Malai cu branza
Blat :
4 oua
6 lg zahar
2 lg cacao
10 lg apa rece
4 lg faina

Citeste mai mult … >>>

Crema :
500 g branza de vaci
5 lg zahar
200 g unt
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
2 galbenusuri de ou
50 g stafide
Glazura :
2 albusuri
2 lg zahar
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul, pana se albesc, adaugam apoi pudra de cacao, cele 10 linguri de apa rece, pe rand, mixand bine dupa fiecare, iar la final faina.
       Separat mixam spuma albusurile si le adaugam peste compozitia de cacao. Omogenizam cu ajutorul unei linguri din lemn, cu miscari circulare, de jos in sus, de cateva ori . Blatul il turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru 15 minute (pana cand este aproape copt ).
          Crema : mixam branza de vaci cu zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat), cele 2 galbenusuri, iar la final stafidele (eu nu le-am pus in crema) .Crema o intindem peste blatul scos din cuptor si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu .
       Glazura : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste si bezeau se intareste. O intindem peste crema scoasa din cuptor si dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute, la foc mediu.
       Decor : imediat cum am scos prajitura din cuptor, radem ciocolata deasupra (eu am presarat bombonele de ciocolata de 2 feluri). Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem taia si servi.
       Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele 🙂

8 Comentarii

  1. Adina

    Un desert inedit!:)

    Răspuns
  2. Delicious Flavours

    Tot cautam malaiul in reteta :))))
    Imi place reteta, dar tot nu inteleg de ce se numeste asa 😛
    Pupici

    Răspuns
  3. dia_diana58

    Idem Delicious … =)) , chiar asa , de ce i-ai dat acest nume ,Mirela ?

    Răspuns
  4. Mirela Goleanu

    Reteta este din caietul vechi al mamei mele si „malai” se spune la blat in Campia Banatului. Adevarul este ca m-am gandit sa-i spun altfel, dar pana la urma am renuntat si am pastrat denumirea originala 🙂

    Răspuns
  5. ReteteSavuroase

    Excelenta prajitura. Si eu m-am intrebat de ce i-ai dat acest nume.

    Răspuns
  6. Simona

    Ce bine arata!!! Retetele din caietele mamei/bunicii sunt cele mai bune!!!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1160
849
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest