Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort Curcubeu din clatite

Tort Curcubeu din clatite

Aluat clatite : 250 g faina un praf de sare 2 lg zahar 3 oua 2 lg ulei 470 ml lapte 2 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta de vanilie) colorant alimentar : rosu, galben, verde si albastru Crema : 250 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie...

citește mai mult
Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza

Prajitura cu gem de caise si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 2,5 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie   Umplutura : gem de caise   Glazura : 300 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia sau Almette 75 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale

Prajitura felii imperiale Blat : 150 g unt 100 g zahar 150 g nuci macinate 100 g faina 4 albusuri un praf de sare   Umplutura : 4 galbenusuri 80 g zagar pudra cu aroma de vanilie   Crema de nuci : 150 g nuci macinate 100 g unt 82% 200 ml lapte fierbinte 80 g...

citește mai mult
Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt   1 foaie de napolitana 25x35 cm   Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

citește mai mult
Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina   Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

citește mai mult
Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale   1 borcan mare de compot de visine fara samburi   Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise

Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...

citește mai mult
Tort cu multa ciocolata

Tort cu multa ciocolata

Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...

citește mai mult
Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem

Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina   Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie   Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt   3-4...

citește mai mult
Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor

Prajitura betivul Izidor Blat cacao : 150 g zahar pudra 150 g unt 4 oua 100 g faina 2 lg cacao 3 g praf de copt   2-3 lg gem de caise   Umplutura nuci : 250 g nuci macinate 2 lg zahar pudra 100 ml rom 100 ml lapte rece   Crema : 3 oua 200 g zahar 200 g...

citește mai mult
Tarta cu smochine si migdale

Tarta cu smochine si migdale

Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece   Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...

citește mai mult
Prajitura Madalina Manole

Prajitura Madalina Manole

Aluat : 210 g unt 100 g zahar 4 galbenusuri 300 g faina 5 g praf de copt Umplutura : 2 kg mere 3 lg zahar 1 lgt scortisoara macinata Bezea : 4 albusuri 200 g zahar zeama de lamaie Mod de preparare : Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu...

citește mai mult

Torturi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi Ingrediente : 250 g branza de vaci grasa 5 lg lapte 160 g zahar pudra esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca 15 g gelatina granulata 100 ml lapte   400 g piscoturi 400 ml lapte 3-4 kiwi   Decor : 150 ml smantana...

citește mai mult
Tort Malaga

Tort Malaga

Tort Malaga   1 pahar = 150 ml Blat : 3 oua 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 1 pahar faina + 2 lg faina 1 lgt praf de copt   Bezea nuci : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg nuci macinate (arahide, alune...)   Crema : 300 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 6...

citește mai mult
Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Jeleu de cirese : 500 g cirese proaspete 120 g zahar 10 g gelatina granulata (1 plic)   Crema : 500 g iaurt cu cirese 300 g crema de branza esenta de migdale (optional) 200 ml smantana pentru frisca 38% 10 g gelatina granulata (1 plic) 150 g zahar pudra 2 lg...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura Felie lapte de pasare Crema vanilie : 8 galbenusuri 800 ml lapte 2 plicuri budinca de vanilie (2x40 g) 2 lg rase faina 200 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 250 g unt (80%)   Bezea : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg faina 5 g praf de copt un praf de sare  ...

citește mai mult
Prajitura cu Oreo si mac

Prajitura cu Oreo si mac

Prajitura cu Oreo si mac Bezea mac : 6 albusuri 6 lg zahar 10 lg mac 4 lg faina   Crema : 750 ml lapte 75 g amidon alimentar 3 lg zahar 75 g ciocolata alba 200 g unt (80%) 40 g zahar pudra   350 g biscuiti Oreo lapte pentru inmuiat biscuitii   Mod de...

citește mai mult
Prajitura cu nuci si crema de portocale

Prajitura cu nuci si crema de portocale

Prajitura cu nuci si crema de portocale Blat nuci : 6 oua 120 g zahar 1 lg zeama de lamaie 100 g nuci macinate 60 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1 lgt coaja rasa de portocale   Crema portocale : 4 galbenusuri 200 g zahar 4 lg faina 500 ml lapte sucul de la o...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec cu banane, iaurt si cacao

Chec cu banane, iaurt si cacao

Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 100 ml ulei 150 g iaurt simplu 250 g faina 1 plic praf de copt (10g) 1 banana mare 1 lg cacao+4 lg apa calda   Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, circa 15 minute; adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, apoi...

citește mai mult
Guguluf cu cacao

Guguluf cu cacao

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar 7 lg ulei 200 g faina 1 plic praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg zeama de lamaie un praf de sare 1 lg cacao+3 lg apa calda   1-2 lg zahar pudra   Mod de preparare : Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe...

citește mai mult
Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti   Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti   Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...

citește mai mult