Desert cu mere, biscuiti si mascarpone

 

Ingrediente :

5 mere mari

4 lg zahar

500 g mascarpone

1 lgt scortisoara

2 lg zeama de lamaie

 

420 g biscuiti Petit Beurre RoStar (64 buc.)

 

Glazura :

150 g ciocolata cu lapte

1 lg unt

3 lg lapte

 

Mod de preparare :

Curatam merele, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si punem pe foc sa le calim . Luam de pe foc, adaugam scortisoara macinata si amestecam . Lasam merele sa se raceasca, apoi le punem la frigider. Peste ele adaugam mascarponele si mixam putin pentru omogenizare. Crema obtinuta o impartim in 3.

Tava (20×30 cm) o stropim cu putina apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Asezam cate 16 biscuiti petit Beurre, 1/3 remaina 16 biscuiti-1/3 crema-16 biscuiti-1/3 crema si inca 16 biscuiti. Dam tava la frigider de seara pana dimineata.

 Glazura de ciocolata : ciocolata bucatele, impreuna cu untul si laptele le punem intr-o cratita , pe foc mic sau aburi amestecand mereu, pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu o tinem prea mult pe foc, deoarece se va taia. Glazura o intindem peste ultimul strat de biscuiti.

Punem desertul la frigider pentru 30 minute, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

 

Spor la prajiturit !! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6