Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

 

1 foaie cremes

 

Crema :

4 oua

250 ml lapte

2 lg amidon alimentar

200 g zahar

200 g ciocolata alba

20 g gelatina granulata

600 ml smantana pentru frisca

 

250 g piscoturi

250 ml cafea espresso

 

Glazura :

130 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata cu lapte sau neagra

 

Mod de preparare Cremes frantuzesc :

Crema : galbenusurile lemixam cu zaharul, adaugam amidonul, apoi laptele rece si punem pe foc mediu, intr-o cratita de inox cu fund dublu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, amestecam bine, apoi gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.  In crema racita, mixata putin, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi albusurile mixate spuma.

Asamblare : foaie cremes-1/2 crema-piscoturi insiropate in cafea -1/2 crema-glazura (amestecam cele 2 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

 

O prajitura rapida, usoara si minunata ! 🙂 Spor la prajiturit !!

 

Sursa mea de inspiratie :

Cremes frantuzesc

 

Alte retete cu foietaj :

Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

Tarta Tatin

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...