Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Foietaj cu cascaval si sunca
Ingrediente : 800 g aluat foietaj 200 g sunca , bacon, salam etc 200 g cascaval Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte Mod de preparare : Daca aluatul este prea gros se intinde putin cu sucitorul apoi foietajul de 400 g il taiem in 12 sa 15...

Rulada de salam de biscuiti cu cocos
Rulada de salam de biscuiti cu cocos Rulada : 500 g biscuiti 4 lg cacao 200 ml lapte 5 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie rom 2 banane Crema cocos : 250 g unt 4 lg zahar pudra 100 g cocos Mod de preparare Rulada de salam de biscuiti cu cocos : ...

Rulada din piept de pui si legume
Ingrediente : 1 piept de pui mare 1 ou 1 morcov 4 catei usturoi sare, piper 1/2 punga legume mexicane congelate Mod de preparare : Macinam pieptul de pui . Peste el adaugam oul, morcovul dat pe razatoarea mica, sare, piper si usturoi ras . Omogenizam si...

Budinca de ciuperci
Ingrediente : 2 conserve ciuperci 6 oua 90 g cascaval ras 3 cepe medii 3 felii franzela lapte sare, piper marar si patrunjel verde tocat Mod de preparare : Calim ceapa in putin ulei. O lasam sa se raceasca. Albusurile le mixam spuma , adaugam galbenusurile...

Prajitura Craiasa zapezii
Prajitura Craiasa zapezii Blat : 5 albusuri 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) Crema : 5 galbenusuri 150 g zahar 3 plicuri zahar vanilat 4 lg amidon (faina) 500 ml lapte 100 g ciocolata neagra 250 g unt 200 g biscuiti Petite...

Prajitura Cremissimo
Prajitura Cremissimo Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg cocos 4 lg faina 5 g praf de copt Bezea nuci : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg nuci macinate 3 lg faina 1 lg cacao 5 g praf de copt Crema : 12 galbenusuri 8 lg zahar 3 lg apa 250 g unt (80%)...

Lava cake (Vulcan de ciocolata)
Ingrediente : 125 g unt (80%) 125 g ciocolata (70% ) 125 g zahar pudra 3 oua 20 g faina Mod de preparare : Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra,...

Islere
Islere Aluat : 250 g zahar pudra 250 g nuci macinate 500 g faina 250 g unt 4 galbenusuri coaja rasa de la 2 lamai 1 lg scortisoara Crema : 4 oua 200 g zahar 2 lg cacao 200 g unt Glazura : 200 g ciocolata cu lapte 4 lg lapte 2 lg unt Mod de...

American pancakes
Ingrediente : 4 oua un praf de sare 5 lg zahar 1/2 lgt rasa bicarbonat 3 lgt rase praf de copt 400 g faina 500 ml lapte 6 lg ulei 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare : Mixam galbenusurile cu praful de sare, circa 2 minute, adaugam apoi uleiul treptat,...

Foi cu crema de cacao
Foi : 2 oua 8 lg zahar 8 lg ulei 8 lg lapte 1 lgt amoniac+zeama lamaie un praf sare circa 28-30 lg faina Crema cacao : 8 lg zahar 2 lg cacao 6 lg faina 500 ml lapte 250 g unt (80%) Decor : ciocolata rasa Mod de preparare : Foi : intr-un...

Rulada de napolitana
Rulada de napolitana 1 foaie de napolitana mare Crema 1 : 125 g zahar 185 g apa 200 g biscuiti simpli Crema 2 : 125 g zahar 2,5 lg apa 100 g unt 100 g lapte praf 50 g cocos Mod de preparare Rulada de napolitana : Crema 1 : Intr-o craticioara...

Prajitura cu nuci si vanilie
Prajitura cu nuci si vanilie Blat : 6 albusuri 200 g zahar 150 g nuci prajite si macinate 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g) 3 lg Nutella Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 3 lg faina 300 ml lapte esenta de vanilie 175 g unt Decor :...
Retete populare
Torturi

Tort Parisul in flacari
Tort Parisul in flacari Foi : 5 oua 4 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 2 lg ulei Bezea cu nuci : 7 albusuri 7 lg zahar 1 lg faina 200 g nuci prajite si macinate Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 500 ml lapte 5 lg faina (amidon alimentar) 250 g unt (80%) 2 lgt esenta...

Tort de mascarpone cu cirese
Blat : 4 oua 120 g zahar 1 plic zahar vanilat un praf de sare 4 lg ulei 4 lg apa rece 150 g faina 1 lgt praf de copt Jeleu : 1 compot cirese ( 720 g ) 2 lg amidon 2 lg zahar 50 ml apa rece Citeste mai mult ... >>> Crema : 1 plic gelatina granulata 500 g...

Tarta cu lamaie si bezea
Crusta : 260 g faina 1/2 lgt sare 110 g unt rece 60 ml apa foarte rece Crema : 200 g zahar 60 g amidon alimentar 14 g coaja rasa de lamaie 4 galbenusuri 70 ml suc stors de lamaie 320 ml apa rece Bezea : 4 albusuri 8 lg zahar 2 lg suc stors de lamaie Citeste mai mult...
Prajituri

Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti
Ingrediente : 500 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 8 lg zahar pudra 1 lg esenta de vanilie sau 1 baton de vanilie 1 lg rom 2 lg cacao 200 g biscuiti cu cacao 150 g biscuiti petite beurre fulgi de migdale Mod de preparare : Smantana...

Tarta frangipane cu pere
Crusta : 200 g faina 100 g unt 2 lg zahar pudra 1 ou un praf sare Umplutura : 100 g unt moale 80 g zahar 2 oua 100 g migdale macinate 20 g amidon alimentar esenta de migdale Pere posate : 3 pere 500 ml apa 200 g zahar zeama de la 1/2 lamaie fulgi...

Prajitura Karpatka
Choux: 250 ml apă 125 g unt un praf de sare 170 g faina 5 oua Crema: 550 ml lapte 50 g amidon alimentar 50 g faina 150 g zahar esenta de vanilie 200 g unt (80%) Decor: zahar pudra Mod de preparare: Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.