Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

 

1 foaie cremes

 

Crema :

4 oua

250 ml lapte

2 lg amidon alimentar

200 g zahar

200 g ciocolata alba

20 g gelatina granulata

600 ml smantana pentru frisca

 

250 g piscoturi

250 ml cafea espresso

 

Glazura :

130 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata cu lapte sau neagra

 

Mod de preparare Cremes frantuzesc :

Crema : galbenusurile lemixam cu zaharul, adaugam amidonul, apoi laptele rece si punem pe foc mediu, intr-o cratita de inox cu fund dublu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, amestecam bine, apoi gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.  In crema racita, mixata putin, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi albusurile mixate spuma.

Asamblare : foaie cremes-1/2 crema-piscoturi insiropate in cafea -1/2 crema-glazura (amestecam cele 2 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

 

O prajitura rapida, usoara si minunata ! 🙂 Spor la prajiturit !!

 

Sursa mea de inspiratie :

Cremes frantuzesc

 

Alte retete cu foietaj :

Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

Tarta Tatin

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4