Cuburi cu lapte

Blat :

6 oua
5 lg faina
6 lg zahar
2 linguri cacao

3 lg ulei

Crema :

500 ml lapte
50 g amidon
2 linguri zahar
50 g ciocolata alba
125 g unt
75 g zahar pudra

Sirop :

200 ml apa
50 g zahar
1 lg rom

Glazura :

ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :

       Blat: mixam spuma albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, ca la maioneza si la urma faina cernuta cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus. Coacem in tava (20*30 cm ) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3. Sau pentru cine are mai mult timp se impart cantitatile in 3 si se coc 3 blaturi separat.

       Crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste el 100 ml laptele rece; punem intr-o craticioara restul de lapte impreuna cu ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata apoi adaugam amestecul obtinut mai sus, in fir subtire amestecand sa nu se lipeasca de craticioara crema; dupa ce s-a ingrosat , acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca; intre timp mixam untul spuma impreuna cu zaharul pudra si amestecam cu crema de amidon rece; obtinem o crema de lapte delicioasa pe care o impartim in 3.

Sau : zaharul cu amidonul le amestecam, adaugam laptele rece si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa; luam de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata alba. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Crema rece o mixam putin cu micerul si in ea adaugam untul. Mixam bine, apoi crema o impartim in 3. Cine doreste prajitura mai dulce, mixeaza untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, apoi il amestecam cu crema racita.

       Sirop : fierbem apa cu zaharul ,dam de-o parte si punem romul; lasam sa se raceasca si stropim foile.

       Asamblare : 1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-1/3 blat insiropat-1/3 crema-ciocolata neagra rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

       Super mega delicioasa ! Spor la prajiturit 🙂

Sursa : Miha

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
563
2844
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest