Eclere cu crema de cafea si caramel

Eclere cu crema de cafea si caramel

Eclere cu crema de cafea si caramel

 

Aluat :

200 ml apa

200 ml ulei

10 lg faina

5 oua

 

Crema cafea :

5 galbenusuri

175 g zahar

500 ml lapte

75g faina

5 lgt ness

 

Sos de caramel :

250 g zahar brun

190 ml smantana pentru frisca

70 g unt

 

Mod de preparare Eclere cu crema de cafea si caramel :

Aluat : procedam la fel cum am pregatit Eclere cu vanilie si frisca.

Crema cafea : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina si ness-ul, apoi cu laptele rece. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc , acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

 Sos de caramel : procedam la fel ca si aici .

Asamblare : taiem eclerele pe lungime, le umplem cu crema de cafea, iar partea de deasupra o glazuram cu sosul de caramel. Sosusl daca a stat la frigider, il incalzim 10 sec la microunde, apoi il putem folosi.

Eclere cu crema de cafea si caramel

Eclere cu crema de cafea si caramel

Eclere cu crema de cafea si caramel

 

Delicioase !!

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Alte retete de eclere :

Eclere cu vanilie si frisca

Choux cu biscuiti oreo

Profiterol

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11