Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Paste cu feta si rosii
Ingrediente : 600 g rosii cherry 300 g branza Feta 1/2 lgt piper 1/2 lgt sare 1 lgt oregano uscat 5 lg ulei masline 200 g paste busuioc proaspat tocat Mod de preparare : Intr-un vas yena punem rosiile cherry, peste ele adaugam sarea, piperul si oregano. amestecam...
Rulada Tiramisu
Rulada Tiramisu Ingrediente : 20 piscoturi 250 ml espresso tare indulcit +Kahlua 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 60 g zahar Decor : cacao Mod de preparare Rulada Tiramisu : Pregatim espresso, adaugam zahar dupa gust si Kahlua....
Tiramisu trifles
Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...
Prajitura vant spaniol
Prajitura vant spaniol Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 3 lg ulei Bezea : 8 albusuri 300 g zahar pudra 1 lgt otet Crema : 8 galbenusuri 8 lg zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg amidon alimentar 600 ml lapte 250 g unt (80%) 2 lg...
Coronita antipasto
Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...
Cloud Bread
Ingrediente : 3 albusuri 30 g zahar 15 g amidon alimentar colorant albastru Mod de preparare : Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, amidonul alimentar si colorantul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Cu ajutorul...
Prajitura cu tonka
Blat cu tonka : 6 oua 6 lg zahar 7 lg faina 3 lg ulei 1/2 boaba tonka rasa Crema : 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 2 lg zahar 60 g ciocolata cu lapte 125 g unt (80%) 75 g zahar pudra Decor : 50 g ciocolata alba rasa Mod de preparare : Blat cu tonka : mixam spuma...
Prajitura de vis cu nuci
Prajitura de vis cu nuci Bezea cu nuci : 10 albusuri 400 g zahar 220 g nuci macinate 4 lg faina 2 lg cacao Crema : 10 galbenusuri 100 g zahar 2 lg lapte 400 g unt (80%) cca 200 g biscuiti Petite Beurre 100 ml espresso neindulcit 200...
Prajitura regala
Prajitura regala Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 2,5 lg ulei 1 lg esenta de rom (optional) Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra 70% 200 g unt 80% Bezea nuci : 5 albusuri 200...
Prajitura cu visine si bezea
Prajitura cu visine si bezea Aluat : 100 g unt (80%) 2 lg zahar pudra 4 galbenusuri 300 ml lapte 300 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g ) Umplutura : 500 g visine proaspete Bezea : 4 albusuri 200 g zahar Mod de preparare : Aluat : mixam untul...
Mississippi mud pie
Mississippi mud pie Crusta : 300 g biscuiti Oreo 100 g unt Blat umed : 50 g unt 100 g ciocolata neagra (52%) 3 oua 4 lg zahar 1 fiola esenta de vanilie Crema : 3 galbenusuri 4 lg zahar 300 ml lapte 1 plic budinca ciocolata (40 g) 1 lg amidon 100 g...
Tort cu piscoturi si crema de gris
Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%) Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...
Retete populare
Torturi
Tort Victoria sponge
Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂 Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor . Blat : 200 g unt (80%) 200 g zahar 4 oua medii 200 g faina 2 lgt rase praf...
Tort Napoleon
Tort Napoleon Foi : 400 g unt (80%) rece 620 g faina 150 ml apa rece 1 lg otet (9%) 2 oua 3 lg vodka un praf de sare Crema : 7 galbenusuri 360 g zahar 100 g faina 1300 g lapte esenta de vanilie 230 g unt (80%) Mod de preparare : Foi :...
Tort „Cusma lui Guguta”
Tort "Cusma lui Guguta" Aluat : 150 g smantana acra (25%) 200 g unt (80%) rece 100 g zahar 50 ml vodka sau cognac 1 lgt bicarbonat 450 g faina 2 borcane visine in compot Crema : 1 kg smantana acra 30% (nu frisca !) 200 g zahar pudra cu aroma de...
Prajituri
Tarta cu lapte condensat si lime
Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime Decor : coaja rasa de lime Mod...
Prajitura cu crema de biscuiti
Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...
Prajitura cu cocos si ness
Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%) Glazura ciocolata : 100...
Checuri si briose
Chec delicios in trei culori
Chec delicios in trei culori Blat alb : 5 galbenusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lg cacao 2 lg nuci macinate Blat alb : 5 albusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2...
Chec marmorat
Ingrediente : 5 oua 400 g zahar 400 g faina 300 ml ulei 200 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lg cacao Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu 200 g zahar , adaugam apoi uleiul treptat ca la maioneza, apoi laptele. Lasam deoparte. Separat mixam...
Chec cu scortisoara si branza
Chec cu scortisoara si branza Aluat : 230 g unt (80%) 400 g zahar 250 g iaurt grecesc (2%) 3 lg lapte 6 oua 350 g faina 1/2 lgt bicarbonat Umplutura : 50 g zahar 1 lg scortisoara macinata Glazura : 30 g unt (80%) 50 g crema de branza (Almette cu...
