Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos
Prajitura cu ciocolata si blat de cocos Bezea cocos : 4 albusuri 125 g zahar 4 lg cocos 1,5 lg faina 1 lgt rasa praf de copt Crema ciocolata : 100 g ciocolata neagra (55-70%) 200 ml smantana pentru frisca (35%) 1/2 fiola esenta de rom Crema de...

Prajitura duo cu mascarpone
Prajitura duo cu mascarpone Blat nuca : 4 albusuri un praf de sare 4 lg zahar 4 lg pesmet 4 lg nuci macinate 2 picaturi esenta de migdale Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar un praf de sare 2 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao esenta de rom 1/2 lgt praf de copt...

Pasca in trei straturi
Strat branza : 4 oua 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 lg faina 600 g branza de vaci grasa 100 g stafide Strat smantana si cacao : 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 500 ml smantana grasa 3 lg cacao Strat nuci : 4 albusuri 4 lg...

Cornulete cu rahat
Ingrediente : 200 g unt (80%) 2 oua 100 ml iaurt 1 lg ulei 450 g faina 1 plic praf de copt 1 lg otet rahat cubulete zahar pudra Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul moale, adaugam ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu otetul,...

Briose cu biscuiti Oreo
Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 120 ml ulei 150 ml kefir 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 8 biscuiti Oreo sfaramati 2 biscuiti Oreo macinati fin Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul pana se albesc , circa 15...

Fursecuri cu lamaie
Ingrediente : 2 oua 200 g zahar pudra 1/4 lgt sare 50 g unt 40 ml ulei 1 fiola esenta de vanilie coaja rasa de la 1 lamaie 350 g faina 1 lgt praf de copt 25 ml zeama de lamaie Tavalit : 100 g zahar pudra Mod de preparare : Mixam ouale cu zaharul...

Chec cu banane, iaurt si cacao
Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 100 ml ulei 150 g iaurt simplu 250 g faina 1 plic praf de copt (10g) 1 banana mare 1 lg cacao+4 lg apa calda Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, circa 15 minute; adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, apoi...

Guguluf cu cacao
Ingrediente : 5 oua 250 g zahar 7 lg ulei 200 g faina 1 plic praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg zeama de lamaie un praf de sare 1 lg cacao+3 lg apa calda 1-2 lg zahar pudra Mod de preparare : Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe...

Saratele cu drojdie si smantana
Ingrediente : 250 g unt 2 oua 1,5 lg sare 1 lgt zahar 50 ml smantana 250 ml lapte caldut 25 g drojdie proaspata 700-800 g faina Uns deasupra : 2 oua seminte chimen, susan cascaval ras Mod de preparare : Pregatim maia-ua : drojdia o amestecam bine cu...

Paine girafa
Ingrediente : 300 g faina 1 lgt drojdie uscata 1 lgt zahar 1 lgt rasa sare 15 ml ulei 180 g apa calduta 25 g ciocolata neagra (80%) topita Mod de preparare : Framantam toate ingredientele cu exceptia ciocolatei . Impartim aluatul in 2 parti : una va...

Tort german
Blat : 280 g faina 260 g zahar 100 g cacao 2 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 240 ml lapte 115 ml ulei 2 oua 2 lgt esenta de vanilie 230 ml apa fiarta Crema : 250 g lapte condensat 200 g zahar 2 galbenusuri+1 lgt apa 120 g unt moale 1 lgt esenta de vanilie 130g...

Sucitura cu branza sarata
Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan.. ...
Retete populare
Torturi

Tort rapsodia aromelor
Tort rapsodia aromelor Bezea cocos : 7 albusuri 300 g zahar 3 lg apa clocotita zeama de la 1 lamaie 70 g cocos 4 lg faina 1 plic praf de copt Blat cacao : 3 oua 3 lg zahar 1 lg apa rece 2 lg faina 1 lg cacao 1/2 plic praf de copt Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar...

Tort caramel cu visine si ciocolata
Tort caramel cu visine si ciocolata Blat : 6 oua 6 lg zahar 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 2 lg cacao un praf de sare 1 plic praf de copt Crema : 7 lg zahar 300 ml lapte 1 lg amidon alimentar esenta de vanilie 1 plic gelatina granulata 100 ml suc de visine din...

Tort cupola cu branza de vaci si fructe
Tort cupola cu branza de vaci si fructe Aluat fraged : 60 g unt rece (80-82% grasime) 100 g faina un praf de sare 30 g zahar 1 galbenus Rulada : 5 oua 150 g zahar un praf de sare 150 g faina 5 lg ulei 120 g gem de cirese negre (sau alt gem) Crema: 500 g branza de vaci...
Prajituri

Prajitura cu crema si umplutura de mere
Prajitura cu crema si umplutura de mere Blat cacao : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 6 lg faina 3 lg cacao Umplutura mere : 1,5 kg mere 1 lg unt 1/2 cana suc de portocala 20 g gelatina granulata (2 plicuri) Crema : 2 galbenusuri 6 lg zahar 2 lg amidon...

Prajitura cu caramel si nuci
Prajitura cu caramel si nuci Blat 1 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina Blat 2 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Crema caramel : 300 g zahar 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 200 g unt moale (80%) Crema nuci : 500 ml lapte...

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos esenta de vanilie Crema lamaie : 500 ml lapte 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 1 lamaie mare Decor : cocos...
Checuri si briose
Niciun Rezultat
Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.