Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura de cacao cu crema de lamaie
Prajitura de cacao cu crema de lamaie Blat : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 3 lg apa rece 6 lg faina 3 lg cacao Crema : 500 ml lapte 3 lg faina 1/2 lg amidon alimentar 5 lg zahar 1 lamaie 200 g unt (80%) Glazura : 150 ml smantana pentru frisca 100 ml...

Prajitura cu cocos, iaurt si frisca
Prajitura cu cocos, iaurt si frisca Blat : 7 oua 140 g faina 50 g amidon alimentar 200 g zahar 4 lg ulei Crema : 200 g cocos 400 ml iaurt natur cremos 2 plicuri gelatina granulata (20 g) 150 ml apa rece 500 ml smantana pentru frisca 160 g zahar pudra...

S’mores pie
Ingrediente : 300 g ciocolata cu lapte 300-350 g Marshmallows Crackers nesarati capsuni proaspeti Mod de preparare : Intr-o forma rotunda (d=23 cm) punem ciocolata rupta bucatele. Peste ea asezam marshmallows si dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade...

Tort Curcubeu din clatite
Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...

Prajitura cu gem de caise si crema de branza
Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie Umplutura : gem de caise Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...

Prajitura felii imperiale
Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...

Prajitura Coconitos
Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt 1 foaie de napolitana 25x35 cm Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

Prajitura Cenusareasa
Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

Prajitura Contesa
Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale 1 borcan mare de compot de visine fara samburi Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...

Tort cu multa ciocolata
Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...

Prajitura Biskrem
Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt 3-4...
Retete populare
Torturi

Tort Napoleon
Tort Napoleon Foi : 400 g unt (80%) rece 620 g faina 150 ml apa rece 1 lg otet (9%) 2 oua 3 lg vodka un praf de sare Crema : 7 galbenusuri 360 g zahar 100 g faina 1300 g lapte esenta de vanilie 230 g unt (80%) Mod de preparare : Foi :...

Tort „Cusma lui Guguta”
Tort "Cusma lui Guguta" Aluat : 150 g smantana acra (25%) 200 g unt (80%) rece 100 g zahar 50 ml vodka sau cognac 1 lgt bicarbonat 450 g faina 2 borcane visine in compot Crema : 1 kg smantana acra 30% (nu frisca !) 200 g zahar pudra cu aroma de...

Tort de ciocolata si mascarpone
Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii ! LA MULTI ANI 2018 ! Blat cacao : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de...
Prajituri

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata
Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot Crema caramel : 250 g...

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata
Prajitura Verdens Beste cu ciocolata Aluat fraged cu cacao : 100 g unt (80%) 100 g zahar 4 galbenusuri un praf de sare 1 lgt esenta de vanilie 1 lgt praf de copt 1 lg otet 4 lg lapte 70 g faina 30 g cacao Bezea : 4 albusuri un praf de sare 175 g zahar 1 lg...

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 5 lg faina 3 lg cacao Crema vanilie : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar) 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% Mod de preparare...
Checuri si briose

Chec marmorat
Ingrediente : 5 oua 400 g zahar 400 g faina 300 ml ulei 200 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lg cacao Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu 200 g zahar , adaugam apoi uleiul treptat ca la maioneza, apoi laptele. Lasam deoparte. Separat mixam...

Chec cu scortisoara si branza
Chec cu scortisoara si branza Aluat : 230 g unt (80%) 400 g zahar 250 g iaurt grecesc (2%) 3 lg lapte 6 oua 350 g faina 1/2 lgt bicarbonat Umplutura : 50 g zahar 1 lg scortisoara macinata Glazura : 30 g unt (80%) 50 g crema de branza (Almette cu...

Chec cu ciocolata si alune
Ingrediente : 200 g unt 160 g ciocolata cu lapte/neagra 6 oua 200 g zahar 200 g alune crude/nuci/caju/migdale 20 ml rom 125 g faina 1 lgt praf de copt Mod de preparare : Prajim alunele sau nucile, le lasam sa se raceasca, apoi le macinam. Mixam spuma...