Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu ciocolata si mascarpone
Tort cu ciocolata si mascarpone Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Cheesecake cu bezea de cocos
Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...

Prajitura rapida cu piscoturi
Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata
Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%) Mod de preparare...

Prajitura Cassis
Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata
Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac
Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Crema...

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata
Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot Crema caramel : 250 g...

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata
Prajitura Verdens Beste cu ciocolata Aluat fraged cu cacao : 100 g unt (80%) 100 g zahar 4 galbenusuri un praf de sare 1 lgt esenta de vanilie 1 lgt praf de copt 1 lg otet 4 lg lapte 70 g faina 30 g cacao Bezea : 4 albusuri un praf de sare 175 g zahar 1 lg...

Chec la tava cu budinca de vanilie si visine
Chec la tava cu budinca de vanilie si visine Budinca de vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 375 ml lapte 2 lg zahar Aluat chec : 150 g unt 80% 150 g zahar (sau zahar pudra) 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 1 plic praf de copt 150 ml smantana ...

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 5 lg faina 3 lg cacao Crema vanilie : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar) 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% Mod de preparare...

Prajitura Santoska
Prajitura Santoska Aluat fraged : 180 g faina 100 g unt 80% rece 1 ou 80 g zahar pudra 1 lgt praf de copt un praf de sare Bezea cu nuci,cocos si napolitane : 5 albusuri 5 lg zahar 50 g nuci prajite si tocate grosier (migdale sau alune) 50 g cocos 50 g...
Retete populare
Torturi

Tort Raffaello cu ciocolata alba
Tort Raffaello cu ciocolata alba Blat : 6 oua mari 200 g zahar 100 g migdale macinate 125 g faina esenta de migdale Crema : 200 g ciocolata alba 45 ml lapte de cocos 250 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 50 g zahar pudra 60 g cocos esenta de cocos...

Tort de clatite Tiramisu
Tort de clatite Tiramisu Clatite : 210 g faina 50 g zahar 1/4 lgt sare 4 oua medii 4 galbenusuri 120 g unt topit si racit 480 ml lapte Crema : 750 g Mascarpone 200 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 190 g zahar pudra 1-2 lgt ness 4 lg Amaretto sau...

Tort cu 2 feluri de ciocolata
Tort cu 2 feluri de ciocolata Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt esenta de rom Insiropat blat : 1/2 cana lapte cald 1 lg Nesquik Crema ciocolata cu lapte : 200 g ciocolata cu lapte 400 ml smantana pentru...
Prajituri

Prajitura mov
Prajitura mov Baza : 250 ml lapte 3 lg zahar 150 g ciocolata neagra 50% 100 g unt 80% 400 g biscuiti Petite beurre 1 lg esenta de vanilie Crema mov : 450 g afine 150 g zahar zeama de la 1 lamaie 100 ml apa 1 plic gelatina granulata 250 g mascarpone 200 ml...

Prajitura cu mere si nuci
Prajitura cu mere si nuci Ingrediente : 4 oua 150 g zahar 125 ml ulei 150 g iaurt natural esenta de vanilie 230 g faina 2 lg cacao 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lgt scortisoara 80 g nuci tocate grosier 3 mere taiate cubulete Glazura ; 100 ml smantana pentru...

Blondies cu ciocolata alba si migdale
Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier Mod de preparare Blondies cu...
Checuri si briose

Chec la tava cu mere rase si glazura de ciocolata
1 cana de 300 ml Ingrediente : 4 oua 1 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani mere rase 1+1/2 cani faina 1 plic praf de copt (10 g) esenta de vanilie scortisoara (optional) Glazura : 100 g ciocolata cu lapte 1 lg unt 2 lg lapte Mod de...

Chec din albusuri cu nuci si ciocolata
Ingrediente : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg nuci macinate 8 lg faina 8 lg ulei 1 plic praf de copt (10 g) esenta de vanilie esenta de rom 3 lg picaturi de ciocolata (bucatele mici) Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron...

Chec cu afine si lamaie
Ingrediente : 280 g zahar 200 g unt (65%) 4 oua 4 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie 280 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1/4 lgt sare 150 g smantana (25%) 250-300 g afine proaspete Glazura : 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 lg zeama de lamaie...