Cremes frantuzesc

1 foaie cremes

 

Crema :

4 oua

250 ml lapte

2 lg amidon alimentar

200 g zahar

200 g ciocolata alba

20 g gelatina granulata

600 ml smantana pentru frisca

 

250 g piscoturi

250 ml cafea espresso

 

Glazura :

130 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata cu lapte sau neagra

 

Mod de preparare :

Crema : galbenusurile lemixam cu zaharul, adaugam amidonul, apoi laptele rece si punem pe foc mediu, intr-o cratita de inox cu fund dublu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, amestecam bine, apoi gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.  In crema racita, mixata putin, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi albusurile mixate spuma.

Asamblare : foaie cremes-1/2 crema-piscoturi insiropate in cafea -1/2 crema-glazura (amestecam cele 2 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

O prajitura rapida, usoara si minunata ! 🙂 Spor la prajiturit !!

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2013/04/cremes-frantuzesc.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...