Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Cozonac floare cu Fineti (Nutella)

Cozonac floare cu Fineti (Nutella)

Aluat : 500 g faina 2 galbenusuri 3 lg zahar 1 plic zahar vanilat 25 g drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata 7g) 3 lg ulei 100 g unt 230 ml lapte caldut un praf de sare   Umplutura : 200 g Fineti (sau Nutella)   Uns deasupra : 1 galbenus de ou 1 lgt...

citește mai mult
Prajitura cu iaurt si prune uscate

Prajitura cu iaurt si prune uscate

1 pahar iaurt de 175 ml Ingrediente : 3 oua mari 1  pahar zahar 2/3 pahar ulei 1 pahar iaurt (175 g) 1/2 pahar cocos 2+1/2 pahar faina 1 plic praf de copt (10g) 1 pahar prune uscate   1-2 lg zahar pudra   Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul (15...

citește mai mult
Prajitura cu rahat nuci si gem

Prajitura cu rahat nuci si gem

Prajitura cu rahat nuci si gem   Foi : 500 g faina 200 g unt 100 ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata (7g) 3 lgt zahar 1 ou 1 galbenus   Umplutura : 500 g rahat 4 albusuri 200 g nuci macinate 200 g zahar 150 g gem de prune   Glazura : 3 galbenusuri 75...

citește mai mult
Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti   Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti   Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...

citește mai mult
Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

citește mai mult
Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane   Micutul meu site a implinit azi 5 ani !   Pentru a-l sarbatori, am facut un tort delicios cu banane, rulada si budinca de vanilie. Sper sa va placa si sa-l incercati 🙂   Rulada : 6 oua mari 6 lg zahar 6 lg faina 1/2 lgt praf de...

citește mai mult
Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere

 Aluat : 225 g faina 150 g unt rece 3 lg rase zahar 1 vf lgt sare 1 lg apa f rece   Umplutura : 500 g mere 3 lg zahar zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lgt scortisoara 1 lgt unt 1 lg faina   Uns deasupra : 1 ou batut zahar zahar pudra   Mod de preparare :...

citește mai mult
Negresa cu biscuiti Oreo

Negresa cu biscuiti Oreo

Negresa cu biscuiti Oreo   Ingrediente : 165 g unt 200 g ciocolata neagra (55-75%) 3 oua 2 galbenusuri 150 g zahar brun semintele de la 1 pastaie de vanilie 2 lg faina 1 lg cacao un praf de sare 150 g biscuiti Oreo   Mod de preparare Negresa cu biscuiti Oreo...

citește mai mult
Chec cu morcovi si branza de vaci

Chec cu morcovi si branza de vaci

1 cana - 250 ml   Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt   Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

citește mai mult
Cinnabon

Cinnabon

Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina   Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale   Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu aluat ras si gem

Prajitura cu aluat ras si gem

  Aluat : 350 g faina 150 g zahar pudra 1/2 plic praf de copt (5g) 1 plic zahar vanilat un praf de sare 150 g unt (80%) 1 ou 1 galbenus   gem de capsuni   Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare,...

citește mai mult
Malai cu lapte batut

Malai cu lapte batut

Malai cu lapte batut   1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...

citește mai mult

Torturi

Tort de ciocolata si banane

Tort de ciocolata si banane

Tort de ciocolata si banane Blat : 4 oua 200 g zahar 200 g unt moale 180 g faina 1 plic praf de copt 20 g cacao 2 lg lapte Crema : 400 ml frisca Hulala 50 g unt 200 g ciocolata alba 3 lg miere 6 banane Mod de preparare Tort de ciocolata si banane : Blat : intr-un...

citește mai mult
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars Caramel : 9 lg zahar 6 mere 2 lg zahar 50 g unt moale Crema de zahar ars : 6 oua 6 lg zahar 800 ml lapte esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat) Blat : 3 oua 3 lg zahar 4 lg faina Decor : 200 ml frisca lichida bilute de cacao...

citește mai mult
Tort Joffre

Tort Joffre

Tort Joffre Ingrediente : 250 g unt moale 6 oua 250 g zahar pudra 50 g cacao 100 g zahar 5 lg apa 2 lg faina 1/2 plic praf de copt Mod de preparare Tort Joffre : Blat : amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt   150 g migdale tocate grosier   Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%)   3 lg nutella 300 g...

citește mai mult
Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna aluat: 380 g faina 180 g unt 65% 80 g zahar pudra 5 g praf de copt (1 lgt) 4 galbenusuri 2 lg smantana 20%   Umplutura : 360 g iaurt simplu 3% 360 g smantana 20% 6 lg faina 4 albusuri 300 g zahar   1 borcanel gem de prune Decor : 200 ml...

citește mai mult
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz Bezea nuca : 10 albusuri 10 lg zahăr 200 g nuci macinate 4 lg faina 2 lgt praf de copt Crema: 10 galbenusuri 8 linguri zahăr 5 lg lapte300 g unt (80%)eenta de vanilie Decor:8 lg zahar 8 lg nuci Mod de preparare Prajitura Krantz : Se eaamestecă spuma...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7