Ingrediente :
300 g paste
500 g ciuperci champignons
1 lg ulei masline
1 ceapa mare
1 lgt busuioc uscat
2 lg unt
2 lg faina
200 ml lapte
sare
piper
boia
frunze de patrunjel verde
masline (optional)
Mod de preparare :
Fierbem pastele in apa cu sare si uleiul de masline conform instructiunilor de pe ambalaj .
Curatam ceapa si o taiem solzisori iar ciupercile le taiem felioare. Intr-o cratita punem untul impreuna cu ceapa si ciupercile si le lasam pe foc cam 15 minute si dam deoparte. In alta craticioara amestecam faina cu laptele treptat si punem pe foc, amestecand pana se ingroasa.
Sosul alb il amestecam cu ciupercile si apoi cu pastele; punem sare, piper si busuioc uscat.
Pentru decor am folosit frunze de patrunjel uscate(nu am avut proaspete) si un praf de boia dulce.
Va doresc pofta buna !
arata delicios! voi incerca aceasta reteta