Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

citește mai mult
Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...

citește mai mult
Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone Crema ciocolata : 400 ml smantana pentru frisca 35% 400 ml ciocolata 52%   Blat : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 7 lg faina 7 lg nuci macinate 2 lg cacao esenta de rom (optional) 1 lgt praf de copt   Crema Nutella: 500 g mascarpone...

citește mai mult
Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Prajitura intepatura albinei Bienenstich Aluat : 270 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 120 ml lapte caldut un praf de sare 50 g unt moale 1 ou coaja rasa de lamaie   Crocant migdale : 60 g unt moale 65...

citește mai mult
Prajitura ecler la tava

Prajitura ecler la tava

Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua   Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra   Decor :...

citește mai mult
Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

citește mai mult
Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie

Cheesecake cu bezea si crema de lamaie  Crusta : 200 g biscuiti digestivi 90 g unt   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 300 g zahar 3 lg zeama de lamaie esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg amidon alimentar (sau faina) 5 oua   Lemon curd (crema de...

citește mai mult
Tort Raffaello cu ciocolata alba

Tort Raffaello cu ciocolata alba

Tort Raffaello cu ciocolata alba Blat : 6 oua mari 200 g zahar 100 g migdale macinate 125 g faina esenta de migdale   Crema : 200 g ciocolata alba 45 ml lapte de cocos 250 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 50 g zahar pudra 60 g cocos esenta de cocos...

citește mai mult
Tort de clatite Tiramisu

Tort de clatite Tiramisu

Tort de clatite Tiramisu   Clatite : 210 g faina 50 g zahar 1/4 lgt sare 4 oua medii 4 galbenusuri 120 g unt topit si racit 480 ml lapte   Crema : 750 g Mascarpone 200 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 190 g zahar pudra 1-2 lgt ness 4 lg Amaretto sau...

citește mai mult
Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt esenta de rom   Insiropat blat : 1/2 cana lapte cald 1 lg Nesquik   Crema ciocolata cu lapte : 200 g ciocolata cu lapte 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta Blat : 3 oua 100 ml ulei 150 ml iaurt 1 fiola esenta vanilie 200 g faina 100 g nuci macinate 20 g cacao 200 g zahar 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare   Crema : 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 100 g miere 100...

citește mai mult

Torturi

Oreo Icebox Cake

Oreo Icebox Cake

Oreo Icebox Cake Ingrediente : 600 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia 150 g zahar pudra esenta de vanilie 700 g biscuiti Oreo thin (7 pachete de 96 g) Decor : mini Oreo 50 g ciocolata neagra topita   Mod de preparare Oreo Icebox Cake :...

citește mai mult
Tort cu Nutella si M&M

Tort cu Nutella si M&M

Tort cu Nutella si M&M Ingrediente : 200 g unt moale 250 g zahar brun 1 ou mare 1 lgt esenta de vanilie 320 g faina 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 100 g chipsuri de ciocolata neagra 100 g bomboane M&M cu ciocolata 300 g Nutella   Decor : Nutella bomboane...

citește mai mult
Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Ingrediente : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 250 ml smantana pentru frisca Pentru insiropat : 250 ml espresso tare indulcit lichior de cafea Kahlua 250 g piscoturi Decor : 150 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie cacao...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)...

citește mai mult
Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel   Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...

citește mai mult
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina   Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec din galbenusuri

Chec din galbenusuri

Ingrediente : 6 galbenusuri un praf de sare 7 lg zahar 12 lg ulei coaja rasa de lamaie 12 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) nuci cacao   Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand bine, apoi...

citește mai mult
Chec englezesc cu nuci

Chec englezesc cu nuci

Firimituri : 80 g zahar brun 70 g zahar 70 g unt 1 lgt scortisoara un praf de sare 150 g nuci tocate grosier   Aluat : 150 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 250 g faina 10 g praf de copt   Mod de preparare :  Firimituri : amestecam...

citește mai mult
Chec simplu din albusuri

Chec simplu din albusuri

Ingrediente : 6 albusuri un praf de sare 6 lg zahar pudra 6 lg faina   Mod de preparare : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari...

citește mai mult