Foi cu crema de cacao

DSC_0216

Foi :

2 oua

8 lg zahar

8 lg ulei

8 lg lapte

1 lgt amoniac+zeama lamaie

un praf sare

circa 28-30 lg faina

 

Crema cacao :

8 lg zahar

2 lg cacao

6 lg faina

500 ml lapte

250 g unt (80%)

 

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

     Foi : intr-un castron mixam spuma ouale cu zaharyl, adaygam apoi uleiul treptat, laptele treptat, amoniacul stins in zeama de lamaie si faina circa 27-28 linguri, framantana pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Daca mai trebuie faina, mai adaugam cate o lingura. Impartim aluatul in 4 , apoi intindem cu sucitorul fiecare foaie (circa 25*35 cm) pe masa; rulam aluatul intins pe sucitor si il asezam pe foaia de copt intr-o tava mai mare, sau pe fundul unei tavi unse cu ulei. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 10-12 minute. Avem grija sa nu devina maronii pe margini. Foile trebuie sa ramana albe.

DSC_0173 DSC_0175 DSC_0177

DSC_0178

 Crema : amestecam intr-o craticioara zaharul, pudra de cacao si faina, apoi adaugam treptat laptele rece, amestecand bine. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul moale de la temperatura camerei taiat bucatele. Amestecam bine, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara. Impartim crema in 4 ,apoi o intindem pe fiecare foaie. Deasupra radem ciocolata. Eu as imparti crema in 3, iar pe ultima foaie as face o glazura de ciocolata (150 g ciocolata, 2 lg unt, 3 lg lapte sau 150 g ciocolata si 150 ml frisca lichida).

DSC_0179 DSC_0180 DSC_0181 DSC_0183

DSC_0195

DSC_0216

DSC_0202

Se face relativ repede, foile se intind usor, iar crema se face si ea repede.

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/2013/05/foi-fragede-cu-crema-de-cacao-si-rom.html

Multumesc Adina pentru reteta 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
532
2386
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest