Foi cu crema de cacao

DSC_0216

Foi :

2 oua

8 lg zahar

8 lg ulei

8 lg lapte

1 lgt amoniac+zeama lamaie

un praf sare

circa 28-30 lg faina

 

Crema cacao :

8 lg zahar

2 lg cacao

6 lg faina

500 ml lapte

250 g unt (80%)

 

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

     Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharyl, adaygam apoi uleiul treptat, laptele treptat, amoniacul stins in zeama de lamaie si faina circa 27-28 linguri, framantana pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Daca mai trebuie faina, mai adaugam cate o lingura. Impartim aluatul in 4 , apoi intindem cu sucitorul fiecare foaie (circa 25*35 cm) pe masa; rulam aluatul intins pe sucitor si il asezam pe foaia de copt intr-o tava mai mare, sau pe fundul unei tavi unse cu ulei. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Avem grija sa nu devina maronii pe margini. Foile trebuie sa ramana albe.

DSC_0173 DSC_0175 DSC_0177

DSC_0178

 Crema : amestecam intr-o craticioara zaharul, pudra de cacao si faina, apoi adaugam treptat laptele rece, amestecand bine. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul moale de la temperatura camerei taiat bucatele. Amestecam bine, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Impartim crema in 4 ,apoi o intindem pe fiecare foaie. Deasupra radem ciocolata. Eu as imparti crema in 3, iar pe ultima foaie as face o glazura de ciocolata (150 g ciocolata, 2 lg unt, 3 lg lapte sau 150 g ciocolata si 150 ml frisca lichida).

DSC_0179 DSC_0180 DSC_0181 DSC_0183

DSC_0195

DSC_0216

DSC_0202

Se face relativ repede, foile se intind usor, iar crema se face si ea repede.

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2013/05/foi-fragede-cu-crema-de-cacao-si-rom.html

Multumesc Adina pentru reteta 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6