Cuburi cu lapte

Cuburi cu lapte

Cuburi cu lapte

 

Blat :

6 oua
5 lg faina
6 lg zahar
2 linguri cacao

3 lg ulei

Crema :

500 ml lapte
50 g amidon
2 linguri zahar
50 g ciocolata alba
125 g unt
75 g zahar pudra

Sirop :

200 ml apa
50 g zahar
1 lg rom

Glazura :

ciocolata neagra rasa

Mod de preparare Cuburi cu lapte :

       Blat: mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, ca la maioneza si la urma faina cernuta cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Coacem in tava (20*30 cm ) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3. Sau pentru cine are mai mult timp se impart cantitatile in 3 si se coc 3 blaturi separat.

       Crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste el 100 ml laptele rece; punem intr-o craticioara restul de lapte impreuna cu ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata apoi adaugam amestecul obtinut mai sus, in fir subtire amestecand sa nu se lipeasca de craticioara crema; dupa ce s-a ingrosat , acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca; intre timp mixam untul spuma impreuna cu zaharul pudra si amestecam cu crema de amidon rece; obtinem o crema de lapte delicioasa pe care o impartim in 3.

Sau : zaharul cu amidonul le amestecam, adaugam laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa; luam de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata alba. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Crema rece o mixam putin cu micerul si in ea adaugam untul. Mixam bine, apoi crema o impartim in 3. Cine doreste prajitura mai dulce, mixeaza untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi il amestecam cu crema racita.

       Sirop : fierbem apa cu zaharul ,dam de-o parte si punem romul; lasam sa se raceasca si stropim foile.

       Asamblare : 1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-ciocolata neagra rasa.

Cuburi cu lapte

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Cuburi cu lapte

Cuburi cu lapte

Cuburi cu lapte

       Super mega delicioasa ! Spor la prajiturit 🙂

Sursa mea de inspiratie :

 

Alte retete cu ciocolata alba :

Prajitura cu ciocolata alba si bezea de cacao

Prajitura Victoria

Prajitura Raffaello

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4