Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Blat cacao :

6 oua

10 lg zahar

1 lgt rasa de bicarbonat

10 lg faina

2 lg cacao

2 plicuri zahar vanilat

 

Crema :

200 ml lapte

200 g zahar

2 lg faina

1 ou

100 g nuci macinate

2 lg cacao

50 g ciocolata neagra (75% cacao)

200 g unt

1 fiola esenta de rom

 

Decor :

50 g ciocolata rasa fin

 

Mod de preparare Inghetata falsa de ciocolata :

 Blat : mixam spuma albusurile de oua, adaugam zaharul mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu bicarbonatul si pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare, apoi turnam compozitia in tava (25*35cm sau chiar 30*40 cm : daca coaceti prajitura in tava mare, atunci peste blat intindeti crema si radeti ciocolata deasupra). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

DSC_1006 DSC_1007

 Crema : amestecam zaharul cu faina, oul si laptele . Punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam nucile macinate (eu le-am prajit, apoi le-am macinat), pudra de cacao si ciocolata neagra tocata grosier. Amestecam, apoi lasam sa se raceasca crema , acoperind cu o folie alimentara. Untul il mixam putin iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. La final adaugam esenta de rom.

DSC_1008 DSC_1009 DSC_1013 DSC_1014

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-ciocolata rasa fin

Eu am insiropat blatul cu :  200 ml apa+2 lg zahar fierbem pe foc circa 3-5 minute, adaugam rom, apoi lasam siropul sa se raceasca.

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

 

O prajitura simpla, rapida si delicioasa 🙂   Spor la prajiturit !!!

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Inghetata falsa de ciocolata

 

Alte retete cu ciocolata :

Tort de ciocolata cu nuci

Prajitura cu nuci si jeleu de ciocolata

Rulada cu ciocolata

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...