Amandine
dsc_0938

Blat :
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 lg faina
1 lgt praf de copt

Crema :
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
300 g unt
3 lg cacao

Sirop :
400 ml apa
100 g zahar
2 plicuri cappuccino ciocolata
2 lgt esenta rom

Glazura :
150 g ciocolata (eu am folosit Milka dessert)
2 lg unt
3 lg lapte

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

       Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .

dsc_0737

dsc_0738

dsc_0798

       Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .

       Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.

dsc_0799

dsc_0801

dsc_0802

Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.

dsc_0805

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.

       Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .

dsc_0895

dsc_0896

       Lasam glazura sa se raceasca, apoi cu ciocolata alba topita (50 g ciocolata alba o rupem bucati si o punem intr-o punga, in apa fiarta circa 3 minute, apoi taiem un colt al pungii cu o foarfeca) trasam linii peste ea, iar la sfarsit, cu un pos formam cate un mot din crema lasata deoparte.

dsc_0899

dsc_0938

dsc_0944

110x90_amandine-81078

O prajitura fooarte fooarte buna !!!  Spor la prajiturit !

4 Comentarii

  1. Timea

    foarte bune! si eu am facut amandinele tot dupa reteta Laurei Sava, cu mici mici modificari. super si ale tale

    Răspuns
  2. Adina

    Buna Mirela…am facut amandina-senzationala-blatul,atata de pufos,incat l-am folosit si la alte prajituri….felicitari inca o data……..o zi minunata.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1209
743
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest