Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

 

1 foaie cremes

 

Crema :

4 oua

250 ml lapte

2 lg amidon alimentar

200 g zahar

200 g ciocolata alba

20 g gelatina granulata

600 ml smantana pentru frisca

 

250 g piscoturi

250 ml cafea espresso

 

Glazura :

130 ml smantana pentru frisca

200 g ciocolata cu lapte sau neagra

 

Mod de preparare Cremes frantuzesc :

Crema : galbenusurile lemixam cu zaharul, adaugam amidonul, apoi laptele rece si punem pe foc mediu, intr-o cratita de inox cu fund dublu, amestecand mereu pana se ingroasa. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, amestecam bine, apoi gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.  In crema racita, mixata putin, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi albusurile mixate spuma.

Asamblare : foaie cremes-1/2 crema-piscoturi insiropate in cafea -1/2 crema-glazura (amestecam cele 2 ingrediente intr-o cratita, pe foc mediu).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

 

O prajitura rapida, usoara si minunata ! 🙂 Spor la prajiturit !!

 

Sursa mea de inspiratie :

Cremes frantuzesc

 

Alte retete cu foietaj :

Rulouri cu nuca si crema de ciocolata

Tarta Tatin

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6