Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel   Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...

citește mai mult
Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa placinta greceasca cu gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...

citește mai mult
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina   Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...

citește mai mult
Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe

Chec rapid cu fructe Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine   Mod de preparare Chec rapid cu fructe :      Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu...

citește mai mult
Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

citește mai mult
Prajitura cu lapte condensat caramelizat

Prajitura cu lapte condensat caramelizat

Prajitura cu lapte condensat caramelizat Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina 3 lg cacao 1/2 lgt praf de copt esenta de vanilie   Crema : 2 cutii lapte condensat indulcit (2x397 g) 400 g unt   Glazura : 100 g ciocolata (45-50%) 1 lg unt 3 lg...

citește mai mult
Prajitura cu mere, gris si smantana

Prajitura cu mere, gris si smantana

Prajitura cu mere gris si smantana Aluat : 5 galbenusuri 250 g zahar 200 g unt 80% 2 lg amidon alimentar 300 g faina 2 lgt praf de copt (10 g)   Umplutura : 5 albusuri 200 g zahar 500 ml smantana 25% 1 plic budinca de vanilie (40 g) 130 g gris 5 mere   Mod...

citește mai mult
Negresa cu cocos si branza

Negresa cu cocos si branza

Negresa cu cocos si branza Blat negresa : 200 g ciocolata 52% 200 g unt 80% 250 g zahar 5 oua 200 g faina 50 g cacao 10 g praf de copt esenta de vanilie   Umplutura  de branza si cocos : 500 g branza de vaci grasa 200 g zahar 2 oua 3 lg amidon alimentar 50 g...

citește mai mult
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie 6 foi : 2 oua 150 g zahar 150 ml lapte 150 ml ulei 2 lgt rase amoniac 2 lg otet un praf de sare esenta de vanilie 30 g cacao 600-620 g faina   Crema : 5 galbenusuri 200 g zahar 5 lg faina 750 ml lapte esenta de...

citește mai mult
Prajitura nor de ciocolata

Prajitura nor de ciocolata

Prajitura nor de ciocolata Blat cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema ciocolata : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g ciocolata neagra (70%) 3 lg zahar pudra   Crema mascarpone : 250 g mascarpone 80 g zahar 350 ml smantana...

citește mai mult
Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura Felie lapte de pasare Crema vanilie : 8 galbenusuri 800 ml lapte 2 plicuri budinca de vanilie (2x40 g) 2 lg rase faina 200 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 250 g unt (80%)   Bezea : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg faina 5 g praf de copt un praf de sare  ...

citește mai mult

Torturi

Tort Raffaello cu ciocolata alba

Tort Raffaello cu ciocolata alba

Tort Raffaello cu ciocolata alba Blat : 6 oua mari 200 g zahar 100 g migdale macinate 125 g faina esenta de migdale   Crema : 200 g ciocolata alba 45 ml lapte de cocos 250 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 50 g zahar pudra 60 g cocos esenta de cocos...

citește mai mult
Tort de clatite Tiramisu

Tort de clatite Tiramisu

Tort de clatite Tiramisu   Clatite : 210 g faina 50 g zahar 1/4 lgt sare 4 oua medii 4 galbenusuri 120 g unt topit si racit 480 ml lapte   Crema : 750 g Mascarpone 200 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 190 g zahar pudra 1-2 lgt ness 4 lg Amaretto sau...

citește mai mult
Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt esenta de rom   Insiropat blat : 1/2 cana lapte cald 1 lg Nesquik   Crema ciocolata cu lapte : 200 g ciocolata cu lapte 400 ml smantana pentru...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

citește mai mult
Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

citește mai mult
Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec din albusuri cu nuci si ciocolata

Chec din albusuri cu nuci si ciocolata

Ingrediente : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg nuci macinate 8 lg faina 8 lg ulei 1 plic praf de copt (10 g) esenta de vanilie esenta de rom 3 lg picaturi de ciocolata (bucatele mici)   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron...

citește mai mult
Chec cu afine si lamaie

Chec cu afine si lamaie

Ingrediente : 280 g zahar 200 g unt (65%) 4 oua 4 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie 280 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1/4 lgt sare 150 g smantana (25%) 250-300 g afine proaspete   Glazura : 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 lg zeama de lamaie...

citește mai mult
Chec cu visine si glazura de ciocolata

Chec cu visine si glazura de ciocolata

Ingrediente : 200 g unt topit 200 g zahar 2 lg zahar pudra esenta de migdale sau vanilie 4 oua medii 120 ml smantana (20%) 1 plic praf de copt (10 g) 260 g faina   Glazura : 100 g ciocolata neagra 1 lg unt 2 lg lapte   500 g visine proaspete 1 lg amidon...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5