Ingrediente :
5 mere mari
4 lg zahar
500 g mascarpone
1 lgt scortisoara
2 lg zeama de lamaie
420 g biscuiti Petit Beurre RoStar (64 buc.)
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte
1 lg unt
3 lg lapte
Mod de preparare :
Curatam merele, le radem pe razatoarea cu ochiuri mari, le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si punem pe foc sa le calim . Luam de pe foc, adaugam scortisoara macinata si amestecam . Lasam merele sa se raceasca, apoi le punem la frigider. Peste ele adaugam mascarponele si mixam putin pentru omogenizare. Crema obtinuta o impartim in 3.
Tava (20×30 cm) o stropim cu putina apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Asezam cate 16 biscuiti petit Beurre, 1/3 remaina 16 biscuiti-1/3 crema-16 biscuiti-1/3 crema si inca 16 biscuiti. Dam tava la frigider de seara pana dimineata.
Glazura de ciocolata : ciocolata bucatele, impreuna cu untul si laptele le punem intr-o cratita , pe foc mic sau aburi amestecand mereu, pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu o tinem prea mult pe foc, deoarece se va taia. Glazura o intindem peste ultimul strat de biscuiti.
Punem desertul la frigider pentru 30 minute, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii