Delicatese
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
4 lg apa fiarta
5 lg faina
1 lg cacao
1 lgt praf de copt
Crema 1 :
250 g nuci macinate
150 ml rom (sau 100 ml lapte si 50 ml rom )
150 g zahar pudra
Crema 2 :
4 oua
5 lg zahar
2 lg cacao
250 g unt
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
Mod de preparare Delicatese :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, incorporam galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi o dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 20 minute.
Crema 1 : zaharul pudra il dizolvam in rom, apoi incorporam nucile macinate. Rom-ul se poate inlocui cu lapte sau putem folosi proportia 100 ml lapte si 50 ml rom; cum doreste fiecare. Eu am respectat reteta originala si crema de nuci este putin cam alcoholica 😀 dar interesanta . Aceasta crema o intindem peste blatul de cacao.
Crema 2 : punem intr-o craticioara, pe aburi, ouale, zaharul si pudra de cacao. Amestecam pana cand crema se ingroasa putin, apoi o lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam lingura cu lingura din crema de cacao racita.
Crema 2 o intindem peste crema 1. Prajitura o dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.
Decor : peste crema 2 radem ciocolata neagra. Taiem si servim.
Reteta am preluat-o dintr-un caiet cu retete vechi de-al mamei mele.
Pofta buna ! Spor la incercat reteta ! 🙂
Alte retete cu nuci :
Mi s-a taiat crema, cred ca din cauza ca amestecul de oua e moale, cu toate ca l-am tinut pe aburi 30 min. Data viitoare voi incerca sa fac crema doar din galbenusuri 🙂
o prajitura tare cremoasa si moale, din ce am vazut in poze prezentarea prepararii ei e un deliciu savuros si delicios si merita incercata 😀