Fiadone
Ingrediente :
500 g branza de capra(ricotta sau urda)
coaja rasa de la 1 lamaie
un praf de sare
6 oua
200 g zahar
esenta de vanilie (optional)
zahar pudra
Mod de preparare Fiadone :
Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata.
Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi stoarcem coaja de apa.
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi branza de capra si coaja rasa de lamaie. Eu am pus si putina vanilie.
Pentru o textura mai fina, am folosit mixerul vertical. Separat am mixat albusurile cu un praf de sare si le-am rasturnat peste crema de branza. Amestecam folosindu-ne de o spatula, prin rasturnare, de jos in sus, doar de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia, apoi o intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la 180 grade Celsius pentru circa 35 minute. Lasam prajiturica sa se raceasca, pudram cu zahar si taiem .
Ce aromata!
Superb ti-a iesit!! Ador cheesecake-ul asta. Eu adaug si niste goji sau stafide si uneori il fac in doua culori (cacao si vanilie).
Pup dulce si o zi minunata sa ai!
Foarte apetisanta este.Merita incercata!Pup!