Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Blat : 4 oua, 8 lg zahar, 7 lg faina, 1 lg cacao, 1 lgt praf de copt Crema : 10 lg zahar, 200 ml lapte, 250 ml frisca, 3 oua, 1 lg faina, 10 g gelatina Sirop : 100 ml apa, 2 lg zahar, 1 lgt rom Ptr.blat : Mixam albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile, faina...

citește mai mult
Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir Blat: 1 ou, 100 g zahar, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 1 lgt praf de copt, 100 g faina, 4 lg cacao, 1 lg ness, rom Crema: 800 ml lapte, 5 oua, 200 g zahar, esenta vanilie Caramel: 5 lg zahar   Mod de preparare Tort Kodrit Kadir :      Caramel:...

citește mai mult
Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea

Prajitura Fulg de Nea Blat: 5 galbenusuri, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 10 lg apa, 200 g faina, 1 plic praf de copt (10 g) Crema: 250 g unt, 350 ml lapte, 100 g cocos, 1 lg amidon alimentar, rom dupa gust Glazura: 5 albusuri, 200 g zahar           Mod de...

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata Mars

Prajitura cu ciocolata Mars

  Prajitura cu ciocolata Mars Blat:  6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 3 lg ulei, 4 lg cacao, 1 plic praf de copt Crema ganache: 200 g ciocolata negra(milka dessert), 250 ml frisca lichida (meggle) Crema cu ciocolata mars: 200 ml frisca, 5 g gelatina, 3 batoane...

citește mai mult
Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata     Blat: 6 oua, 150 g zahar, 250 g faina, 3 lg iaurt, 2 lg miere, 50 g unt, 1 plic praf de copt (10 g ) Crema: 4 galbenusuri, 250 g zahar pudra,8 lg lapte, 250 g unt, 1 plic ciocolata calda, rom dupa gust, 4 lg cacao Sirop: 150 ml...

citește mai mult
Tort Dobos

Tort Dobos

Tort Dobos  Blat: 8 oua 8 lg zahar4 lg ulei10 lg faina Crema: 250 g unt (80%) 50 g zahar pudra 5 oua 200 g zahar 3 lg cacao Glazura: 100 g zahar 30 g unt 1/2 lgt otet  Mod de preparare Tort Dobos :         Blat: impatim cantitatile in 2 si vom avea : 4 oua, 4 lg...

citește mai mult
Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata Blat 1 : 5 oua, 300 g zahar, 10 lg apa, 100 g nuca macinata, 200 g faina, 1 plic praf de copt Blat 2 : 6 albusuri, 6 lg zahar, 120 g nuca macinata, 1 lg si jumatate de faina, putina sare Sirop : 2 lg zahar, 150 ml apa, 1 lgt esenta rom Crema...

citește mai mult
Prajitura Brath

Prajitura Brath

Prajitura Brath Blat: 6 oua, 140 g zahar, 140 g nuci macinate, 1+1/2 lg faina, 1 plic praf de copt. Crema: 250 g unt, 2 galbenusuri, 200 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 7 lgt ness, 150 g nuci prajite si taiate. Glazura: 200 g zahar pudra, 3 lg cacao, 3 lg unt, 4...

citește mai mult
Paste cu sunca

Paste cu sunca

Ingrediente : 200 g macaroane 150 g sunca Praga 100 g mazare 100 g porumb din conserva 2 galbenusuri 50 g smantana sare piper mustar zeama de lamaie Punem macaroanele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj;dupa ce s-au fiert le dam sub jet de apa rece. Fierbem...

citește mai mult
Branzoaice

Branzoaice

Branzoaice Aluat : 1 kg faina 4 oua 50 g drojdie proaspata (sau 2 plicuri drojdie uscata Dr.Oetker) 400 ml lapte 150 g unt topit 5 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat Umplutura: 1/2 kg branza de vaci grasa 2 oua, zahar dupa gust (5-6 lg) 2 plicuri zahar vanilat, coaja...

citește mai mult
Gougeres (sau gogosele cu cascaval)

Gougeres (sau gogosele cu cascaval)

Ingrediente 200 ml lapte, 30 g unt, 100 g faina, 150 g cascaval (sau branza de burduf), 3 oua. Mod de preparare  Intr-o craticioara punem laptele cu untul sa dea intr-un clocot.  Luam apoi de pe foc si adaugam faina amestecata cu sarea, amestecand energic. Adaugam...

citește mai mult
Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta   Blat : 6 oua6 lg zahar3 lg ulei7 lg faina Crema : 500 g branza de vaci grasacoaja rasa de la 1 lamaie200 g zahar200 g unt (80%)1 fiola esenta de vanilie Glazura : 750 ml suc Fanta de portocale4 lg zahar2 plicuri budinca de vanilie(40 g x2)  Mod de...

citește mai mult

Torturi

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Prajituri

Chec diplomat

Chec diplomat

Chec diplomat   Ingrediente : 500 g piscoturi savoiardi 2 conserve fructe tropicale (425 g fiecare)   4 oua 300 g zahar 2 lg amidon alimentar (sau faina) 500 ml lapte 20 g gelatina granulata (2 pliculete) 750 ml smantana pentru frisca coaja rasa de la 1/2...

citește mai mult
Chec tiramisu

Chec tiramisu

Chec tiramisu   Ingrediente : 4 galbenusuri 200 g zahar 500 g mascapone 200 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata neagra (sau cu lapte)   400 g piscoturi   300 ml cafea espresso tare (indulcita sau nu) si rece 50 ml lichior cafea (sau lichior...

citește mai mult
Gibanica

Gibanica

Foi de placinta 400 g Uns foile : 3 oua 300 g zahar 200 ml ulei 200 ml iaurt (sau smantana ) 3 lg gris 1 plic praf de copt   Umplutura nuci: 250 g nuci macinate 110 g zahar pudra 150 ml lapte   Umplutura branza de vaci : 500 g branza de vaci grasa 2 lg zahar...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6