Inghetata falsa de ciocolata

DSC_1051

Blat cacao :

6 oua

10 lg zahar

1 lgt rasa de bicarbonat

10 lg faina

2 lg cacao

2 plicuri zahar vanilat

 

Crema :

200 ml lapte

200 g zahar

2 lg faina

1 ou

100 g nuci macinate

2 lg cacao

50 g ciocolata neagra (75% cacao)

200 g unt

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

50 g ciocolata rasa fin

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile de oua, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu bicarbonatul si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi turnam compozitia in tava (25*35cm sau chiar 30*40 cm : daca coaceti prajitura in tava mare, atunci peste blat intindeti crema si radeti ciocolata deasupra). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

DSC_1006 DSC_1007

 Crema : amestecam zaharul cu faina, oul si laptele . Punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam nucile macinate (eu le-am prajit, apoi le-am macinat), pudra de cacao si ciocolata neagra tocata grosier. Amestecam, apoi lasam sa se raceasca crema , acoperind cu o folie alimentara. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. La final adaugam esenta de rom.

DSC_1008 DSC_1009 DSC_1013 DSC_1014

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ciocolata rasa fin

Eu am insiropat blatul cu :  200 ml apa+2 lg zahar fierbem pe foc circa 3-5 minute, adaugam rom, apoi lasam siropul sa se raceasca.

DSC_1020 DSC_1076 DSC_1092

DSC_1051

 

O prajitura simpla, rapida si delicioasa 🙂   Spor la prajiturit !!!

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2012/01/prajitura-inghetata-falsa-de-ciocolata.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1336
204
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest