Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Negresa cu cocos si branza
Negresa cu cocos si branza Blat negresa : 200 g ciocolata 52% 200 g unt 80% 250 g zahar 5 oua 200 g faina 50 g cacao 10 g praf de copt esenta de vanilie Umplutura de branza si cocos : 500 g branza de vaci grasa 200 g zahar 2 oua 3 lg amidon alimentar 50 g...

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie 6 foi : 2 oua 150 g zahar 150 ml lapte 150 ml ulei 2 lgt rase amoniac 2 lg otet un praf de sare esenta de vanilie 30 g cacao 600-620 g faina Crema : 5 galbenusuri 200 g zahar 5 lg faina 750 ml lapte esenta de...

Prajitura nor de ciocolata
Prajitura nor de ciocolata Blat cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao Crema ciocolata : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g ciocolata neagra (70%) 3 lg zahar pudra Crema mascarpone : 250 g mascarpone 80 g zahar 350 ml smantana...

Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata
Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata Blat : 5 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina esenta de vanilie Bezea cocos : 5 albusuri 200 g zahar 120 g cocos 1 lg faina Crema vanilie : 5 galbenusuri 150 g zahar 4 lg faina 400 ml lapte 200 g unt...

Prajitura Felie lapte de pasare
Prajitura Felie lapte de pasare Crema vanilie : 8 galbenusuri 800 ml lapte 2 plicuri budinca de vanilie (2x40 g) 2 lg rase faina 200 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 250 g unt (80%) Bezea : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg faina 5 g praf de copt un praf de sare ...

Prajitura cu Oreo si mac
Prajitura cu Oreo si mac Bezea mac : 6 albusuri 6 lg zahar 10 lg mac 4 lg faina Crema : 750 ml lapte 75 g amidon alimentar 3 lg zahar 75 g ciocolata alba 200 g unt (80%) 40 g zahar pudra 350 g biscuiti Oreo lapte pentru inmuiat biscuitii Mod de...

Prajitura cu nuci si crema de portocale
Prajitura cu nuci si crema de portocale Blat nuci : 6 oua 120 g zahar 1 lg zeama de lamaie 100 g nuci macinate 60 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1 lgt coaja rasa de portocale Crema portocale : 4 galbenusuri 200 g zahar 4 lg faina 500 ml lapte sucul de la o...

Prajitura Pani Walewska
Prajitura Pani Walewska Aluat fraged : 300 g faina 200 g unt 80% 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 7 g praf de copt 4 galbenusuri Bezea : 4 albusuri 180 g zahar pudra 10 g amidon alimentar circa 400 g gem de afine 100 g fulgi de migdale Crema : 2...

Prajitura regina Sofia
Prajitura regina Sofia Bezea cacao: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit de praf de copt 1 lg faina 3 lg cacao Bezea nuci : 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf de copt 1 lg faina 4 lg nuci macinate Bezea cocos: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf...

Prajitura cu nuci, gem si cacao
Prajitura cu nuci, gem si cacao Aluat : 200 g unt (80%) 240 g zahar pudr 8 galbenusuri 260 g faina 1 varf cutit de amoniac+otet 400 g gem de caise Bezea cacao: 8 albusuri 300 g zahar 3 lg cacao 260 g nuci macinate Mod de preparare : Aluat :...

Prajitura Excelent
Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%) Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...

Prajitura cu branza dulce si paine
Prajitura cu branza dulce si paine Ingrediente : 400 g paine 1 l lapte 2 lg zahar 10 oua 12 lg zahar 1 kg branza dulce de vaci 2 lg gris esenta de vanilie coaja rasa de lamaie Mod de preparare Prajitura cu branza dulce si paine : Taiem paine cubulete. Peste ele...
Retete populare
Torturi

Tiramisu trifles
Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

Mississippi mud pie
Mississippi mud pie Crusta : 300 g biscuiti Oreo 100 g unt Blat umed : 50 g unt 100 g ciocolata neagra (52%) 3 oua 4 lg zahar 1 fiola esenta de vanilie Crema : 3 galbenusuri 4 lg zahar 300 ml lapte 1 plic budinca ciocolata (40 g) 1 lg amidon 100 g...

Tort cu piscoturi si crema de gris
Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%) Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...
Prajituri

Prajitura cu visine si iaurt
Prajitura cu visine si iaurt Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni Decor : 1 lingura zahar pudra Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba
Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte
Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie 2 foi de napolitane 25x3 cm Mod de preparare Napolitane cu...
Checuri si briose

Chec simplu din albusuri
Ingrediente : 6 albusuri un praf de sare 6 lg zahar pudra 6 lg faina Mod de preparare : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari...

Chec englezesc cu mere
Ingrediente : 200 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 10 g praf de copt (1 plic) 250 g faina 3 mere 1 lg zahar brun scortisoara (optional) 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul topit...

Chec la tava cu kiwi si banane
Aluat : 100 g unt (80%) moale 150 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 180 g piure de kiwi (2 kiwi) 4 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt (10 g ) zeama de lamaie 250 g faina Glazura : 100 g crema de branza 100 g smantana pentru frisca 50 g unt (80%) 50 g...