Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce   Ingrediente : 1 kg faina 500 g zahar 5 oua 1 lgt bicarbonat stins cu putin otet1 lg scortisoara1/2 lg mixt de condimente pt. prajituri3 lg miere 200 g unt ( margarina ) putina apa Decor : 100 g ciocolata albabilute argintiibilute de ciocolatacreioane de...

citește mai mult
Crescente ( patratele crocante )

Crescente ( patratele crocante )

Ingrediente : 500 g faina, 200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde) 9g drojdie uscata sau 30 g drojdie proaspata 150 g apa calduta 50 g unt 50 g untura 1 ceapa mica 150 g costita afumata, sare (1 lgt), boia iute (1 lgt) Uns deasupra : cimbru sau...

citește mai mult
Tort Mascarpone si portocale

Tort Mascarpone si portocale

Blat: 2 lg ness, 6 oua, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 125 g faina, 1 lgt praf de copt Crema: 500 g branza de vaci, 500 g mascarpone( ricotta ), 2 portocale, 200 g zahar, 1 lgt coaja rasa de portocala, Sirop: 1 lg ness, 75 ml apa, 3 lg zahar pudra, 4 lg rom Decor...

citește mai mult
Ghoriba ( Fursecuri Maroc )

Ghoriba ( Fursecuri Maroc )

Ghoriba ( Fursecuri Maroc )   Ingrediente: 2 oua, 150 g zahar, 40 ml ulei, 50 g unt, esenta vanilie, 350 g faina, 1 lgt praf de copt, Tavalit : 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie  Mod preparare Ghoriba ( Fursecuri Maroc ) :         Ouale le mixam cu zaharul circa 10...

citește mai mult
Amandine

Amandine

Amandine Blat : 6 oua 200 g zahar 30 ml apa 30 ml ulei 20 g cacao 8 lg faina 1 lgt praf de copt Crema : 3 galbenusuri 150 g zahar pudra 300 g unt 3 lg cacao Sirop : 400 ml apa 100 g zahar 2 plicuri cappuccino ciocolata 2 lgt esenta rom Glazura : 150 g ciocolata (eu am...

citește mai mult
Prajitura Cocomac

Prajitura Cocomac

Prajitura Cocomac Blat : 8 albusuri, 200 g zahar, 2 lg faina, 1 plic praf de copt, 50 g mac, 150 g nuca cocos Foaie dobos : 2 oua, 4 lg zahar, 2 lg apa, 4 lg faina Crema : 8 galbenusuri, 300 g zahar, 2 lg ness, 150 ml lapte, 300 g unt Decor : ciocolata rasa   Mod...

citește mai mult

Torturi

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Prajituri

Prajitura cu crema ganache

Prajitura cu crema ganache

Prajitura cu crema ganache   Blat : 8 oua 9 lg zahar 5 lg ulei 3 lg apa fiarta 9 lg faina 4 lg cacao 1 plic praf de copt   Crema : 500 ml frisca lichida 180 g ciocolata neagra (45% cacao-Milka neagra) 200 g ciocolata (Milka dessert) 1 lg plina cu ness 3 lg...

citește mai mult
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Blat : 6 oua un praf sare 200 g zahar 10 lg apa rece 280 g faina 3 lg cacao   Crema : 500 ml lapte 4 lg pline faina 200 g zahar 1 ou 150 g unt (80%) coaja rasa de la 1 lamaie (sau 150 g nuci prajite si tocate)   Glazura : 200 g ciocolata cu lapte 200 ml...

citește mai mult
Foi Lica umplute

Foi Lica umplute

Ingrediente : 2 foi de napolitane 250 g zahar 250 g unt 250 g nuci tocate 2 oua 150 g zahar pudra   Mod de preparare : Intr-o cratita caramelizam 250 g zahar, adaugam apoi untul si tinem pe foc pana dispare apa (circa 5 minute). Adaugam nucile ( eu le-am prajit...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10