Napolitane cu cocos si ciocolata

Napolitane cu cocos si ciocolata

Napolitane cu cocos si ciocolata

 
 
Bezea cocos :
6 albusuri
150 g zahar
150 g cocos
1 lg cu varf faina
1 lgt rasa praf de copt
 
2 foi de napolitane mari
 
Crema ciocolata :
6 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 lg cacao
2 lg faina
250 ml lapte
100 g ciocolata cu lapte sau neagra
225 g unt  
 
Mod de preparare :
 
       Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam zaharul pudra mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. omogenizam cu o lingura si coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 minute, la 170 grade C.
 
 
 
 
 
       Foile de napolitane le decupam dupa dimensiunile bezelei.
 
       Crema ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam faina si pudra de cacao dizolvate in lapte. Punem pe foc mic si batem cu telul pana cand compozitia incepe sa se ingroase . Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele, omogenizand foarte bine, apoi untul taiat cubulete. Amestecam bine pana se topeste untul . Crema o lasam se raceasca .
 
 
 
 
       Asamblare : foaie de napolitana – 1/2 crema – bezea cocos – 1/2 crema – foaie napolitana. 
Presam putin cu mainile peste ultima foaie pentru a se lipi bine de crema. Dam la frigider de seara pana dimineata.
Napolitane cu cocos si ciocolata
 
Napolitane cu cocos si ciocolata
 
 
 
 
Absolut delicioasa . Plus ca se face foarte repede 🙂
 
Spor la prajiturit ! 
 
 
Sursa mea :
 
https://www.laurasava.ro/napolitane-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/
 
 
 
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6