Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura  Excelent

Prajitura Excelent

Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%)   Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt   Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...

citește mai mult
Prajitura cu branza dulce si paine

Prajitura cu branza dulce si paine

Prajitura cu branza dulce si paine Ingrediente : 400 g paine 1 l lapte 2 lg zahar 10 oua 12 lg zahar 1 kg branza dulce de vaci 2 lg gris esenta de vanilie coaja rasa de lamaie   Mod de preparare Prajitura cu branza dulce si paine : Taiem paine cubulete. Peste ele...

citește mai mult
Prajitura Spartak

Prajitura Spartak

Prajitura Spartak 4 Foi : 1 ou 3 lg miere 150 g zahar 2 lg lapte 1 lgt bicarbonat de sodiu 50 g unt 2 lg cacao 350 g faina   Crema : 3 oua 100 g zahar 3 lg faina 2 lg amidon alimentar 1 plic zahar vanilat 500 ml lapte 200 g unt (80%)   Glazura : 100 g...

citește mai mult
Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy Crema : 7 galbenusuri 7 lg zahar 2 plicuri budinca de vanilie (2x40g) 700 ml lapte 175 g unt (80%)   Bezea : 7 albusuri 150 g zahar 1 lg zeama de lamaie 150 g alune prajite tocate grosier 2 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   200 g...

citește mai mult
Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao Blat : 3 oua 9 lg zahar 9 lg ulei 12 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 2 lg cacao 4 lg lapte   Umplutura : 600 g branza de vaci 4 oua 4 lg gris 2 plicuri zahar vanilat 7 lg zahar   Mod de preparare...

citește mai mult
Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

citește mai mult
Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...

citește mai mult
Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone Crema ciocolata : 400 ml smantana pentru frisca 35% 400 ml ciocolata 52%   Blat : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 7 lg faina 7 lg nuci macinate 2 lg cacao esenta de rom (optional) 1 lgt praf de copt   Crema Nutella: 500 g mascarpone...

citește mai mult
Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich Aluat : 270 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 120 ml lapte caldut un praf de sare 50 g unt moale 1 ou coaja rasa de lamaie   Crocant migdale : 60 g unt moale 65...

citește mai mult
Prajitura ecler la tava

Prajitura ecler la tava

Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua   Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra   Decor :...

citește mai mult
Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

citește mai mult

Torturi

Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

citește mai mult
Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Mississippi mud pie Crusta : 300 g biscuiti Oreo 100 g unt   Blat umed : 50 g unt 100 g ciocolata neagra (52%) 3 oua 4 lg zahar 1 fiola esenta de vanilie   Crema : 3 galbenusuri 4 lg zahar 300 ml lapte 1 plic budinca ciocolata (40 g) 1 lg amidon 100 g...

citește mai mult
Tort cu piscoturi si crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris

Tort cu piscoturi si crema de gris Crema gris : 800 ml lapte 9 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 galbenusuri 120 g gris 250 g unt (80%)   Crema frisca : 600 ml smantana pentru frisca 4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie 1 plic intaritor frisca Dr.Oetker 100 g...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

citește mai mult
Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

citește mai mult
Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec simplu din albusuri

Chec simplu din albusuri

Ingrediente : 6 albusuri un praf de sare 6 lg zahar pudra 6 lg faina   Mod de preparare : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari...

citește mai mult
Chec englezesc cu mere

Chec englezesc cu mere

Ingrediente : 200 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 10 g praf de copt (1 plic) 250 g faina 3 mere 1 lg zahar brun scortisoara (optional)   1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul topit...

citește mai mult
Chec la tava cu kiwi si banane

Chec la tava cu kiwi si banane

Aluat : 100 g unt (80%) moale 150 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 180 g piure de kiwi (2 kiwi) 4 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt (10 g ) zeama de lamaie 250 g faina   Glazura : 100 g crema de branza 100 g smantana pentru frisca 50 g unt (80%) 50 g...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6