Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Rulada sultanului cu vanilie
Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%) 300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca
Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)...

Chec cu zmeura si ciocolata alba
Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...

Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval
Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...

Prajitura cu biscuiti si gem
Prajitura cu biscuiti si gem Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)...

Prajitura Cleopatra
Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris
Bougatsa placinta greceasca cu gris 10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

Prajitura cu prune si bezea
Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...

Chec rapid cu fructe
Chec rapid cu fructe Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare Chec rapid cu fructe : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu...

Tort polar cu zmeura si piscoturi
Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Prajitura cu lapte condensat caramelizat
Prajitura cu lapte condensat caramelizat Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina 3 lg cacao 1/2 lgt praf de copt esenta de vanilie Crema : 2 cutii lapte condensat indulcit (2x397 g) 400 g unt Glazura : 100 g ciocolata (45-50%) 1 lg unt 3 lg...

Prajitura cu mere, gris si smantana
Prajitura cu mere gris si smantana Aluat : 5 galbenusuri 250 g zahar 200 g unt 80% 2 lg amidon alimentar 300 g faina 2 lgt praf de copt (10 g) Umplutura : 5 albusuri 200 g zahar 500 ml smantana 25% 1 plic budinca de vanilie (40 g) 130 g gris 5 mere Mod...
Retete populare
Torturi

Tort Raffaello
Tort Raffaello Bezea cocos : 5 albusuri 180 g zahar 125 g cocos 50 g faina de cocos 1 lgt praf de copt Crema : 500 g mascarpone 80 g zahar pudra 397 g lapte condensat indulcit 500 g iaurt grecesc 10 g gelatina granule (1 plic) 12 buc bomboane Raffaello 120 g...

Oreo Icebox Cake
Oreo Icebox Cake Ingrediente : 600 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia 150 g zahar pudra esenta de vanilie 700 g biscuiti Oreo thin (7 pachete de 96 g) Decor : mini Oreo 50 g ciocolata neagra topita Mod de preparare Oreo Icebox Cake :...

Tort cu Nutella si M&M
Tort cu Nutella si M&M Ingrediente : 200 g unt moale 250 g zahar brun 1 ou mare 1 lgt esenta de vanilie 320 g faina 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 100 g chipsuri de ciocolata neagra 100 g bomboane M&M cu ciocolata 300 g Nutella Decor : Nutella bomboane...
Prajituri

Prajitura cu morcovi
Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt
Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi
Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra 400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g Glazura : 100 g...
Checuri si briose

Chec cu visine si glazura de ciocolata
Ingrediente : 200 g unt topit 200 g zahar 2 lg zahar pudra esenta de migdale sau vanilie 4 oua medii 120 ml smantana (20%) 1 plic praf de copt (10 g) 260 g faina Glazura : 100 g ciocolata neagra 1 lg unt 2 lg lapte 500 g visine proaspete 1 lg amidon...

Chec din galbenusuri
Ingrediente : 6 galbenusuri un praf de sare 7 lg zahar 12 lg ulei coaja rasa de lamaie 12 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) nuci cacao Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand bine, apoi...

Chec englezesc cu nuci
Firimituri : 80 g zahar brun 70 g zahar 70 g unt 1 lgt scortisoara un praf de sare 150 g nuci tocate grosier Aluat : 150 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 250 g faina 10 g praf de copt Mod de preparare : Firimituri : amestecam...