, pup si ma scuzi, te rog…..

    Răspuns
  2. g.iuliana

    Foarte buna prajitura, blatul este o pufosenie, se topeste in gura, am facut-o cu gem de prune cu nuca……..multumesc pentru retete……o seara minunata…..

    Răspuns
  3. Ramona

    Ma bucur tare mult ca printre toate minunatiile de prajituri pe care le pregatesti a aparut si o reteta de-ale mele. Am crescut cu prajitura asta, dar tot mi-ai facut pofta 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4