Eclere cu vanilie si frisca

Aluat :
200 ml apa
200 ml ulei
10 lg faina
5 oua

Crema :
4 oua
400 ml lapte
150 g zahar+ 2 lg zahar
esenta de vanilie
50 g faina

300 ml frisca

Decor :
2-3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
Aluat : punem intr-o craticioara apa si uleiul. Le asezam pe foc si le lasam sa dea in clocot. Dam focul pe minim si adaugam toata faina deodata, amestecand energic, pana se desprinde compozitia de peretii cratitei.

Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou.

Din aceasta compozitie luam cu o lingurita si punem in tava tapetata cu hartie de copt sau folosind un sprit, formam baghete .

Punem tava in cuptorul preincalzit, 8 minute la 200 grade Celsius, apoi la 170 grade, timp de inca 20-25 minute. Trebuie sa fie putin rumenite.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar sa se raceasca.

   Crema : punem laptele sa fiarba, intr-o craticioara. Separat, in alta craticioara vom mixa spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina.

Peste compozitia de galbenusuri, turnam in fir subtire laptele fierbinte, apoi punem pe foc mic, pana se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie (eu am pus 1 lingura).

Aceasta e budinca de vanilie. Puteti umple eclerele cu aceasta crema sau puteti sa folositi ca si mine : eu am adaugat peste budinca de vanilie fierbinte, albusurile batute spuma cu inca 2 linguri zahar.

Cu aceasta crema umplem eclerurile. Peste ea punem frisca batuta. Deasupra presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.

Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele. 🙂

3 Comentarii

  1. Simona

    Superb arata!! Imi ploua in gura!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...