Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Cozonac floare cu Fineti (Nutella)
Aluat : 500 g faina 2 galbenusuri 3 lg zahar 1 plic zahar vanilat 25 g drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata 7g) 3 lg ulei 100 g unt 230 ml lapte caldut un praf de sare Umplutura : 200 g Fineti (sau Nutella) Uns deasupra : 1 galbenus de ou 1 lgt...

Prajitura cu iaurt si prune uscate
1 pahar iaurt de 175 ml Ingrediente : 3 oua mari 1 pahar zahar 2/3 pahar ulei 1 pahar iaurt (175 g) 1/2 pahar cocos 2+1/2 pahar faina 1 plic praf de copt (10g) 1 pahar prune uscate 1-2 lg zahar pudra Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul (15...

Prajitura cu rahat nuci si gem
Prajitura cu rahat nuci si gem Foi : 500 g faina 200 g unt 100 ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata (7g) 3 lgt zahar 1 ou 1 galbenus Umplutura : 500 g rahat 4 albusuri 200 g nuci macinate 200 g zahar 150 g gem de prune Glazura : 3 galbenusuri 75...

Chec la tava cu Fineti
Chec la tava cu Fineti Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...

Chifle cu telemea
Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen Mod de preparare : ...

Tort cu rulada si banane
Tort cu rulada si banane Micutul meu site a implinit azi 5 ani ! Pentru a-l sarbatori, am facut un tort delicios cu banane, rulada si budinca de vanilie. Sper sa va placa si sa-l incercati 🙂 Rulada : 6 oua mari 6 lg zahar 6 lg faina 1/2 lgt praf de...

Tarta rustica cu mere
Aluat : 225 g faina 150 g unt rece 3 lg rase zahar 1 vf lgt sare 1 lg apa f rece Umplutura : 500 g mere 3 lg zahar zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lgt scortisoara 1 lgt unt 1 lg faina Uns deasupra : 1 ou batut zahar zahar pudra Mod de preparare :...

Negresa cu biscuiti Oreo
Negresa cu biscuiti Oreo Ingrediente : 165 g unt 200 g ciocolata neagra (55-75%) 3 oua 2 galbenusuri 150 g zahar brun semintele de la 1 pastaie de vanilie 2 lg faina 1 lg cacao un praf de sare 150 g biscuiti Oreo Mod de preparare Negresa cu biscuiti Oreo...

Chec cu morcovi si branza de vaci
1 cana - 250 ml Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

Cinnabon
Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...

Prajitura cu aluat ras si gem
Aluat : 350 g faina 150 g zahar pudra 1/2 plic praf de copt (5g) 1 plic zahar vanilat un praf de sare 150 g unt (80%) 1 ou 1 galbenus gem de capsuni Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare,...

Malai cu lapte batut
Malai cu lapte batut 1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...
Retete populare
Torturi

Tort de ciocolata si banane
Tort de ciocolata si banane Blat : 4 oua 200 g zahar 200 g unt moale 180 g faina 1 plic praf de copt 20 g cacao 2 lg lapte Crema : 400 ml frisca Hulala 50 g unt 200 g ciocolata alba 3 lg miere 6 banane Mod de preparare Tort de ciocolata si banane : Blat : intr-un...

Tort de mere cu crema de zahar ars
Tort de mere cu crema de zahar ars Caramel : 9 lg zahar 6 mere 2 lg zahar 50 g unt moale Crema de zahar ars : 6 oua 6 lg zahar 800 ml lapte esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat) Blat : 3 oua 3 lg zahar 4 lg faina Decor : 200 ml frisca lichida bilute de cacao...

Tort Joffre
Tort Joffre Ingrediente : 250 g unt moale 6 oua 250 g zahar pudra 50 g cacao 100 g zahar 5 lg apa 2 lg faina 1/2 plic praf de copt Mod de preparare Tort Joffre : Blat : amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie...
Prajituri

Prajitura cu napolitane
Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt 150 g migdale tocate grosier Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%) 3 lg nutella 300 g...

Prajitura de iarna
Prajitura de iarna aluat: 380 g faina 180 g unt 65% 80 g zahar pudra 5 g praf de copt (1 lgt) 4 galbenusuri 2 lg smantana 20% Umplutura : 360 g iaurt simplu 3% 360 g smantana 20% 6 lg faina 4 albusuri 300 g zahar 1 borcanel gem de prune Decor : 200 ml...

Prajitura Krantz
Prajitura Krantz Bezea nuca : 10 albusuri 10 lg zahăr 200 g nuci macinate 4 lg faina 2 lgt praf de copt Crema: 10 galbenusuri 8 linguri zahăr 5 lg lapte300 g unt (80%)eenta de vanilie Decor:8 lg zahar 8 lg nuci Mod de preparare Prajitura Krantz : Se eaamestecă spuma...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.