Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 5 lg faina 3 lg cacao Crema vanilie : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar) 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% Mod de preparare...
Prajitura Santoska
Prajitura Santoska Aluat fraged : 180 g faina 100 g unt 80% rece 1 ou 80 g zahar pudra 1 lgt praf de copt un praf de sare Bezea cu nuci,cocos si napolitane : 5 albusuri 5 lg zahar 50 g nuci prajite si tocate grosier (migdale sau alune) 50 g cocos 50 g...
Rulada sultanului cu vanilie
Rulada sultanului cu vanilie Ingrediente : 200 g cocos 1 l lapte 200 g zahar 140 g faina esenta de vanilie 70 g unt (80%) 300 ml smantana pentru frisca 35% 1,5 lg zahar pudra Mod de preparare Rulada sultanului cu vanilie : In tava mare de la aragaz...
Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca
Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)...
Chec cu zmeura si ciocolata alba
Chec cu zmeura si ciocolata alba Ingrediente : 315 g faina 300 g zahar 1+1/2 lgt praf de copt 165 ml ulei 225 g iaurt grecesc 3 oua 300 g ciocolata alba 150 g zmeura Mod de preparare : Intr-un bol amestecam faina, zaharul si praful de copt. Separat, in alt bol...
Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval
Aperitiv din foietaj cu sunca si cascaval Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 250 g sunca feliata 200 g cascaval ras 3-4 lg ketchup (bulion sau sos de rosii) oregano 1 ou seminte de susan Mod de preparare : Intindem o foaie de aluat de foietaj cu un sucitor,...
Prajitura cu biscuiti si gem
Prajitura cu biscuiti si gem Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)...
Prajitura Cleopatra
Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...
Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris
Bougatsa placinta greceasca cu gris 10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...
Prajitura cu prune si bezea
Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...
Chec rapid cu fructe
Chec rapid cu fructe Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare Chec rapid cu fructe : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu...
Tort polar cu zmeura si piscoturi
Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...
Retete populare
Torturi
Tort Raffaello cu ciocolata alba
Tort Raffaello cu ciocolata alba Blat : 6 oua mari 200 g zahar 100 g migdale macinate 125 g faina esenta de migdale Crema : 200 g ciocolata alba 45 ml lapte de cocos 250 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 50 g zahar pudra 60 g cocos esenta de cocos...
Tort de clatite Tiramisu
Tort de clatite Tiramisu Clatite : 210 g faina 50 g zahar 1/4 lgt sare 4 oua medii 4 galbenusuri 120 g unt topit si racit 480 ml lapte Crema : 750 g Mascarpone 200 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 190 g zahar pudra 1-2 lgt ness 4 lg Amaretto sau...
Tort cu 2 feluri de ciocolata
Tort cu 2 feluri de ciocolata Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt esenta de rom Insiropat blat : 1/2 cana lapte cald 1 lg Nesquik Crema ciocolata cu lapte : 200 g ciocolata cu lapte 400 ml smantana pentru...
Prajituri
Tarta cu lapte condensat si lime
Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime Decor : coaja rasa de lime Mod...
Prajitura cu crema de biscuiti
Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...
Prajitura cu cocos si ness
Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%) Glazura ciocolata : 100...
Checuri si briose
Chec la tava cu mere rase si glazura de ciocolata
1 cana de 300 ml Ingrediente : 4 oua 1 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani mere rase 1+1/2 cani faina 1 plic praf de copt (10 g) esenta de vanilie scortisoara (optional) Glazura : 100 g ciocolata cu lapte 1 lg unt 2 lg lapte Mod de...
Chec din albusuri cu nuci si ciocolata
Ingrediente : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg nuci macinate 8 lg faina 8 lg ulei 1 plic praf de copt (10 g) esenta de vanilie esenta de rom 3 lg picaturi de ciocolata (bucatele mici) Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron...
Chec cu afine si lamaie
Ingrediente : 280 g zahar 200 g unt (65%) 4 oua 4 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie 280 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1/4 lgt sare 150 g smantana (25%) 250-300 g afine proaspete Glazura : 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 lg zeama de lamaie...