Amandine

Amandine

Amandine

Blat :
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 lg faina
1 lgt praf de copt

Crema :
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
300 g unt
3 lg cacao

Sirop :
400 ml apa
100 g zahar
2 plicuri cappuccino ciocolata
2 lgt esenta rom

Glazura :
150 g ciocolata (eu am folosit Milka dessert)
2 lg unt
3 lg lapte

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

       Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .

dsc_0737

dsc_0738

dsc_0798

       Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .

       Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.

dsc_0799

dsc_0801

dsc_0802

Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.

dsc_0805

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.

       Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .

dsc_0895

dsc_0896

       Lasam glazura sa se raceasca, apoi cu ciocolata alba topita (50 g ciocolata alba o rupem bucati si o punem intr-o punga, in apa fiarta circa 3 minute, apoi taiem un colt al pungii cu o foarfeca) trasam linii peste ea, iar la sfarsit, cu un pos formam cate un mot din crema lasata deoparte.
Amandine

Amandine

Amandine

 

110x90_amandine-81078

 

O prajitura fooarte fooarte buna !!!

Spor la prajiturit !

 

Sursa mea de inspiratie :

Alte retete insiropate :

Prajitura Revani

Placinta cu iaurt si sirop

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Timea

    foarte bune! si eu am facut amandinele tot dupa reteta Laurei Sava, cu mici mici modificari. super si ale tale

    Răspuns
  2. Adina

    Buna Mirela…am facut amandina-senzationala-blatul,atata de pufos,incat l-am folosit si la alte prajituri….felicitari inca o data……..o zi minunata.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6