Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu nuci si ricotta
Prajitura cu nuci si ricotta Blat : 3 oua 100 ml ulei 150 ml iaurt 1 fiola esenta vanilie 200 g faina 100 g nuci macinate 20 g cacao 200 g zahar 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare Crema : 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 100 g miere 100...

Tort Raffaello
Tort Raffaello Bezea cocos : 5 albusuri 180 g zahar 125 g cocos 50 g faina de cocos 1 lgt praf de copt Crema : 500 g mascarpone 80 g zahar pudra 397 g lapte condensat indulcit 500 g iaurt grecesc 10 g gelatina granule (1 plic) 12 buc bomboane Raffaello 120 g...

Pasca cu smantana
Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de...

Negresa cu marshmallow (Marshmallow brownie)
Negresa cu marshmallow (Marshmallow brownie) Blat negresa : 170 g ciocolata neagra (75%) 110 g unt (80%) 125 g zahar brun cu melasa 3 oua 70 g faina 20 g cacao 1 vf cutit bicarbonat de sodiu 1 vf cutit sare 1 lgt praf de copt esenta de vanilie Decor :...

Cuburi cu nuci
Cuburi cu nuci Crema : 6 galbenusuri 150 g zahar 4 lg amidon alimentar 450 ml lapte 1 fiola esenta de vanilie 200 g unt (80%) Bezea cu nuci : 6 albusuri 150 g zahar 2 lg faina 150 g nuci prajite si macinate 1 lgt praf de copt Glazura : 300 ml smantana...

Oreo Icebox Cake
Oreo Icebox Cake Ingrediente : 600 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia 150 g zahar pudra esenta de vanilie 700 g biscuiti Oreo thin (7 pachete de 96 g) Decor : mini Oreo 50 g ciocolata neagra topita Mod de preparare Oreo Icebox Cake :...

Tort cu Nutella si M&M
Tort cu Nutella si M&M Ingrediente : 200 g unt moale 250 g zahar brun 1 ou mare 1 lgt esenta de vanilie 320 g faina 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 100 g chipsuri de ciocolata neagra 100 g bomboane M&M cu ciocolata 300 g Nutella Decor : Nutella bomboane...

Paste cu feta si rosii
Ingrediente : 600 g rosii cherry 300 g branza Feta 1/2 lgt piper 1/2 lgt sare 1 lgt oregano uscat 5 lg ulei masline 200 g paste busuioc proaspat tocat Mod de preparare : Intr-un vas yena punem rosiile cherry, peste ele adaugam sarea, piperul si oregano. amestecam...

Rulada Tiramisu
Rulada Tiramisu Ingrediente : 20 piscoturi 250 ml espresso tare indulcit +Kahlua 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 60 g zahar Decor : cacao Mod de preparare Rulada Tiramisu : Pregatim espresso, adaugam zahar dupa gust si Kahlua....

Tiramisu trifles
Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Prajitura vant spaniol
Prajitura vant spaniol Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 3 lg ulei Bezea : 8 albusuri 300 g zahar pudra 1 lgt otet Crema : 8 galbenusuri 8 lg zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg amidon alimentar 600 ml lapte 250 g unt (80%) 2 lg...

Coronita antipasto
Ingrediente : mini mozzarella salam crud-uscat rosii cherry anghinare in ulei masline verzi mini ardei murati busuioc proaspat rozmarin proaspat scobitori otet balsamic Mod de preparare : Toate ingredientele le taiem in 2, cu exceptia anghinarelor care le-am taiat in...
Retete populare
Torturi

Tort cu lapte condensat si banane
Tort cu lapte condensat si banane Blat : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 6 lg faina Crema : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 200 g unt (80%) 4 banane Decor : 200 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra 80 g cocos prajit Mod de preparare...

Tort cu piscoturi, branza si kiwi
Tort cu piscoturi, branza si kiwi Ingrediente : 250 g branza de vaci grasa 5 lg lapte 160 g zahar pudra esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca 15 g gelatina granulata 100 ml lapte 400 g piscoturi 400 ml lapte 3-4 kiwi Decor : 150 ml smantana...

Tort Malaga
Tort Malaga 1 pahar = 150 ml Blat : 3 oua 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 1 pahar faina + 2 lg faina 1 lgt praf de copt Bezea nuci : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg nuci macinate (arahide, alune...) Crema : 300 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 6...
Prajituri

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata
Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%) Mod de preparare...

Prajitura Cassis
Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata
Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...
Checuri si briose

Briose cu biscuiti Oreo
Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 120 ml ulei 150 ml kefir 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 8 biscuiti Oreo sfaramati 2 biscuiti Oreo macinati fin Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul pana se albesc , circa 15...

Chec cu banane, iaurt si cacao
Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 100 ml ulei 150 g iaurt simplu 250 g faina 1 plic praf de copt (10g) 1 banana mare 1 lg cacao+4 lg apa calda Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, circa 15 minute; adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, apoi...

Guguluf cu cacao
Ingrediente : 5 oua 250 g zahar 7 lg ulei 200 g faina 1 plic praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg zeama de lamaie un praf de sare 1 lg cacao+3 lg apa calda 1-2 lg zahar pudra Mod de preparare : Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe...