Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Prajitura Excelent
Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%) Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...
Prajitura cu branza dulce si paine
Prajitura cu branza dulce si paine Ingrediente : 400 g paine 1 l lapte 2 lg zahar 10 oua 12 lg zahar 1 kg branza dulce de vaci 2 lg gris esenta de vanilie coaja rasa de lamaie Mod de preparare Prajitura cu branza dulce si paine : Taiem paine cubulete. Peste ele...
Prajitura Spartak
Prajitura Spartak 4 Foi : 1 ou 3 lg miere 150 g zahar 2 lg lapte 1 lgt bicarbonat de sodiu 50 g unt 2 lg cacao 350 g faina Crema : 3 oua 100 g zahar 3 lg faina 2 lg amidon alimentar 1 plic zahar vanilat 500 ml lapte 200 g unt (80%) Glazura : 100 g...
Prajitura Extasy
Prajitura Extasy Crema : 7 galbenusuri 7 lg zahar 2 plicuri budinca de vanilie (2x40g) 700 ml lapte 175 g unt (80%) Bezea : 7 albusuri 150 g zahar 1 lg zeama de lamaie 150 g alune prajite tocate grosier 2 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g) 200 g...
Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao
Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao Blat : 3 oua 9 lg zahar 9 lg ulei 12 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 2 lg cacao 4 lg lapte Umplutura : 600 g branza de vaci 4 oua 4 lg gris 2 plicuri zahar vanilat 7 lg zahar Mod de preparare...
Tort cu mascarpone, afine si zmeura
Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de...
Tort cu mousse de ricotta si frisca
Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...
Tort cu Nutella si mascarpone
Tort cu Nutella si mascarpone Crema ciocolata : 400 ml smantana pentru frisca 35% 400 ml ciocolata 52% Blat : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 7 lg faina 7 lg nuci macinate 2 lg cacao esenta de rom (optional) 1 lgt praf de copt Crema Nutella: 500 g mascarpone...
Prajitura intepatura albinei Bienenstich
Prajitura intepatura albinei Bienenstich Aluat : 270 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 120 ml lapte caldut un praf de sare 50 g unt moale 1 ou coaja rasa de lamaie Crocant migdale : 60 g unt moale 65...
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie Mere calite : 1,2 kg mere 120 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lgt scortisoara 1 plic zahar vanilat Bourbon Crema vanilie : 3 galbenusuri 150 g zahar 20 g faina 20 g amidon alimentar 100 g zahar...
Prajitura ecler la tava
Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra Decor :...
Placinta greceasca cu vanilie si piersici
Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare...
Retete populare
Torturi
Tiramisu trifles
Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...
Mississippi mud pie
Mississippi mud pie Crusta : 300 g biscuiti Oreo 100 g unt Blat umed : 50 g unt 100 g ciocolata neagra (52%) 3 oua 4 lg zahar 1 fiola esenta de vanilie Crema : 3 galbenusuri 4 lg zahar 300 ml lapte 1 plic budinca ciocolata (40 g) 1 lg amidon 100 g...
Tort cu piscoturi si crema de gris
Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%) Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...
Prajituri
Prajitura Cassis
Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...
Prajitura Karpatka cu ciocolata
Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...
Prajitura domnisoara mac
Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Crema...
Checuri si briose
Chec simplu din albusuri
Ingrediente : 6 albusuri un praf de sare 6 lg zahar pudra 6 lg faina Mod de preparare : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari...
Chec englezesc cu mere
Ingrediente : 200 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 10 g praf de copt (1 plic) 250 g faina 3 mere 1 lg zahar brun scortisoara (optional) 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul topit...
Chec la tava cu kiwi si banane
Aluat : 100 g unt (80%) moale 150 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 180 g piure de kiwi (2 kiwi) 4 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt (10 g ) zeama de lamaie 250 g faina Glazura : 100 g crema de branza 100 g smantana pentru frisca 50 g unt (80%) 50 g...