Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Ciuperci sotate
Ingrediente : 500 g ciuperci champignons 2 lg ulei sare piper 3 catei de usturoi Mod de pregatire : Curatam ciupercile si le taiem dupa preferinta. Punem cele 2 linguri de ulei intr-o craticioara alaturi de ciupercile taiate si le asezam pe foc mic; adaugam si sarea....

Iahnie de fasole
Ingrediente : 400 g fasole 1/2 pastarnac 1 ceapa 200 ml bulion 3 lg ketchup de casa 4 lg pasta de rosii cu ardei 4 catei usturoi 2 foi de dafin sare piper cimbru marar 2 lg faina 3 lg ulei Mod de preparare : Lasam fasolea in apa de seara pana dimineata ca sa se...

Strudel cu mere
Strudel cu mere Ingrediente : 400 g foi de placinta 9 mere mari (aproximativ1,5 kg) 15 lg zahar 5 lg rase gris scortisoara 120 g unt topit sau ulei Decor : zahar pudra Mod de preparare Strudel cu mere : Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Ungem fiecare...

Tocanita de cartofi cu orez
Ingrediente : 6 cartofi 1 ceapa mica 1 ardei 1/2 lgt boia dulce 1/2 pahar orez sare 2 lg ulei 1 frunzulita dafin 3 catei usturoi Mod de preparare : Spalam orezul in 2-3 ape; il lasam in apa rece pentru 20 minute. Taiem ceapa si o calim in ulei, intr-o craticioara, cam...

Cozonac cu nuca de post
Aluat : 500 g faina 25 g drojdie proaspata 4 lg ulei 4 lg rom 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2 portocala 150 g zahar un varf cutit de sare 250 ml apa calduta Umplutura: 150 g nuca macinata 2 lg rom 100 g zahar 1 plic zahar vanilat Uns deasupra : 50 ml apa...

Mancare de dovlecei
Ingrediente : 4 bucati dovlecei 1 ceapa 3 lg ulei 1 rosie 1 ardei 1 lg boia dulce 1/2 pahar apa 1 lg faina 3 lg apa marar 1/2 lamaie sare piper Mod de pregatire : Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si...

Pancakes cu mere
Ingrediente : 300 g faina 400 ml lapte soia 100 ml ulei 1 lgt bicarbonat 4 lg miere 1 plic zahar vanilat un varf cutit de sare 1 mar Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina cu plicul de zahar vanilat, sarea, lingurita de bicarbonat, apoi laptele de soia,...

Ciorba de gulii
Ingrediente : 1 ceapa 1 morcov 1-2 gulii 1/2 ceasca de orez 1/4 telina 1 patrunjel 3 lg ulei frunze de parunjel ardei si rosii de la congelator sare Mod de preparare : Intr-o oala punem uleiul si ceapa taiata marunt si o calim, apoi adaugam morcovul dat pe...

Mazare cu cartofi
Ingrediente : 300 g mazare congelata 2-3 cartofi 1 morcov mic 1 ceapa mica 2 lg ulei 2 lgt faina 70 ml bulion marar congelat Mod de preparare : Intr-o cratita calim ceapa in ulei , adaugam morcovul taiat rondele si mai amestecam cam 3 minute, apoi adaugam mazarea,...

Paste cu nuca
Ingrediente : 200 g paste 2 lg ulei 5 lg zahar 150 g nuci macinate 1/2 lgt scortisoara Mod de preparare : Fierbem pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele si le dam sub jet de apa rece. Pastele scurse bine de apa le...

Salata orientala
Ingrediente : 8 cartofi 1 ceapa 100 g masline sare piper 1 lgt otet 3 lg ulei de masline Mod de preparare : Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa; ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Curatam ceapa si o taiem feliute. Intr-un...

Focaccia
Aluat : 500 g faina 300 ml apa calduta 7 g drojdie uscata 1 lgt zahar 1 lgt sare 35 ml ulei de masline Pentru uns : 4 lg ulei masline 4 lg apa rozmarin Mod de preparare : Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot. Adaugam...
Retete populare
Torturi
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
Prajituri

Prajitura bezea cu gem
Prajitura bezea cu gem Aluat : 450 g faina 300 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri 1 lg rom 1 lgt bicarbonat (sau praf de copt) 2 lg cacao 1 borcan gem de caise Bezea cu gem : 3 albusuri 250 g zahar 3 lg gem de caise Glazura : 100 g ciocolata...

Foi cu miere si crema cu gris
Foi : 1/2 cana zahar 1/2 cana miere 1/2 lg bicarbonat 2 oua 400 g faina Crema : 300 ml lapte 3 lg gris 200 g unt 150 g zahar pudra coaja rasa de lamaie zeama de la 1/2 lamaie 1 borcanel gem de caise Mod de preparare : Foi : intr-un castron...

Secuiasca cu cocos
Secuiasca cu cocos Aluat : 200 g faina 110 g unt 150 g zahar 1 ou 1 lgt rasa bicarbonat 1 borcanel gem de caise Umplutura : 5 oua 150 g nuci macinate 150 g cocos 200 g zahar Mod de preparare Secuiasca cu cocos : Aluat : intr-un castron...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.