Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Negresa cu biscuiti Oreo
Negresa cu biscuiti Oreo Ingrediente : 165 g unt 200 g ciocolata neagra (55-75%) 3 oua 2 galbenusuri 150 g zahar brun semintele de la 1 pastaie de vanilie 2 lg faina 1 lg cacao un praf de sare 150 g biscuiti Oreo Mod de preparare Negresa cu biscuiti Oreo...
Chec cu morcovi si branza de vaci
1 cana - 250 ml Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...
Cinnabon
Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...
Prajitura cu aluat ras si gem
Aluat : 350 g faina 150 g zahar pudra 1/2 plic praf de copt (5g) 1 plic zahar vanilat un praf de sare 150 g unt (80%) 1 ou 1 galbenus gem de capsuni Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare,...
Malai cu lapte batut
Malai cu lapte batut 1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...
Gnocchi cu sos de branza
Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....
Prajitura cu ciocolata alba si migdale
Ingrediente : 200 g samburi migdale fara coaja 120 g zahar 180 g ciocolata alba 5 oua 60 g zahar pudra coaja rasa de la 2 lamai 50 g amidon 8 g praf de copt esenta de vanilie 100 ml ulei un praf de sare Mod de preparare : Zaharul impreuna cu samburii de migdale...
Strudel cu dovleac (aluat cu iaurt)
Aluat : 200 g unt (80%) 5 lg faina 2 oua 1 lgt sare 4 lg ulei 200 ml lapte 250 g iaurt 750 g faina Umplutura : 2,5 kg dovleac ras zahar scortisoara gris 2-3 lg zahar pudra Mod de preparare : Aluat : untul moale de la temperatura camerei il...
Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti
Prajitura cu ciocolata, pere si amaretti Ingrediente : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra 4 oua mari 150 g zahar brun 75 g faina 25 g migdale macinate 4 pere (circa 500 g) esenta de vanilie 50 g amaretti Mod de preparare : Untul impreuna cu...
Far breton cu prune
Ingrediente : 120 g faina 100 g zahar 4 oua 500 ml lapte 50 ml rom 1 lgt esenta de vanilie 200 g prune unt pt uns forma 20 g unt topit scortisoara (optional) Mod de preparare : Forma fara margini detasabile, in care vom coace (d=24 cm sau 24*24 cm) o...
Prajitura felie cu nuca
Prajitura felie cu nuca Blat : 4 oua 200 g zahar pudra 10 lg apa 160 g faina 160 g nuci macinate 1 plic praf de copt Crema : 200 g unt (80%) 140 g zahar pudra 200 g nuci macinate 100 ml lapte fierbinte 2-3 picaturi esenta de migdale Decor : 50 g...
Tort de morcovi ( Carrot cake )
Tort de morcovi ( Carrot cake ) Blat : 3 oua mari 270 g zahar 200 ml ulei 100 ml iaurt 100 ml lapte 450 g morcov ras 550 g faina 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/2 lgt sare 1 lgt scortisoara 1/2 lgt nucsoara 70 g nuci tocate grosier 30 g stafide ...
Retete populare
Torturi
Tort cu iaurt si capsuni
Tort cu iaurt si capsuni Blat :3 oua3 lg zahar2 plicuri zahar vanilat1,5 lg ulei4 lg faina1 lgt rasa praf de copt Crema :450 ml iaurt de capsuni 200 g zahar pudra 2 plicuri gelatina granulata (20 g)400 ml frisca lichida (sau 500 ml smantana pentru frisca)400 g capsuni...
Tort Parisul in flacari
Tort Parisul in flacari Foi : 5 oua 4 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 2 lg ulei Bezea cu nuci : 7 albusuri 7 lg zahar 1 lg faina 200 g nuci prajite si macinate Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 500 ml lapte 5 lg faina (amidon alimentar) 250 g unt (80%) 2 lgt esenta...
Tort de mascarpone cu cirese
Blat : 4 oua 120 g zahar 1 plic zahar vanilat un praf de sare 4 lg ulei 4 lg apa rece 150 g faina 1 lgt praf de copt Jeleu : 1 compot cirese ( 720 g ) 2 lg amidon 2 lg zahar 50 ml apa rece Citeste mai mult ... >>> Crema : 1 plic gelatina granulata 500 g...
Prajituri
Prajitura cu crema si umplutura de mere
Prajitura cu crema si umplutura de mere Blat cacao : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 6 lg faina 3 lg cacao Umplutura mere : 1,5 kg mere 1 lg unt 1/2 cana suc de portocala 20 g gelatina granulata (2 plicuri) Crema : 2 galbenusuri 6 lg zahar 2 lg amidon...
Prajitura cu caramel si nuci
Prajitura cu caramel si nuci Blat 1 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina Blat 2 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Crema caramel : 300 g zahar 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 200 g unt moale (80%) Crema nuci : 500 ml lapte...
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos esenta de vanilie Crema lamaie : 500 ml lapte 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 1 lamaie mare Decor : cocos...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.
