Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Fursecuri (biscuiti) spirale

Fursecuri (biscuiti) spirale

  Ingrediente : 200 g unt (80%) 150 g zahar pudra 2 galbenusuri 200 g faina 130 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g) 1 lg otet (sau zeama de lamaie) 2 lg cacao   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul impreuna cu zaharul pudra, adaugam...

citește mai mult
Cozonac sarat

Cozonac sarat

  Aluat : 400 g faina 140 ml lapte caldut 25 ml apa calduta 50 ml ulei de masline 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata) 1 lgt rasa de zahar 2 lgt rase de sare 1 ou mediu   Umplutura : sunca, salam, bacon etc.. cascaval felii, telemea.. ardei...

citește mai mult
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Prajitura cu ness   Blat : 7 oua 200 g zahar 3 lg rase ness 7 lg apa fiarta un praf de sare 1 plic praf de copt 200 g faina   Crema : 3 oua 250 g zahar 3 lg rase ness 250 g unt   Decor : 100 g nuci prajite si maruntite   Mod de preparare Prajitura...

citește mai mult
Turte prajite

Turte prajite

Aluat : 500 g faina 1 ou 50 ml apa calduta 200 ml lapte caldut 1 lg zahar 1 lgt rasa sare 25 g drojdie proaspata   Umplutura : gem de prune (mai gros)   ulei pentru prajit   Mod de preparare :    Aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se...

citește mai mult
Bastonase cu ciocolata

Bastonase cu ciocolata

Aluat : 200 g unt 100 g zahar pudra 1 galbenus 60 g ciocolata neagra rasa (Milka) 50 g nuci macinate 1 lg cacao 1 lg rom esenta de vanilie 300 g faina 1 lgt rasa praf de copt   Decor : 1 lg cacao 100 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra)   Mod de...

citește mai mult
Fursecuri cu gem si alune (nuci)

Fursecuri cu gem si alune (nuci)

  Aluat : 200 g unt moale 100 g zahar pudra 1 lg smantana 300 g faina esenta de vanilie   Tavalit: 1 albus de ou alune tocate (sau migdale, nuci...) gem de caise, prune   Mod de preparare : Mixam untul cu zaharul pudra , adaugam apoi smantana, faina si...

citește mai mult
Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata   Blat : 6 oua un praf de sare 150 g zahar 50 ml ulei 1/2 plic praf de copt 50 g cacao 6 lg faina   Umplutura : 750 g branza de vaci grasa 250 g unt (80%) 200 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie mare   Glazura :...

citește mai mult
Tort Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher

Blat : 5 oua un praf de sare 6 lg zahar 200 g alune macinate 2 lg cacao 2 lg faina 1,5 lgt praf de copt   Crema : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra (Milka) 5 lg Nutella 8 bomboane Ferrero Rocher (sau napolitane cu crema de alune 100 g)   Decor pt...

citește mai mult
Prajitura Vivienne

Prajitura Vivienne

Prajitura Vivienne   Blat 1 : 5 oua 5 lg faina 5 lg zahar un praf de sare   Blat 2 : 5 oua 5 lg zahar 3 lg faina 2 lg cacao un praf de sare   Crema : 4 oua 10 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat 200 g unt (80%) 200 ml frisca lichida 150 g nuci prajite si...

citește mai mult
Tarta cu mere si bezea

Tarta cu mere si bezea

Blat : 1 ou 4 galbenusuri 150 g zahar 1,5 lgt praf de copt 3 lg zeama de lamaie 1 lgt scortisoara 200 g faina 50 g unt topit   4 mere   Bezea : 4 albusuri un praf de sare 100 g zahar   Mod de preparare : Blat : mixam oul cu galbenusurile si cu zaharul,...

citește mai mult
Biscuiti cu lamaie

Biscuiti cu lamaie

Ingrediente : 200 g unt (80%) 300 g zahar 1 lamaie mare (coaja rasa si zeama) 1 plic praf de copt 2 oua mari 1/2 lgt esenta de vanilie 3/4 lgt sare 650 g faina   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pana devine...

citește mai mult
Tort cu foi de miere si nuci

Tort cu foi de miere si nuci

Foi : 4 oua un praf de sare 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 4 lg miere topita 2 lgt bicarbonat de sodiu 120 g nuci macinate faina cat cuprinde (circa 600g) Umplutura : 1200 g smantana 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 160 g nuci macinate zeama de lamaie Decor :...

citește mai mult

Torturi

Tort cu mere si vin alb

Tort cu mere si vin alb

Cu aceasta reteta voi participa la concursul " Castiga un set de cutite ceramice elvetiene " organizat pe blogul personal, de catre  Laura Adamache . Blat : 4 oua 120 g zahar 140 g faina 3 lg ulei 3 lg apa fierbinte Citeste mai mult ... >>> Crema 1 : 1 kg...

citește mai mult
Tort cu branza de vaci

Tort cu branza de vaci

Blat : 6 oua 6 lg zahar 7 lg faina 1 lgt praf de copt un praf de sare 3 lg ulei Crema : 500 g branza de vaci grasa 250 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 200 ml smantana pentru frisca 100 g stafide aurii 1 lgt coaja portocala rasa 2 lgt coaja lamaie rasa 20 g gelatina...

citește mai mult
Tort cu ricotta si zmeura

Tort cu ricotta si zmeura

Blat : 50 g unt moale 20 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 2 oua 50 g zahar 50 g mac 70 g arahide crude macinate Umplutura : 250 g branza Ricotta 250 ml frisca lichida 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie 70 g zahar pudra 1/2 lamaie 10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu banane si ciocolata alba

Prajitura cu banane si ciocolata alba

Prajitura cu banane si ciocolata alba   Blat : 3 oua mari 150 g zahar 75 ml ulei 3 banane mici coapte bine 225 g faina esenta de vanilie 1 plic praf de copt (10 g)   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 200 ml frisca lichida 150 g crema de branza...

citește mai mult
Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure   Blat : 4 oua mari 4 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina 1 plic finesse coaja rasa de portocale (6 g)   Crema : 280 ml iaurt cremos (10 %) 120 g zahar pudra 20 g gelatina granulata (2 plicuri) 320 g fructe de padure...

citește mai mult
Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie   Aluat fraged : 500 g faina 200 g unt moale (80%) 200 ml smantana 1 galbenus un praf de sare 6 lg zahar 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lg otet   Umplutura : 6 -7 mere acrisoare 2 lg gris   Budinca de...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.