Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura de cacao cu crema de lamaie

Prajitura de cacao cu crema de lamaie

Prajitura de cacao cu crema de lamaie   Blat : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 3 lg apa rece 6 lg faina 3 lg cacao   Crema : 500 ml lapte 3 lg faina 1/2 lg amidon alimentar 5 lg zahar 1 lamaie 200 g unt (80%)   Glazura : 150 ml smantana pentru frisca 100 ml...

citește mai mult
Prajitura cu cocos, iaurt si frisca

Prajitura cu cocos, iaurt si frisca

Prajitura cu cocos, iaurt si frisca   Blat : 7 oua 140 g faina 50 g amidon alimentar 200 g zahar 4 lg ulei   Crema : 200 g cocos 400 ml iaurt natur cremos 2 plicuri gelatina granulata (20 g) 150 ml apa rece 500 ml smantana pentru frisca 160 g zahar pudra...

citește mai mult
S’mores pie

S’mores pie

Ingrediente : 300 g ciocolata cu lapte 300-350 g Marshmallows Crackers nesarati capsuni proaspeti Mod de preparare : Intr-o forma rotunda (d=23 cm) punem ciocolata rupta bucatele. Peste ea asezam marshmallows si dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade...

citește mai mult
Tort Curcubeu din clatite

Tort Curcubeu din clatite

Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...

citește mai mult
Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie   Umplutura : gem de caise   Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare   Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie   Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...

citește mai mult
Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt   1 foaie de napolitana 25x35 cm   Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

citește mai mult
Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina   Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

citește mai mult
Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale   1 borcan mare de compot de visine fara samburi   Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Tort cu multa ciocolata

Tort cu multa ciocolata

Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...

citește mai mult
Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina   Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie   Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt   3-4...

citește mai mult

Torturi

Tort Napoleon

Tort Napoleon

Tort Napoleon   Foi : 400 g unt (80%) rece 620 g faina 150 ml apa rece 1 lg otet (9%) 2 oua 3 lg vodka un praf de sare   Crema : 7 galbenusuri 360 g zahar 100 g faina 1300 g lapte esenta de vanilie 230 g unt (80%)   Mod de preparare :        Foi :...

citește mai mult
Tort „Cusma lui Guguta”

Tort „Cusma lui Guguta”

Tort "Cusma lui Guguta"   Aluat : 150 g smantana acra (25%) 200 g unt (80%) rece 100 g zahar 50 ml vodka sau cognac 1 lgt bicarbonat 450 g faina   2 borcane visine in compot   Crema : 1 kg smantana acra 30% (nu frisca !) 200 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Tort de ciocolata si mascarpone

Tort de ciocolata si mascarpone

     Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii ! LA MULTI ANI 2018 ! Blat cacao : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare   Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot   Crema caramel : 250 g...

citește mai mult
Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata Aluat fraged cu cacao : 100 g unt (80%) 100 g zahar 4 galbenusuri un praf de sare 1 lgt esenta de vanilie 1 lgt praf de copt 1 lg otet 4 lg lapte 70 g faina 30 g cacao   Bezea : 4 albusuri un praf de sare 175 g zahar 1 lg...

citește mai mult
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 5 lg faina 3 lg cacao   Crema vanilie : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar) 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80%   Mod de preparare...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec marmorat

Chec marmorat

Ingrediente : 5 oua 400 g zahar 400 g faina 300 ml ulei 200 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lg cacao   Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu 200 g zahar , adaugam apoi uleiul treptat ca la maioneza, apoi laptele. Lasam deoparte. Separat mixam...

citește mai mult
Chec cu scortisoara si branza

Chec cu scortisoara si branza

Chec cu scortisoara si branza Aluat : 230 g unt (80%) 400 g zahar 250 g iaurt grecesc (2%) 3 lg lapte 6 oua 350 g faina 1/2 lgt bicarbonat   Umplutura : 50 g zahar 1 lg scortisoara macinata   Glazura : 30 g unt (80%) 50 g crema de branza (Almette cu...

citește mai mult
Chec cu ciocolata si alune

Chec cu ciocolata si alune

  Ingrediente : 200 g unt 160 g ciocolata cu lapte/neagra 6 oua 200 g zahar 200 g alune crude/nuci/caju/migdale 20 ml rom 125 g faina 1 lgt praf de copt   Mod de preparare : Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam. Mixam spuma...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6