Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

citește mai mult
Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

citește mai mult
Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

citește mai mult
Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

citește mai mult
Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos

Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura   Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

citește mai mult
Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

citește mai mult
Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

citește mai mult
Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

citește mai mult
Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

citește mai mult
Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...

citește mai mult
Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare   Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot   Crema caramel : 250 g...

citește mai mult
Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata Aluat fraged cu cacao : 100 g unt (80%) 100 g zahar 4 galbenusuri un praf de sare 1 lgt esenta de vanilie 1 lgt praf de copt 1 lg otet 4 lg lapte 70 g faina 30 g cacao   Bezea : 4 albusuri un praf de sare 175 g zahar 1 lg...

citește mai mult

Retete populare

Torturi

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt esenta de rom   Insiropat blat : 1/2 cana lapte cald 1 lg Nesquik   Crema ciocolata cu lapte : 200 g ciocolata cu lapte 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Tort Raffaello

Tort Raffaello

Tort Raffaello Bezea cocos : 5 albusuri 180 g zahar 125 g cocos 50 g faina de cocos 1 lgt praf de copt   Crema : 500 g mascarpone 80 g zahar pudra 397 g lapte condensat indulcit 500 g iaurt grecesc 10 g gelatina granule (1 plic) 12 buc bomboane Raffaello 120 g...

citește mai mult
Oreo Icebox Cake

Oreo Icebox Cake

Oreo Icebox Cake Ingrediente : 600 ml smantana pentru frisca 300 g crema de branza Philadelphia 150 g zahar pudra esenta de vanilie 700 g biscuiti Oreo thin (7 pachete de 96 g) Decor : mini Oreo 50 g ciocolata neagra topita   Mod de preparare Oreo Icebox Cake :...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

citește mai mult
Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

citește mai mult
Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec cu afine si lamaie

Chec cu afine si lamaie

Ingrediente : 280 g zahar 200 g unt (65%) 4 oua 4 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie 280 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1/4 lgt sare 150 g smantana (25%) 250-300 g afine proaspete   Glazura : 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 lg zeama de lamaie...

citește mai mult
Chec cu visine si glazura de ciocolata

Chec cu visine si glazura de ciocolata

Ingrediente : 200 g unt topit 200 g zahar 2 lg zahar pudra esenta de migdale sau vanilie 4 oua medii 120 ml smantana (20%) 1 plic praf de copt (10 g) 260 g faina   Glazura : 100 g ciocolata neagra 1 lg unt 2 lg lapte   500 g visine proaspete 1 lg amidon...

citește mai mult
Chec din galbenusuri

Chec din galbenusuri

Ingrediente : 6 galbenusuri un praf de sare 7 lg zahar 12 lg ulei coaja rasa de lamaie 12 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) nuci cacao   Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand bine, apoi...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11