Aluat :
500 g faina
12 g drojdie proaspata,
300 ml apa calduta
1 lgt rasa sare
1/2 lg zahar
Ingrediente :
3 oua
4 lg smantana
ketchup
salam
sunca
mozzarella
cascaval ras
masline
rosii cherry
busuioc
oregano
Mod de preparare :
Aluat : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam putina apa calduta si putina faina. Lasam la dospit 15 minute.
Salamul, sunca, mozzarella si rosiile serii le taiem ca sa le avem pregatite.
Faina o cernem intr-un bol, punem peste ea sarea, maia-ua si apa calduta treptat. Framantam pana obtinem un aluat omogen.
O tava (d=40 * 30 cm sau daca doriti mai subtire aluatul, il puteti imparti in 2 tavi putin mai mici) o ungem cu putin ulei si intindem cu mainile aluatul.
Deasupra ungem cu ketchup.
Peste asezam salamul taiat rondele subtiri, sunca taiata cubulete sau taiata felii, mozzarella bucati,masline kalamata .
Turnam ouale amestecate cu smantana , busuiocul uscat si oregano.
Asezam si cateva feliute de rosii cherry.
Radem cascavalul prin ochiurile mari de la razatoare .
Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Multa pofta ! Este delicioasa !
Foarte,foarte buna.Chiar astazi m-a rugat Diana sa-i mai fac pizza.Daca o vede la tine nu mai scap.Te pup!
🙂 Trebuie sa-i faci daca te-a rugat 😀 Te pup !
La asta ma gandeam pt cina!!!!copiii o adora!!!o zi faina sa ai Mire!!!
Eu fac destul de des pizza acasa , cam aceeasi reteta la aluat si-s tare multumita . Ne place mult .
Mi-ai facut pofta!!!
Arata bine!
Ua ,pizza,mie imi este tot timpul pofta de pizza,fac des acasa ,cam aceasi reteta ,doar ca la aluat adaug cam 50-100 ml de ulei ,va esi frageda,si am tavi pt. pizza rotunde ,se coace foarte bine,eu fac 7-8 pizza odata ,rotunde,o nebunie .Pupiciiiii.
Delicioasa!!!E preferata familiei mele!Pup!
Foarte apetisanta!
o pizza grozava, o poti face dupa gustul fiecaruia!