Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 3 lg ulei   Bezea : 8 albusuri 300 g zahar pudra 1 lgt otet   Crema : 8 galbenusuri 8 lg zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg amidon alimentar 600 ml lapte 250 g unt (80%) 2 lg...

citește mai mult
Coronita antipasto

Coronita antipasto

Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...

citește mai mult
Cloud Bread

Cloud Bread

Ingrediente : 3 albusuri 30 g zahar 15 g amidon alimentar colorant albastru Mod de preparare : Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, amidonul alimentar si colorantul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Cu ajutorul...

citește mai mult
Prajitura cu tonka

Prajitura cu tonka

Blat cu tonka : 6 oua 6 lg zahar 7 lg faina 3 lg ulei 1/2 boaba tonka rasa Crema : 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 2 lg zahar 60 g ciocolata cu lapte 125 g unt (80%) 75 g zahar pudra Decor : 50 g ciocolata alba rasa Mod de preparare : Blat cu tonka : mixam spuma...

citește mai mult
Prajitura de vis cu nuci

Prajitura de vis cu nuci

Prajitura de vis cu nuci Bezea cu nuci : 10 albusuri 400 g zahar 220 g nuci macinate 4 lg faina 2 lg cacao   Crema : 10 galbenusuri 100 g zahar 2 lg lapte 400 g unt (80%)     cca 200 g biscuiti Petite Beurre 100 ml espresso neindulcit     200...

citește mai mult
Prajitura regala

Prajitura regala

Prajitura regala Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 2,5 lg ulei 1 lg esenta de rom (optional)   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra 70% 200 g unt 80%     Bezea nuci : 5 albusuri 200...

citește mai mult
Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea

Prajitura cu visine si bezea Aluat : 100 g unt (80%) 2 lg zahar pudra 4 galbenusuri 300 ml lapte 300 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g )   Umplutura : 500 g visine proaspete   Bezea : 4 albusuri 200 g zahar   Mod de preparare : Aluat : mixam untul...

citește mai mult
Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Mississippi mud pie Crusta : 300 g biscuiti Oreo 100 g unt   Blat umed : 50 g unt 100 g ciocolata neagra (52%) 3 oua 4 lg zahar 1 fiola esenta de vanilie   Crema : 3 galbenusuri 4 lg zahar 300 ml lapte 1 plic budinca ciocolata (40 g) 1 lg amidon 100 g...

citește mai mult
Tort cu piscoturi si crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%)   Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...

citește mai mult
Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua   Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon...

citește mai mult
Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella Blat : 4 oua 120 g mac nemacinat 160 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Sirop blat : 100 ml cafea espresso tare indulcita   Crema mascarpone : 500 g mascarpone 160 g zahar pudra...

citește mai mult
Nutella french toast rolls

Nutella french toast rolls

Ingrediente : paine alba patrata feliata Nutella ou zahar scortisoara ulei pentru prajit Mod de preparare : Felia de paine o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu Nutella, o rulam, apoi o trecem prin ou batut si o prajim in tiagaia cu putin ulei sau unt. Dupa ce s-a...

citește mai mult

Torturi

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Jeleu de cirese : 500 g cirese proaspete 120 g zahar 10 g gelatina granulata (1 plic)   Crema : 500 g iaurt cu cirese 300 g crema de branza esenta de migdale (optional) 200 ml smantana pentru frisca 38% 10 g gelatina granulata (1 plic) 150 g zahar pudra 2 lg...

citește mai mult
Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie   Crusta : 250 g biscuiti digestivi 150 g unt topit   Umplutura : 397 g lapte condensat 3 banane 300 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Decor : ciocolata neagra rasa   Mod de preparare Banoffee pie :...

citește mai mult
Tort Victoria sponge

Tort Victoria sponge

Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂  Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor .   Blat : 200 g unt (80%) 200 g zahar 4 oua medii 200 g faina 2 lgt rase praf...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

citește mai mult
Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

citește mai mult
Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti   Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti   Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...

citește mai mult
Chec cu morcovi si branza de vaci

Chec cu morcovi si branza de vaci

1 cana - 250 ml   Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt   Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

citește mai mult
Chec delicios in trei culori

Chec delicios in trei culori

Chec delicios in trei culori   Blat alb : 5 galbenusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) coaja rasa de la 1/2 lamaie   1 lg cacao 2 lg nuci macinate   Blat alb : 5 albusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10