Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Opera

Prajitura Opera

Blat : 10 albusuri 2 oua 4 galbenusuri 220 g zahar 140 g faina 1 lgt praf de copt 110 g migdale macinate sau faina de migdale   Crema bavareza : 240 ml lapte 90 g zahar 3 galbenusuri esenta de vanilie 1 plic gelatina granulata (10 g) 170 g ciocolata neagra (55%)...

citește mai mult
Tarta rustica cu zucchini

Tarta rustica cu zucchini

Ingrediente : 425 g dovlecel zucchini 4 oua mari 50 ml ulei 125 g cascaval ras fin 125-150 ml lapte 1 plic praf de copt 150 g faina sare, piper   Mod de preparare : Intr-un castron mixam galbenusurile cu un praf de sare, adaugam uleiul treptat ca la maioneza,...

citește mai mult
Galuste cu prune (Gomboti)

Galuste cu prune (Gomboti)

Aluat : 1,3 kg cartofi 1 lgt sare 3 oua 4 lg gris 4 lg ulei 300 g faina   prune+zahar   Tavalit : pesmet zahar 1 plic zahar vanilat ulei   Mod de preparare :    Aluat : fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca , apoi ii curatam de coaja si ii...

citește mai mult
Chec cu scortisoara si branza

Chec cu scortisoara si branza

Chec cu scortisoara si branza Aluat : 230 g unt (80%) 400 g zahar 250 g iaurt grecesc (2%) 3 lg lapte 6 oua 350 g faina 1/2 lgt bicarbonat   Umplutura : 50 g zahar 1 lg scortisoara macinata   Glazura : 30 g unt (80%) 50 g crema de branza (Almette cu...

citește mai mult
Tort cu visine si mousse de ciocolata

Tort cu visine si mousse de ciocolata

Blat : 35 g cacao 60 g zahar brun 160 ml lapte 150 g unt 120 g zahar 3 oua 220 g faina un varf cutit bicarbonat 1 lgt praf de copt   1 borcan compot visine (720 g)   Crema ciocolata : 200 g unt (80%) 50 g zahar pudra 300 g ciocolata neagra (min 50%cacao)...

citește mai mult
Fursecuri

Fursecuri

Ingrediente : 250 g unt (80%) 6 lg zahar pudra 2 galbenusuri 350 g faina 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare :   Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra si galbenusurile, apoi adaugam faina amestecata cu praful...

citește mai mult
Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata

Inghetata falsa de ciocolata Blat cacao : 6 oua 10 lg zahar 1 lgt rasa de bicarbonat 10 lg faina 2 lg cacao 2 plicuri zahar vanilat   Crema : 200 ml lapte 200 g zahar 2 lg faina 1 ou 100 g nuci macinate 2 lg cacao 50 g ciocolata neagra (75% cacao) 200 g unt 1...

citește mai mult
Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin   Foi : 420 g faina 280 g unt (65%) 140 g zahar 1 lg rom 1 plic praf de copt 4 galbenusuri 3 lg smantana   1 borcam mare de gem de caise   Glazura : 2 galbenusuri 75 g zahar pudra   Decor : decoratiuni colorate    Mod de...

citește mai mult
Scones cu rosii uscate

Scones cu rosii uscate

Ingrediente : 200 g faina 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 1/8 lgt piper macinat 50 g unt rece 6 rosii uscate in ulei 50 g branza telemea 1-2 fire ceapa verde 200 ml lapte batut   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul si praful de...

citește mai mult
Tort de banane caramelizate

Tort de banane caramelizate

Tort de banane caramelizate   Blat : 150 g zahar 25 ml apa 15 g unt 250 g banane fara coaja 1 pastaie de vanilie 2 oua 100 g zahar 175 ml ulei 150 g faina alba 75 g faina integrala 1 lgt scortisoara 1 plic praf de copt 1/2 lgt bicarbonat 50 ml iaurt simplu  ...

citește mai mult
Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem

Prajitura bezea cu gem   Aluat : 450 g faina 300 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri 1 lg rom 1 lgt bicarbonat (sau praf de copt) 2 lg cacao   1 borcan gem de caise   Bezea cu gem : 3 albusuri 250 g zahar 3 lg gem de caise   Glazura : 100 g ciocolata...

citește mai mult
Broscute cu nuci

Broscute cu nuci

Broscute cu nuci   Aluat : 400 g smantana grasa 200 g untura (sau unt gras) 150 g unt moale 4 galbenusuri 1 esenta de vanilie 600 g faina   Umplutura : 4 albusuri 4 lg zahar 200 g nuci macinate   gem de prune rahat zahar pudra pt tavalit   Mod de...

citește mai mult

Torturi

Tort Parisul in flacari

Tort Parisul in flacari

Tort Parisul in flacari  Foi : 5 oua 4 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao 2 lg ulei Bezea cu nuci : 7 albusuri 7 lg zahar 1 lg faina 200 g nuci prajite si macinate Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 500 ml lapte 5 lg faina (amidon alimentar) 250 g unt  (80%) 2 lgt esenta...

citește mai mult
Tort de mascarpone cu cirese

Tort de mascarpone cu cirese

Blat : 4 oua 120 g zahar 1 plic zahar vanilat un praf de sare 4 lg ulei 4 lg apa rece 150 g faina 1 lgt praf de copt Jeleu : 1 compot cirese  ( 720 g ) 2 lg amidon 2 lg zahar 50 ml apa rece Citeste mai mult ... >>> Crema : 1 plic gelatina granulata 500 g...

citește mai mult
Tarta cu lamaie si bezea

Tarta cu lamaie si bezea

Crusta : 260 g faina 1/2 lgt sare 110 g unt rece 60 ml apa foarte rece Crema : 200 g zahar 60 g amidon alimentar 14 g coaja rasa de lamaie 4 galbenusuri 70 ml suc stors de lamaie 320 ml apa rece Bezea : 4 albusuri 8 lg zahar 2 lg suc stors de lamaie Citeste mai mult...

citește mai mult

Prajituri

Rulada bicolora cu crema de ciocolata alba

Rulada bicolora cu crema de ciocolata alba

Blat : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 6 lg faina 1 lg cacao+3 lg apa esenta de vanilie   Crema : 200 g ciocolata alba 200 ml smantana pentru frisca   Decor : pudra de cacao   Mod de preparare : Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita pe foc...

citește mai mult
Pandispan cu capsuni

Pandispan cu capsuni

Ingrediente : 5 oua 300 g zahar 3 lg zahar 8 lg ulei 10 lg apa fiarta 300 g faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   500 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un bol mixam galbenusurile cu un praf de sare si...

citește mai mult
Prajitura Hassan

Prajitura Hassan

Prajitura Hassan Blat cacao : 6 oua 6 lg zahar 4 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao   Bezea cu gem : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg gem de caise 1lgt otet   Crema vanilie : 4 galbenusuri 4 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 180 g unt (80%) esenta de vanilie  ...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6