Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu iaurt si prune uscate

Prajitura cu iaurt si prune uscate

1 pahar iaurt de 175 ml Ingrediente : 3 oua mari 1  pahar zahar 2/3 pahar ulei 1 pahar iaurt (175 g) 1/2 pahar cocos 2+1/2 pahar faina 1 plic praf de copt (10g) 1 pahar prune uscate   1-2 lg zahar pudra   Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul (15...

citește mai mult
Prajitura cu rahat nuci si gem

Prajitura cu rahat nuci si gem

Prajitura cu rahat nuci si gem   Foi : 500 g faina 200 g unt 100 ml lapte caldut 1 plic drojdie uscata (7g) 3 lgt zahar 1 ou 1 galbenus   Umplutura : 500 g rahat 4 albusuri 200 g nuci macinate 200 g zahar 150 g gem de prune   Glazura : 3 galbenusuri 75...

citește mai mult
Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti

Chec la tava cu Fineti   Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 150 ml ulei 200 ml kefir 400 g faina 1 plic praf de copt (10g) un praf de sare 5 lg pline Fineti   Mod de preparare Chec la tava cu Fineti : Intr-un castron mixam spuma ouale, sarea si zaharul, circa...

citește mai mult
Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

citește mai mult
Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane   Micutul meu site a implinit azi 5 ani !   Pentru a-l sarbatori, am facut un tort delicios cu banane, rulada si budinca de vanilie. Sper sa va placa si sa-l incercati 🙂   Rulada : 6 oua mari 6 lg zahar 6 lg faina 1/2 lgt praf de...

citește mai mult
Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere

 Aluat : 225 g faina 150 g unt rece 3 lg rase zahar 1 vf lgt sare 1 lg apa f rece   Umplutura : 500 g mere 3 lg zahar zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lgt scortisoara 1 lgt unt 1 lg faina   Uns deasupra : 1 ou batut zahar zahar pudra   Mod de preparare :...

citește mai mult
Negresa cu biscuiti Oreo

Negresa cu biscuiti Oreo

Negresa cu biscuiti Oreo   Ingrediente : 165 g unt 200 g ciocolata neagra (55-75%) 3 oua 2 galbenusuri 150 g zahar brun semintele de la 1 pastaie de vanilie 2 lg faina 1 lg cacao un praf de sare 150 g biscuiti Oreo   Mod de preparare Negresa cu biscuiti Oreo...

citește mai mult
Chec cu morcovi si branza de vaci

Chec cu morcovi si branza de vaci

1 cana - 250 ml   Blat : 2 cani faina 1,5 lgt scortisoara 1/2 lgt sare 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lgt rasa bicarbonat 2 cani morcovi rasi 1 cana zahar 3 oua 1 lgt esenta de vanilie 1/2 cana ulei 1/2 cana iaurt   Umplutura : 300 g branza de vaci grasa 2...

citește mai mult
Cinnabon

Cinnabon

Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina   Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale   Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...

citește mai mult
Prajitura cu aluat ras si gem

Prajitura cu aluat ras si gem

  Aluat : 350 g faina 150 g zahar pudra 1/2 plic praf de copt (5g) 1 plic zahar vanilat un praf de sare 150 g unt (80%) 1 ou 1 galbenus   gem de capsuni   Mod de preparare : Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam zaharul pudra, praful de sare,...

citește mai mult
Malai cu lapte batut

Malai cu lapte batut

Malai cu lapte batut   1 cana = 300 ml Ingrediente : 1+1/2 cana malai 1/2 cana gris 1/2 cana faina 1 cana zahar 100 ml ulei 4 oua mari 1 cana lapte 600 ml lapte batut (sana sau kefir, iaurt) 1 lgt esenta de vanilie 1 plic praf de copt un varf lingurita de sare...

citește mai mult
Gnocchi cu sos de branza

Gnocchi cu sos de branza

Ingrediente : 500 g gnocchi din cartofi 50 g unt 1 lg faina 300 ml lapte 50 g cascaval 50 g branza de vaca cu trufe sare, piper 50 g parmezan nucsoara macinata   Mod de preparare : Fierbem gnocchi , conform timpului trecut pe ambalaj. Strecuram apoi de apa....

citește mai mult

Torturi

Tarta Tatin

Tarta Tatin

Despre aceasta reteta :       "  La inceputul sec. al XX-lea surorile Tatin aveau un hotel si un restaurant in Lamotte-Beuvron. Intr-o zi aglomerata, una dintre surori a realizat in ultima clipa ca nu aveau desert. In graba a decis sa faca o placinta cu mere. A...

citește mai mult
Tort cu ananas

Tort cu ananas

Blat :  6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g faina 100 g amidon alimentar 4 lg cacao 2 lgt praf de copt Crema : 500 g mascarpone 200 g smantana (acra, fermentata) sucul de la 1 lamaie mica 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie 10 g gelatina granulata (1 plic )...

citește mai mult
Tort rapsodia aromelor

Tort rapsodia aromelor

Blat cocos : 7 albusuri 300 g zahar 3 lg apa clocotita zeama de la 1 lamaie 70 g cocos 4 lg faina 1 plic praf de copt Citeste mai mult ... >>> Blat cacao : 3 oua 3 lg zahar 1 lg apa rece 2 lg faina 1 lg cacao 1/2 plic praf de copt Crema : 7 galbenusuri 200 g...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Nico

Prajitura Nico

Prajitura Nico Bezea : 6 albusuri 180 g zahar 1 lg otet 30 g faina 30 g amidon alimentar 1 lgt praf de copt   Blat : 6 galbenusuri 1 ou 150 g zahar 2 lg apa rece 2 lg ulei 130 g faina 1 lgt praf de copt   1 lg cafea macinata fin   Crema : 200 ml...

citește mai mult
Prajitura Cella

Prajitura Cella

Prajitura Cella Blat mac : 5 oua 150 g zahar 100 g faina 100 g mac 1 plic praf de copt (10 g) 2 lg ulei 2 lg apa fiarta   Crema branza : 1 kg branza de vaci grasa 200 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie esenta de vanilie 80 ml lapte 1 plic gelatina...

citește mai mult
Prajitura poloneza cu prune

Prajitura poloneza cu prune

Prajitura poloneza cu prune Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 fiola esenta de rom   Crema vanilie : 3 galbenusuri 200 g zahar 3 lg faina 2 lg amidon alimentar 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt (80%)   300 g prune...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.