Foi :
2 oua
8 lg zahar
8 lg ulei
8 lg lapte
1 lgt amoniac+zeama lamaie
un praf sare
circa 28-30 lg faina
Crema cacao :
8 lg zahar
2 lg cacao
6 lg faina
500 ml lapte
250 g unt (80%)
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare :
Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharyl, adaygam apoi uleiul treptat, laptele treptat, amoniacul stins in zeama de lamaie si faina circa 27-28 linguri, framantana pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Daca mai trebuie faina, mai adaugam cate o lingura. Impartim aluatul in 4 , apoi intindem cu sucitorul fiecare foaie (circa 25*35 cm) pe masa; rulam aluatul intins pe sucitor si il asezam pe foaia de copt intr-o tava mai mare, sau pe fundul unei tavi unse cu ulei. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Avem grija sa nu devina maronii pe margini. Foile trebuie sa ramana albe.
Crema : amestecam intr-o craticioara zaharul, pudra de cacao si faina, apoi adaugam treptat laptele rece, amestecand bine. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul moale de la temperatura camerei taiat bucatele. Amestecam bine, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Impartim crema in 4 ,apoi o intindem pe fiecare foaie. Deasupra radem ciocolata. Eu as imparti crema in 3, iar pe ultima foaie as face o glazura de ciocolata (150 g ciocolata, 2 lg unt, 3 lg lapte sau 150 g ciocolata si 150 ml frisca lichida).
Se face relativ repede, foile se intind usor, iar crema se face si ea repede.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2013/05/foi-fragede-cu-crema-de-cacao-si-rom.html
Multumesc Adina pentru reteta 🙂
0 Comentarii