Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Blat cacao :

6 oua

10 lg zahar

1 lgt rasa de bicarbonat

10 lg faina

2 lg cacao

2 plicuri zahar vanilat

 

Crema :

200 ml lapte

200 g zahar

2 lg faina

1 ou

100 g nuci macinate

2 lg cacao

50 g ciocolata neagra (75% cacao)

200 g unt

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

50 g ciocolata rasa fin

 

Mod de preparare Inghetata falsa de ciocolata :

 Blat : mixam spuma albusurile de oua, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu bicarbonatul si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi turnam compozitia in tava (25*35cm sau chiar 30*40 cm : daca coaceti prajitura in tava mare, atunci peste blat intindeti crema si radeti ciocolata deasupra). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

DSC_1006 DSC_1007

 Crema : amestecam zaharul cu faina, oul si laptele . Punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam nucile macinate (eu le-am prajit, apoi le-am macinat), pudra de cacao si ciocolata neagra tocata grosier. Amestecam, apoi lasam sa se raceasca crema , acoperind cu o folie alimentara. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. La final adaugam esenta de rom.

DSC_1008 DSC_1009 DSC_1013 DSC_1014

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ciocolata rasa fin

Eu am insiropat blatul cu :  200 ml apa+2 lg zahar fierbem pe foc circa 3-5 minute, adaugam rom, apoi lasam siropul sa se raceasca.

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

 

O prajitura simpla, rapida si delicioasa 🙂   Spor la prajiturit !!!

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata

 

Alte retete cu ciocolata :

Tort de ciocolata cu nuci

Prajitura cu nuci si jeleu de ciocolata

Rulada cu ciocolata

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6