Blondies cu ciocolata alba si migdale
Ingrediente :
160 g unt 80%
300 g ciocolata alba
150 g zahar
5 oua mici (sau 4 oua mari)
250 g faina
2 lgt praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare
150 g migdale fulgi tocate grosier
Mod de preparare Blondies cu ciocolata alba si migdale :
Intr-o cratita punem untul la topit. Luam de foc si adaugam ciocolata alba bucatele. Omogenizam si lasam sa se raceasca circa 20 minute.
Intr-un castron cernem faina, adaugam apoi praful de copt, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si ouale. Mixam pentru omogenizare. Peste compozitoa obtinuta adaugam ciocolata alba si untul de mai sus. La urma incorporam migdalele tocate grosier.
Omogenizam cu o spatula si intindem compozitia in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade celsius, circa 25-30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.
Cine doreste poate adauga in compozitie zmeura sau alte fructe.
Este o prajitura foarte buna cu gust pronuntat de migdale care se pregateste si foarte repede.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu migdale :
Sursa mea :
0 Comentarii