Amandine

Blat :
6 oua
200 g zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 g cacao
8 lg faina
1 lgt praf de copt
Crema :
3 galbenusuri
150 g zahar pudra
300 g unt
3 lg cacao
Sirop :
400 ml apa
100 g zahar
2 plicuri cappuccino ciocolata
2 lgt esenta rom
Glazura :
150 g ciocolata (eu am folosit Milka dessert)
2 lg unt
3 lg lapte
50 g ciocolata alba
Mod de preparare :
Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.
Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .
Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .
Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.
Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.
Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.
Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .


O prajitura fooarte fooarte buna !!!
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete insiropate :
foarte bune! si eu am facut amandinele tot dupa reteta Laurei Sava, cu mici mici modificari. super si ale tale
Delicioase!
Buna Mirela…am facut amandina-senzationala-blatul,atata de pufos,incat l-am folosit si la alte prajituri….felicitari inca o data……..o zi minunata.
multumesc ! 🙂