Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Tort cu piscoturi si crema de gris
Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%) Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...
Placinta nemteasca cu cirese
Placinta nemteasca cu cirese Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon...
Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella
Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella Blat : 4 oua 120 g mac nemacinat 160 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt Sirop blat : 100 ml cafea espresso tare indulcita Crema mascarpone : 500 g mascarpone 160 g zahar pudra...
Nutella french toast rolls
Ingrediente : paine alba patrata feliata Nutella ou zahar scortisoara ulei pentru prajit Mod de preparare : Felia de paine o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu Nutella, o rulam, apoi o trecem prin ou batut si o prajim in tiagaia cu putin ulei sau unt. Dupa ce s-a...
Prajitura de cacao cu crema de lamaie
Prajitura de cacao cu crema de lamaie Blat : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 3 lg apa rece 6 lg faina 3 lg cacao Crema : 500 ml lapte 3 lg faina 1/2 lg amidon alimentar 5 lg zahar 1 lamaie 200 g unt (80%) Glazura : 150 ml smantana pentru frisca 100 ml...
Prajitura cu cocos, iaurt si frisca
Prajitura cu cocos, iaurt si frisca Blat : 7 oua 140 g faina 50 g amidon alimentar 200 g zahar 4 lg ulei Crema : 200 g cocos 400 ml iaurt natur cremos 2 plicuri gelatina granulata (20 g) 150 ml apa rece 500 ml smantana pentru frisca 160 g zahar pudra...
S’mores pie
Ingrediente : 300 g ciocolata cu lapte 300-350 g Marshmallows Crackers nesarati capsuni proaspeti Mod de preparare : Intr-o forma rotunda (d=23 cm) punem ciocolata rupta bucatele. Peste ea asezam marshmallows si dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade...
Tort Curcubeu din clatite
Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...
Prajitura cu gem de caise si crema de branza
Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie Umplutura : gem de caise Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...
Prajitura felii imperiale
Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...
Prajitura Coconitos
Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt 1 foaie de napolitana 25x35 cm Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...
Prajitura Cenusareasa
Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...
Retete populare
Torturi
Tort cu piscoturi si jeleu de cirese
Jeleu de cirese : 500 g cirese proaspete 120 g zahar 10 g gelatina granulata (1 plic) Crema : 500 g iaurt cu cirese 300 g crema de branza esenta de migdale (optional) 200 ml smantana pentru frisca 38% 10 g gelatina granulata (1 plic) 150 g zahar pudra 2 lg...
Banoffee pie
Banoffee pie Crusta : 250 g biscuiti digestivi 150 g unt topit Umplutura : 397 g lapte condensat 3 banane 300 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Decor : ciocolata neagra rasa Mod de preparare Banoffee pie :...
Tort Victoria sponge
Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂 Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor . Blat : 200 g unt (80%) 200 g zahar 4 oua medii 200 g faina 2 lgt rase praf...
Prajituri
Prajitura cu biscuiti si gem
Prajitura cu biscuiti si gem Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)...
Prajitura Cleopatra
Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...
Prajitura cu prune si bezea
Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...
Checuri si briose
Chec la tava cu Fineti
Chec la tava cu Fineti Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...
Chec cu morcovi si branza de vaci
1 cana - 250 ml Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...
Chec delicios in trei culori
Chec delicios in trei culori Blat alb : 5 galbenusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 lg cacao 2 lg nuci macinate Blat alb : 5 albusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2...