Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu piscoturi si crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%)   Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...

citește mai mult
Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua   Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon...

citește mai mult
Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella

Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella Blat : 4 oua 120 g mac nemacinat 160 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Sirop blat : 100 ml cafea espresso tare indulcita   Crema mascarpone : 500 g mascarpone 160 g zahar pudra...

citește mai mult
Nutella french toast rolls

Nutella french toast rolls

Ingrediente : paine alba patrata feliata Nutella ou zahar scortisoara ulei pentru prajit Mod de preparare : Felia de paine o intindem cu sucitorul, apoi o ungem cu Nutella, o rulam, apoi o trecem prin ou batut si o prajim in tiagaia cu putin ulei sau unt. Dupa ce s-a...

citește mai mult
Prajitura de cacao cu crema de lamaie

Prajitura de cacao cu crema de lamaie

Prajitura de cacao cu crema de lamaie   Blat : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 3 lg apa rece 6 lg faina 3 lg cacao   Crema : 500 ml lapte 3 lg faina 1/2 lg amidon alimentar 5 lg zahar 1 lamaie 200 g unt (80%)   Glazura : 150 ml smantana pentru frisca 100 ml...

citește mai mult
Prajitura cu cocos, iaurt si frisca

Prajitura cu cocos, iaurt si frisca

Prajitura cu cocos, iaurt si frisca   Blat : 7 oua 140 g faina 50 g amidon alimentar 200 g zahar 4 lg ulei   Crema : 200 g cocos 400 ml iaurt natur cremos 2 plicuri gelatina granulata (20 g) 150 ml apa rece 500 ml smantana pentru frisca 160 g zahar pudra...

citește mai mult
S’mores pie

S’mores pie

Ingrediente : 300 g ciocolata cu lapte 300-350 g Marshmallows Crackers nesarati capsuni proaspeti Mod de preparare : Intr-o forma rotunda (d=23 cm) punem ciocolata rupta bucatele. Peste ea asezam marshmallows si dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade...

citește mai mult
Tort Curcubeu din clatite

Tort Curcubeu din clatite

Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...

citește mai mult
Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie   Umplutura : gem de caise   Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare   Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie   Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...

citește mai mult
Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt   1 foaie de napolitana 25x35 cm   Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

citește mai mult
Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina   Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

citește mai mult

Torturi

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Jeleu de cirese : 500 g cirese proaspete 120 g zahar 10 g gelatina granulata (1 plic)   Crema : 500 g iaurt cu cirese 300 g crema de branza esenta de migdale (optional) 200 ml smantana pentru frisca 38% 10 g gelatina granulata (1 plic) 150 g zahar pudra 2 lg...

citește mai mult
Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie   Crusta : 250 g biscuiti digestivi 150 g unt topit   Umplutura : 397 g lapte condensat 3 banane 300 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Decor : ciocolata neagra rasa   Mod de preparare Banoffee pie :...

citește mai mult
Tort Victoria sponge

Tort Victoria sponge

Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂  Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor .   Blat : 200 g unt (80%) 200 g zahar 4 oua medii 200 g faina 2 lgt rase praf...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)...

citește mai mult
Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel   Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...

citește mai mult
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina   Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti   Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti   Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...

citește mai mult
Chec cu morcovi si branza de vaci

Chec cu morcovi si branza de vaci

1 cana - 250 ml   Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt   Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

citește mai mult
Chec delicios in trei culori

Chec delicios in trei culori

Chec delicios in trei culori   Blat alb : 5 galbenusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) coaja rasa de la 1/2 lamaie   1 lg cacao 2 lg nuci macinate   Blat alb : 5 albusuri 5 lg zahar 2 lg apa 2 lg ulei 5 lg faina 1/2...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4