Cremes frantuzesc
1 foaie cremes
Crema :
4 oua
250 ml lapte
2 lg amidon alimentar
200 g zahar
200 g ciocolata alba
20 g gelatina granulata
600 ml smantana pentru frisca
250 g piscoturi
250 ml cafea espresso
Glazura :
130 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata cu lapte sau neagra
Mod de preparare Cremes frantuzesc :
Crema : galbenusurile lemixam cu zaharul, adaugam amidonul, apoi laptele rece si punem pe foc mediu, intr-o cratita de inox cu fund dublu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, amestecam bine, apoi gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. In crema racita, mixata putin, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi albusurile mixate spuma.
Asamblare : foaie cremes-1/2 crema-piscoturi insiropate in cafea -1/2 crema-glazura (amestecam cele 2 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu).
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
O prajitura rapida, usoara si minunata ! 🙂 Spor la prajiturit !!
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu foietaj :
0 Comentarii