Choux cu biscuiti oreo
24 biscuiti oreo
Aluat :
100 ml apa
100 ml ulei
4 lg faina
4 lg biscuiti oreo macinati
3 oua
Crema :
4 galbenusuri
130 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
400 ml lapte
1 lg unt
1/2 crema biscuiti oreo
Mod de preparare Choux cu biscuiti oreo :
Separam crema de biscuiti.
Aluat : apa si uleiul le punem intr-o cratita pe foc mediu pana incep sa fiarba, adaugam faina amestecata cu biscuitii macinati fin . Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Cu un pos formam choux-uri pe hartia de copt, din tava mare de la aragaz.
Coacem choux-urile in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Mi-au iesit 25 de bucati.
Crema : galbenusurile le amestecam cu zaharul, cu faina, apoi cu laptele rece. Punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam deoparte si adaugam untul, amestecam, iar la urma 1/2 din crema de la biscuitii Oreo. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Taiem fiecare choux in 2 si il umplem cu crema.
Jumatatea de crema de la biscuiti ramasa, o topim la microunde, apoi cu o lingurit trasam linii fine peste fiecare choux. Peste pudram cu biscuiti macinati.
Se servesc imediat 🙂
Super delicii ! 🙂 Spor la prajiturit !
Alte retete cu aluat de choux :
0 Comentarii