Cuburi cu ciocolata

IMG_2167

 

Ingrediente :

180 g faina

100 g cacao

1 lgt praf de copt

50 g ciocolata amaruie

4 oua

1 praf de sare

150 g unt

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

100 ml lapte batut

 

Decor:

zahar pudra

pudra de cacao

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam untul moale (de la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cate un galbenus mereu, mixand mereu pana obtinem o compozitie omogena.

IMG_2160

IMG_2161

 

Separat, in alt castron amestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao si ciocolata tocata marunt .

Peste crema de unt si galbenusuri adaugam amestecul de faina, alternanad cu laptele batut.

IMG_2162

IMG_2163

 

La sfarsit incorporam albusurile batute spuma tare cu praful de sare.

IMG_2164

Compozitia obtinuta o intindem intr-o forma patrata (d=24*24 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_2165

 

Dam la cuptor forma pentru circa 20 minute (la foc mic ) . Facem testul cu scobitoarea.

IMG_2166

 

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra si cacao.

IMG_2167

 

Spor la incercat aceasta reteta rapida si delicioasa ! 🙂

Merge de minune langa o ceasca de espresso cu lapte.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...