Felia minunata
Fie ca toate visele pe care le fauriti in aceste zile magice sa se implinesca si drumul strabatut pentru realizarea lor sa va aduca bucurie in inimi, iar in case fericire, sanatate si belsug.
La multi ani 2014 !
Blat :
5 galbenusuri
200 g zahar pudra
10 lg apa fiarta
200 g faina
1/2 plic praf de copt (5g)
Crema :
200 g unt
200 g zahar pudra
2 lg faina
200 ml lapte
150 g nuci macinate
4 plicuri zahar vanilat
3 picaturi esenta de migdale
Bezea :
5 albusuri
200 g zahar
Mod de preparare Felia minunata :
Blat : intr-un castron mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam apoi lingura cu lingura apa fiarta, iar la final faina amestecata cu praful de copt .
Compozitia o turnam intr-o tava (25*38 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem .
Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, spuma.
Separat, intr-o craticioara amestecam faina cu laptele rece , apoi punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema. O lasam se se raceasca.
Peste untul dulce adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam, apoi incorporam nucile macinate amestecate cu zaharul vanilat. La sfarsit adaugam cele 3 picaturi de esenta de migdale.
Crema obtinuta o intindem peste blat.
Bezea : mixam spuma albusurile cu zaharul pe aburi, apoi intindem bezeaua peste crema.
Lasam prajitura la rece minim 8 ore inainte de servire.
Aceasta prajitura este preferata lui Smily ( am vazut la Tv , cand o reportera i-a luat interviu mamei cantaretului ) , apoi am cautat reteta pe net si desigur ca am gasit-o 🙂
Am si „executata-o” , deoarece eram curioasa de gustul ei.
Este delicioasa, deci merita incercata !
Eu am o reteta destul de asemanatoare , de la Amalia (http://www.haisagatim.ro/) , dar este cu cocos, deci total alt gust.
Reteta se numeste https://miremirc.ro/2011/02/prajitura-fulg-de-nea/
La multi ani! Servesc si eu o „felie minunata” si iti transmit un an plin de bucurii, sanatate si multe, multe realizari. Nico
La multi ani!!!Un 2014 plin de bucurii si realizari!