Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte)
Foi : 4 oua 80 g zahar 20 ml lapte 100 ml ulei 2 lg miere 2 lg gris 2 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt 1 plic zahar vanilat Crema : 200 ml lapte condensat 200 ml frisca lichida 100 ml lapte 6 g gelatina 1 plic zahar vanilat 1 lg miere Pentru foi : Galbenusurile...
Lapte condensat
Ingrediente : 75 ml apa fiarta 60 g miere 40 g zahar 60 g unt 125 g lapte praf Intr-un bol punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul si mixam pana se dizolva untul si zaharul. Adaugam laptele praf treptat si mixam pana se transforma compozitia intr-o crema fina ;...
Placinta cu dovleac
Aluat: 10 lg apa 10 lg ulei 1 lg otet 1 ou 1 plic praf de copt 500 g faina 250 g margarina (sau unt ) Umplutura : 1 -2 lgt scortisoara 5 lg zahar 1 lg unt 1 kg dovleac ras 2 lg gris Decor : 2 lg zahar pudra Mod de preparare : Amestecam apa, uleiul, oul,...
Focaccia rapida cu smantana
Ingrediente : 500 g faina, 7 g drojdie uscata, 40 ml ulei de masline, 170 ml smantana, putina sare, 1 lgt zahar, 110 ml apa calduta, 1 ceapa, rozmarin Mod de preparare : Intr-un castron mai maricel amestecam faina cu drojdia si facem un cuib in care adaugam pe rand...
Chec Bounty
Chec Bounty Aluat : 250 g unt, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 5 oua, 380 g faina, 1 plic praf de copt, 150 ml lapte, 8 batoane ciocolata bounty mici Glazura : 200-250 g ciocolata, 50 g cocos Mod de preparare : Aluat : mixam untul la temperatura camerei...
Placinta cu mere
Placinta cu mere Aluat : 500 g faina, 200 g unt, 1 galbenus, 6 lg zahar, 1 lg otet, putina sare, 1 lg praf de copt, 200 ml smantana Umplutura : 1,5 kg mere, 4 lg zahar, 2 lg gris, 1 lgt scortisoara, 1 albus de ou Mod de preparare Placinta cu mere : Ptr.aluat...
Prajitura Rudy
Prajitura Rudy Foi: 400 g faina, 250 g unt, 130 g zahar, 1 galbenus, 1 plic zahar vanilat, 2 lg cacao 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 750 g branza de vaci grasa 3 oua, 1 albus 2 plicuri zahar vanilat 150 g zahar Mod de preparare Prajitura Rudy : Foi :...
Cornuri cu gem
Ingrediente : 500 g faina, 250 ml lapte caldut, 1 plic drojdie uscata, 4 lg miere, 25 g unt, 1 ou ptr uns gem de prune (sau altul...) Mod de preparare : Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in...
Prajitura Rigo Jancsi
Prajitura Rigo Jancsi Blat : 6 oua 6 lg zahar, 3 lg ulei, 3 lg cacao, 5 lg faina, Sirop : 2 lg zahar, 100 ml apa Crema : 600 ml smantana pentru frisca, 400 g ciocolata neagra (45%-55%) sau ciocolata cu lapte 2 lg ness+1 lg apa fiarta Glazura : 150 g ciocolata cu...
Pogacele cu jumeri
Aluat : 30 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 250 ml lapte caldut 600 g faina 1 ou 1 lgt sare 2 lg untura 1 lg smantana Pasta de jumeri : 250 g jumeri macinate sare piper Uns deasupra : 1 ou Mod de preparare : Aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele...
Cuburi cu lapte
Cuburi cu lapte Blat : 6 oua 5 lg faina 6 lg zahar 2 linguri cacao 3 lg ulei Crema : 500 ml lapte 50 g amidon 2 linguri zahar 50 g ciocolata alba 125 g unt 75 g zahar pudra Sirop : 200 ml apa 50 g zahar 1 lg rom Glazura : ciocolata neagra rasa Mod de preparare...
Cuib de viespi ( Pumni )
Cuib de viespi ( Pumni ) Aluatul : 575g faina 30 g drojdie proaspata 30 g zahar 50 ml ulei 5 galbenusuri 200 ml lapte caldut 100 ml apa calduta putina sare coaja rasa de la 1 lamaie Umplutura : 200 g unt 100 g zahar Sirop : 500 ml lapte 200 g zahar 1 plic zahar...
Retete populare
Torturi
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
Prajituri
Prajitura bezea cu gem
Prajitura bezea cu gem Aluat : 450 g faina 300 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri 1 lg rom 1 lgt bicarbonat (sau praf de copt) 2 lg cacao 1 borcan gem de caise Bezea cu gem : 3 albusuri 250 g zahar 3 lg gem de caise Glazura : 100 g ciocolata...
Foi cu miere si crema cu gris
Foi : 1/2 cana zahar 1/2 cana miere 1/2 lg bicarbonat 2 oua 400 g faina Crema : 300 ml lapte 3 lg gris 200 g unt 150 g zahar pudra coaja rasa de lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 borcanel gem de caise Mod de preparare : Foi : intr-un castron...
Secuiasca cu cocos
Secuiasca cu cocos Aluat : 200 g faina 110 g unt 150 g zahar 1 ou 1 lgt rasa bicarbonat 1 borcanel gem de caise Umplutura : 5 oua 150 g nuci macinate 150 g cocos 200 g zahar Mod de preparare Secuiasca cu cocos : Aluat : intr-un castron...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
