Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi Ingrediente : 250 g branza de vaci grasa 5 lg lapte 160 g zahar pudra esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca 15 g gelatina granulata 100 ml lapte   400 g piscoturi 400 ml lapte 3-4 kiwi   Decor : 150 ml smantana...

citește mai mult
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos esenta de vanilie   Crema lamaie : 500 ml lapte 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 1 lamaie mare   Decor : cocos...

citește mai mult
Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Prajitura Cezara Aluat : 250 unt rece (80%) 5 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 450 g faina - 2 lg faina 2 lg cacao 5 galbenusuri   Crema branza : 500 g branza de vaci grasa 250 g Ricotta 150 g zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) esenta de vanilie 2 oua medii...

citește mai mult
Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

citește mai mult
Prajitura Kyra

Prajitura Kyra

Blat cacao : 5 oua 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml apa 50 g ciocolata neagra (70%) topita si racita 1 lgt praf de copt 220 g faina 4 lgt cacao Crema branza : 600 g branza de vaci grasa 1 plic budinca de vanilie (40 g) 4 lg smantana grasa 130 g zahar Mod de preparare :...

citește mai mult
Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

citește mai mult
Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt   150 g migdale tocate grosier   Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%)   3 lg nutella 300 g...

citește mai mult
Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata

Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...

citește mai mult
Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna aluat: 380 g faina 180 g unt 65% 80 g zahar pudra 5 g praf de copt (1 lgt) 4 galbenusuri 2 lg smantana 20%   Umplutura : 360 g iaurt simplu 3% 360 g smantana 20% 6 lg faina 4 albusuri 300 g zahar   1 borcanel gem de prune Decor : 200 ml...

citește mai mult
Guguluf cu branza si cacao

Guguluf cu branza si cacao

Aluat : 200 g faina 100 g unt 80 g zahar pudra 1ou 1lgt praf de copt 1 plic zahar vanilat 1praf de sare 1lg cacao Umplutura : 750 g branza de vaci 350 g zahar pudra eenta de vanilie un praf de sare coaja rasa de lamaie 1plic budinca de vanilie (40 g) 150 g unt topit 1...

citește mai mult
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz Bezea nuca : 10 albusuri 10 lg zahăr 200 g nuci macinate 4 lg faina 2 lgt praf de copt Crema: 10 galbenusuri 8 linguri zahăr 5 lg lapte300 g unt (80%)eenta de vanilie Decor:8 lg zahar 8 lg nuci Mod de preparare Prajitura Krantz : Se eaamestecă spuma...

citește mai mult
Prajitura cu budinca de capsuni

Prajitura cu budinca de capsuni

Blat cocos :  5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos 1 lgt praf de copt Blat banane : 3 oua 150 g zahar 75 ml ulei 3 banane mici 225 g faina esenta de vanilie 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 2 plicuri budinca de capsuni (2x40 g) 800 ml lapte 8 lg zahar...

citește mai mult

Torturi

Tort „Cusma lui Guguta”

Tort „Cusma lui Guguta”

Tort "Cusma lui Guguta"   Aluat : 150 g smantana acra (25%) 200 g unt (80%) rece 100 g zahar 50 ml vodka sau cognac 1 lgt bicarbonat 450 g faina   2 borcane visine in compot   Crema : 1 kg smantana acra 30% (nu frisca !) 200 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Tort de ciocolata si mascarpone

Tort de ciocolata si mascarpone

     Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii ! LA MULTI ANI 2018 ! Blat cacao : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de...

citește mai mult
Tort cu frisca, visine si ciocolata

Tort cu frisca, visine si ciocolata

Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Blat galben : 3 oua 3 lg zahar 1,5 lg ulei 4 lg faina   Crema ciocolata : 2 oua 130 g zahar 1 lg cacao 150 ml lapte 1 lg faina 100 g ciocolata neagra (75%) 1 fiola esenta de rom 1 plic zahar...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura  Excelent

Prajitura Excelent

Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%)   Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt   Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...

citește mai mult
Prajitura cu branza dulce si paine

Prajitura cu branza dulce si paine

Prajitura cu branza dulce si paine Ingrediente : 400 g paine 1 l lapte 2 lg zahar 10 oua 12 lg zahar 1 kg branza dulce de vaci 2 lg gris esenta de vanilie coaja rasa de lamaie   Mod de preparare Prajitura cu branza dulce si paine : Taiem paine cubulete. Peste ele...

citește mai mult
Prajitura Spartak

Prajitura Spartak

Prajitura Spartak 4 Foi : 1 ou 3 lg miere 150 g zahar 2 lg lapte 1 lgt bicarbonat de sodiu 50 g unt 2 lg cacao 350 g faina   Crema : 3 oua 100 g zahar 3 lg faina 2 lg amidon alimentar 1 plic zahar vanilat 500 ml lapte 200 g unt (80%)   Glazura : 100 g...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec cu scortisoara si branza

Chec cu scortisoara si branza

Chec cu scortisoara si branza Aluat : 230 g unt (80%) 400 g zahar 250 g iaurt grecesc (2%) 3 lg lapte 6 oua 350 g faina 1/2 lgt bicarbonat   Umplutura : 50 g zahar 1 lg scortisoara macinata   Glazura : 30 g unt (80%) 50 g crema de branza (Almette cu...

citește mai mult
Chec cu ciocolata si alune

Chec cu ciocolata si alune

  Ingrediente : 200 g unt 160 g ciocolata cu lapte/neagra 6 oua 200 g zahar 200 g alune crude/nuci/caju/migdale 20 ml rom 125 g faina 1 lgt praf de copt   Mod de preparare : Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam. Mixam spuma...

citește mai mult
Chec alb-negru din albusuri

Chec alb-negru din albusuri

Ingrediente : 8 albusuri un praf de sare 14 lg zahar 16 lg ulei 12 lg faina 1 lgt praf de copt 2-3 lg cacao esenta de vanilie 1 pumn stafide 65 g ciocolata bucatele 1 lg zeama de lamaie   Mod de preparare : Mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam...

citește mai mult