Inghetata falsa de ciocolata
Blat cacao :
6 oua
10 lg zahar
1 lgt rasa de bicarbonat
10 lg faina
2 lg cacao
2 plicuri zahar vanilat
Crema :
200 ml lapte
200 g zahar
2 lg faina
1 ou
100 g nuci macinate
2 lg cacao
50 g ciocolata neagra (75% cacao)
200 g unt
1 fiola esenta de rom
Decor :
50 g ciocolata rasa fin
Mod de preparare Inghetata falsa de ciocolata :
Blat : mixam spuma albusurile de oua, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu bicarbonatul si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi turnam compozitia in tava (25*35cm sau chiar 30*40 cm : daca coaceti prajitura in tava mare, atunci peste blat intindeti crema si radeti ciocolata deasupra). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Crema : amestecam zaharul cu faina, oul si laptele . Punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam nucile macinate (eu le-am prajit, apoi le-am macinat), pudra de cacao si ciocolata neagra tocata grosier. Amestecam, apoi lasam sa se raceasca crema , acoperind cu o folie alimentara. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. La final adaugam esenta de rom.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ciocolata rasa fin
Eu am insiropat blatul cu : 200 ml apa+2 lg zahar fierbem pe foc circa 3-5 minute, adaugam rom, apoi lasam siropul sa se raceasca.
O prajitura simpla, rapida si delicioasa 🙂 Spor la prajiturit !!!
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu ciocolata :
0 Comentarii