Delicatese

Delicatese

Delicatese

 

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
4 lg apa fiarta
5 lg faina
1 lg cacao
1 lgt praf de copt

Crema 1 :
250 g nuci macinate
150 ml rom (sau 100 ml lapte si 50 ml rom )
150 g zahar pudra

Crema 2 :
4 oua
5 lg zahar
2 lg cacao
250 g unt

Decor :
50 g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare Delicatese :

Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, incorporam galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.

IMG_1568

IMG_1569

IMG_1570

Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi o dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

IMG_1571

IMG_1577

Crema 1 : zaharul pudra il dizolvam in rom, apoi incorporam nucile macinate. Rom-ul se poate inlocui cu lapte sau putem folosi proportia 100 ml lapte si 50 ml rom; cum doreste fiecare. Eu am respectat reteta originala si crema de nuci este putin cam alcoholica 😀 dar interesanta . Aceasta crema o intindem peste blatul de cacao.

IMG_1582

IMG_1585

Crema 2 : punem intr-o craticioara, pe aburi, ouale, zaharul si pudra de cacao. Amestecam pana cand crema se ingroasa putin, apoi o lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam lingura cu lingura din crema de cacao racita.

IMG_1578

IMG_1580

IMG_1583

IMG_1584

Crema 2 o intindem peste crema 1. Prajitura o dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

IMG_1586

IMG_1587

Decor : peste crema 2 radem ciocolata neagra. Taiem si servim.

IMG_1590

Delicatese

Delicatese

 

Reteta am preluat-o dintr-un caiet cu retete vechi de-al mamei mele.

Pofta buna ! Spor la incercat reteta ! 🙂

Alte retete cu nuci :

Prajitura intercontinental

Tort Parisul in flacari

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Mihaela

    Mi s-a taiat crema, cred ca din cauza ca amestecul de oua e moale, cu toate ca l-am tinut pe aburi 30 min. Data viitoare voi incerca sa fac crema doar din galbenusuri 🙂

    Răspuns
  2. Aurica

    o prajitura tare cremoasa si moale, din ce am vazut in poze prezentarea prepararii ei e un deliciu savuros si delicios si merita incercata 😀

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6