Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Napolitane cu crema de ciocolata

Napolitane cu crema de ciocolata

  Ingrediente : 250 g unt 250 g zahar pudra 4 lg lapte 200 g ciocolata neagra 8 galbenusuri 5 foi de napolitane (27*37 cm)   Mod de preparare : Mixam spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam laptele treptat, apoi ciocolata rupta bucatele si punem pe...

citește mai mult
Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat oparit   Aluat : 1 kg faina 200 g zahar 3 plicuri zahar vanilat 50 g drojdie proaspata 7 galbenusuri 4 albusuri 3 lg ulei 230 g unt 3 lg rom 500 ml lapte 1/2 lgt sare coaja rasa de lamaie si portocala   Umplutura : 250 g nuci macinate 3...

citește mai mult
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi   Ingrediente : 400 g piscoturi 1 portocala 3 kiwi 1 compot de ananas 1 compot de mandarine 5 galbenusuri 200 g zahar 2 lg faina 500 ml lapte 20 g gelatina granulata 500 ml frisca lichida esenta de lamaie   Mod de preparare Tort...

citește mai mult
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente : 2 oua 150 g zahar 50 ml ulei (sau unt topit) 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) esenya de vanilie 100 g ciocolata milka dessert tocata   Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam uleiul (sau untul topit si racorit), treptat ca la...

citește mai mult
Cornulete cu mac- Mohnkipferl

Cornulete cu mac- Mohnkipferl

Ingrediente : 170 g faina 1/4 lgt praf de copt un praf de sare 90 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 140 g unt rece (80%) 2 galbenusuri 70 g mac   100-150 g ciocolata alba   Mod de preparare : Mixam cu robotul de tocat urmatoarele ingrediente : faina...

citește mai mult
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Ingrediente : 3 oua 150 g zahar 200 g cocos 2 lg faina   Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul, apoi adaugam cocos-ul amestecat cu faina. Omogenizam si facem bile (din cand in cand ne udam palmele) pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt....

citește mai mult
Tort cu nuci si bezea

Tort cu nuci si bezea

Tort cu nuci si bezea   Bezea : 10 albusuri un praf de sare 10 lg zahar 2 lg cu varf de faina 200 g nuci prajite si tocate   Crema : 10 galbenusuri 250 g zahar 3 lg apa 400 g unt 3 lg cu varf de ness coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg zeama de lamaie  ...

citește mai mult
Placinta cu dovleac si scortisoara

Placinta cu dovleac si scortisoara

Aluat : 400 g faina 50 g zahar 150 g unt moale 200 ml smantana 1 lgt praf de copt 1/2 zeama de lamaie 1 ou 1 galbenus coaja rasa de la 1 lamaie   Umplutura : 1,5 kg dovleac ras 300 g zahar 1 lgt scortisoara 50 g gris   Decor: 1 albus 1 lgt zahar   Mod...

citește mai mult
Chec la tava

Chec la tava

  Ingrediente : 8 oua 16 lg zahar un praf de sare 8 lg ulei 8 lg lapte 12 lg faina 1 plic praf de copt (10 g) 3 lg cacao +6 lg lapte coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom nuci tocate grosier   Mod de preparare : Intr-un castron mixam albusurile cu un praf...

citește mai mult
Fursecuri cu branza de vaci

Fursecuri cu branza de vaci

  Aluat : 225 g unt rece 280 g faina 215 g branza de vaci 2 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 2-3 lg apa foarte rece   Decor : 150 g zahar   Mod de preparare : Untul rece (tinut la congelator 15-20 minute) il radem pe razatoarea mare intr-un...

citește mai mult
Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos

Cornulete bicolore cu cocos   Aluat : 1 kg faina 2 oua 50 g drojdie proaspata 200 ml ulei 1/4 lgt sare 400 ml lapte caldut 1 plic praf de copt (10 g) 4 lg zahar 1 plic zahar vanilat 2 lg cacao   Umplutura : rahat gem prune, caise   Sirop : 250 g zahar...

citește mai mult
Prajitura desteapta (magica)

Prajitura desteapta (magica)

Ingrediente : 4 oua un praf de sare 120 g unt 120 g faina 20 ml apa 500 ml lapte 1 plic zahar vanilat 150 g zahar   Decor : 1-2 lg zahar pudra   Mod de preparare : Mixam intr-un castron galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat spuma si apa, adaugam apoi...

citește mai mult

Torturi

Tort cu rulada de capsuni si vanilie

Tort cu rulada de capsuni si vanilie

Cu acest tort particip la concursul  "Castiga 300 RON cu desertul tau !!" gazduit de Laura Adamache. Aluat fraged : 180 g faina 1 lgt rasa praf de copt 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 125 g unt un vf cutit de sare 2xRulada : 3 oua un varf cutit de sare 5 lg apa...

citește mai mult
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Caramel : 9 lg zahar Crema de zahar ars : 800 ml lapte 6 oua 6 lg zahar 1 plic zahar vanilat Blat : 4 oua 4 lg zahar 5 lg faina 2 lg ulei esenta de vanilie Decor : 300 ml smantana pentru frisca 35% grasime (LaDorna) 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie bombonele de...

citește mai mult
Tort diplomat

Tort diplomat

 Blat :  3 oua 4 lg zahar 4 lg faina 3 lg ulei 3 lg apa rece 1 lgt rasa cu praf de copt Crema : 6 oua 9 lg zahar 200 ml lapte 2 plicuri gelatina granule (20 g) 400 ml frisca Hulala (sau smantana pentru frisca)coaja rasa de la 1 portocalaesenta de vanilie fructe din...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu ciocolata alba si bezea de cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea de cacao

Prajitura cu ciocolata alba si bezea de cacao   Blat : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 1 fiola esenta de vanilie 6 lg faina   Bezea cacao : 5 albusuri 5 lg zahar 100 g nuci macinate 2 picaturi esenta de migdale 2 lg cacao 2 lg rase faina   Crema : 300 g...

citește mai mult
Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie   Foi : 4 oua 150 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 4 lg miere topita 2 lgt bicarbonat 1 lg otet 120 g nuci macinate (prajite) 550-600 g faina   Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 7 lg faina 800 ml lapte 1 fiola esenta de vanilie...

citește mai mult
Prajitura poseta Elenei Udrea

Prajitura poseta Elenei Udrea

Prajitura poseta Elenei Udrea   Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 3 lg ulei   Crema : 4 oua 200 g zahar 4 lg lapte 200 g unt 1 fiola esenta de vanilie   500 g biscuiti Biskrem cu crema de cacao 200 ml cafea espresso tare neindulcita...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.