Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Foietaj cu cascaval si sunca

Foietaj cu cascaval si sunca

  Ingrediente : 800 g aluat foietaj 200 g sunca , bacon, salam etc 200 g cascaval   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte   Mod de preparare : Daca aluatul este prea gros se intinde putin cu sucitorul apoi foietajul de 400 g il taiem in 12 sa 15...

citește mai mult
Rulada de salam de biscuiti cu cocos

Rulada de salam de biscuiti cu cocos

Rulada de salam de biscuiti cu cocos   Rulada : 500 g biscuiti 4 lg cacao 200 ml lapte 5 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie rom 2 banane   Crema cocos : 250 g unt 4 lg zahar pudra 100 g cocos   Mod de preparare Rulada de salam de biscuiti cu cocos :  ...

citește mai mult
Rulada din piept de pui si legume

Rulada din piept de pui si legume

Ingrediente : 1 piept de pui mare 1 ou 1 morcov 4 catei usturoi sare, piper   1/2 punga legume mexicane congelate   Mod de preparare : Macinam pieptul de pui . Peste el adaugam oul, morcovul dat pe razatoarea mica, sare, piper si usturoi ras . Omogenizam si...

citește mai mult
Budinca de ciuperci

Budinca de ciuperci

Ingrediente : 2 conserve ciuperci 6 oua 90 g cascaval ras 3 cepe medii 3 felii franzela lapte sare, piper marar si patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Calim ceapa in putin ulei. O lasam sa se raceasca. Albusurile le mixam spuma , adaugam galbenusurile...

citește mai mult
Prajitura Craiasa zapezii

Prajitura Craiasa zapezii

Prajitura Craiasa zapezii Blat : 5 albusuri 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g)   Crema : 5 galbenusuri 150 g zahar 3 plicuri zahar vanilat 4 lg amidon (faina) 500 ml lapte 100 g ciocolata neagra 250 g unt   200 g biscuiti Petite...

citește mai mult
Prajitura Cremissimo

Prajitura Cremissimo

Prajitura Cremissimo   Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg cocos 4 lg faina 5 g praf de copt   Bezea nuci : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg nuci macinate 3 lg faina 1 lg cacao 5 g praf de copt   Crema : 12 galbenusuri 8 lg zahar 3 lg apa 250 g unt (80%)...

citește mai mult
Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Lava cake (Vulcan de ciocolata)

Ingrediente : 125 g unt (80%) 125 g ciocolata (70% ) 125 g zahar pudra 3 oua 20 g faina   Mod de preparare : Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra,...

citește mai mult
Islere

Islere

Islere   Aluat : 250 g zahar pudra 250 g nuci macinate 500 g faina 250 g unt 4 galbenusuri coaja rasa de la 2 lamai 1 lg scortisoara   Crema : 4 oua 200 g zahar 2 lg cacao 200 g unt   Glazura : 200 g ciocolata cu lapte 4 lg lapte 2 lg unt   Mod de...

citește mai mult
American pancakes

American pancakes

Ingrediente : 4 oua un praf de sare 5 lg zahar 1/2 lgt rasa bicarbonat 3 lgt rase praf de copt 400 g faina 500 ml lapte 6 lg ulei 2 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare :  Mixam galbenusurile cu praful de sare, circa 2 minute, adaugam apoi uleiul treptat,...

citește mai mult
Foi cu crema de cacao

Foi cu crema de cacao

Foi : 2 oua 8 lg zahar 8 lg ulei 8 lg lapte 1 lgt amoniac+zeama lamaie un praf sare circa 28-30 lg faina   Crema cacao : 8 lg zahar 2 lg cacao 6 lg faina 500 ml lapte 250 g unt (80%)   Decor : ciocolata rasa   Mod de preparare :      Foi : intr-un...

citește mai mult
Rulada de napolitana

Rulada de napolitana

Rulada de napolitana   1 foaie de napolitana mare Crema 1 : 125 g zahar 185 g apa 200 g biscuiti simpli   Crema 2 : 125 g zahar 2,5 lg apa 100 g unt 100 g lapte praf 50 g cocos   Mod de preparare Rulada de napolitana :  Crema 1 : Intr-o craticioara...

citește mai mult
Prajitura cu nuci si vanilie

Prajitura cu nuci si vanilie

Prajitura cu nuci si vanilie   Blat : 6 albusuri 200 g zahar 150 g nuci prajite si macinate 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5g)   3 lg Nutella   Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 3 lg faina 300 ml lapte esenta de vanilie 175 g unt   Decor :...

citește mai mult

Torturi

Tort Parisul in flacari

Tort Parisul in flacari

Tort Parisul in flacari  Foi : 5 oua 4 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 2 lg ulei Bezea cu nuci : 7 albusuri 7 lg zahar 1 lg faina 200 g nuci prajite si macinate Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 500 ml lapte 5 lg faina (amidon alimentar) 250 g unt  (80%) 2 lgt esenta...

citește mai mult
Tort de mascarpone cu cirese

Tort de mascarpone cu cirese

Blat : 4 oua 120 g zahar 1 plic zahar vanilat un praf de sare 4 lg ulei 4 lg apa rece 150 g faina 1 lgt praf de copt Jeleu : 1 compot cirese  ( 720 g ) 2 lg amidon 2 lg zahar 50 ml apa rece Citeste mai mult ... >>> Crema : 1 plic gelatina granulata 500 g...

citește mai mult
Tarta cu lamaie si bezea

Tarta cu lamaie si bezea

Crusta : 260 g faina 1/2 lgt sare 110 g unt rece 60 ml apa foarte rece Crema : 200 g zahar 60 g amidon alimentar 14 g coaja rasa de lamaie 4 galbenusuri 70 ml suc stors de lamaie 320 ml apa rece Bezea : 4 albusuri 8 lg zahar 2 lg suc stors de lamaie Citeste mai mult...

citește mai mult

Prajituri

Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

  Ingrediente :   500 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 8 lg zahar pudra 1 lg esenta de vanilie sau 1 baton de vanilie 1 lg rom 2 lg cacao 200 g biscuiti cu cacao 150 g biscuiti petite beurre fulgi de migdale   Mod de preparare : Smantana...

citește mai mult
Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere

Crusta : 200 g faina 100 g unt 2 lg zahar pudra 1 ou un praf sare   Umplutura : 100 g unt moale 80 g zahar 2 oua 100 g migdale macinate 20 g amidon alimentar esenta de migdale   Pere posate : 3 pere 500 ml apa 200 g zahar zeama de la 1/2 lamaie   fulgi...

citește mai mult
Prajitura Karpatka

Prajitura Karpatka

Choux: 250 ml apă 125 g unt un praf de sare 170 g faina 5 oua Crema: 550 ml lapte 50 g amidon alimentar 50 g faina 150 g zahar esenta de vanilie 200 g unt (80%) Decor: zahar pudra Mod de preparare: Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6