Delicatese

IMG_1591

Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg ulei
4 lg apa fiarta
5 lg faina
1 lg cacao
1 lgt praf de copt

Crema 1 :
250 g nuci macinate
150 ml rom (sau 100 ml lapte si 50 ml rom )
150 g zahar pudra

Crema 2 :
4 oua
5 lg zahar
2 lg cacao
250 g unt

Decor :
50 g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :

Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare, incorporam galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.

IMG_1568

IMG_1569

IMG_1570

Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi o dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 20 minute.

IMG_1571

IMG_1577

Crema 1 : zaharul pudra il dizolvam in rom, apoi incorporam nucile macinate. Rom-ul se poate inlocui cu lapte sau putem folosi proportia 100 ml lapte si 50 ml rom; cum doreste fiecare. Eu am respectat reteta originala si crema de nuci este putin cam alcoholica 😀 dar interesanta . Aceasta crema o intindem peste blatul de cacao.

IMG_1582

IMG_1585

Crema 2 : punem intr-o craticioara, pe aburi, ouale, zaharul si pudra de cacao. Amestecam pana cand crema se ingroasa putin, apoi o lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam lingura cu lingura din crema de cacao racita.

IMG_1578

IMG_1580

IMG_1583

IMG_1584

Crema 2 o intindem peste crema 1. Prajitura o dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

IMG_1586

IMG_1587

Decor : peste crema 2 radem ciocolata neagra. Taiem si servim.

IMG_1590

IMG_1614

IMG_1591

Reteta am preluat-o dintr-un caiet cu retete vechi de-al mamei mele.

Pofta buna ! Spor la incercat reteta ! 🙂

2 Comentarii

  1. Mihaela

    Mi s-a taiat crema, cred ca din cauza ca amestecul de oua e moale, cu toate ca l-am tinut pe aburi 30 min. Data viitoare voi incerca sa fac crema doar din galbenusuri 🙂

    Răspuns
  2. Aurica

    o prajitura tare cremoasa si moale, din ce am vazut in poze prezentarea prepararii ei e un deliciu savuros si delicios si merita incercata 😀

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1033
1013
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest