Eclere cu crema de cafea si caramel

Aluat :
200 ml apa
200 ml ulei
10 lg faina
5 oua
Crema cafea :
5 galbenusuri
175 g zahar
500 ml lapte
75g faina
5 lgt ness
Sos de caramel :
250 g zahar brun
190 ml smantana pentru frisca
70 g unt
Mod de preparare Eclere cu crema de cafea si caramel :
Aluat : procedam la fel cum am pregatit Eclere cu vanilie si frisca.
Crema cafea : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina si ness-ul, apoi cu laptele rece. Punem pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc , acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.




Sos de caramel : procedam la fel ca si aici .

Asamblare : taiem eclerele pe lungime, le umplem cu crema de cafea, iar partea de deasupra o glazuram cu sosul de caramel. Sosusl daca a stat la frigider, il incalzim 10 sec la microunde, apoi il putem folosi.




Delicioase !!
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete de eclere :








0 Comentarii