Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie   Foi mac : 6 albusuri 6 lg zahar 10 lg mac 4 lg faina   Foaie bezea : 3 albusuri 3 lg zahar 3 lg faina 2 lg ulei   Crema : 7 galbenusuri 6 lg zahar 500 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 250 g unt (80%)...

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura cu ciocolata si mascarpone

Prajitura cu ciocolata si mascarpone   Blat : 300 g faina 200 g zahar pudra 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g ) 1/2 lgt bicarbonat de sociu 400 ml iaurt 3 oua 100 ml ulei 1 fiola esenta de rom   Crema : 300 g ciocolata neagra (45-55%) 300 ml smantana...

citește mai mult
Prajitura alba cu mascarpone

Prajitura alba cu mascarpone

Prajitura alba cu mascarpone   Blat : 5 oua 5 lg zahar 2.5 lg ulei 2.5 lg cocos 5 lg faina 1 fiola esenta de vanilie 1 lgt rasa praf de copt   Crema : 1 lgt gelatina+4 lgt apa rece 100 g ciocolata alba 250 g mascarpone 400 g smantana pentru frisca 2 lg zahar...

citește mai mult
Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos

Prajitura cu ciocolata si blat de cocos   Bezea cocos : 4 albusuri 125 g zahar 4 lg cocos 1,5 lg faina 1 lgt rasa praf de copt   Crema ciocolata : 100 g ciocolata neagra (55-70%) 200 ml smantana pentru frisca (35%) 1/2 fiola esenta de rom   Crema de...

citește mai mult
Prajitura duo cu mascarpone

Prajitura duo cu mascarpone

Prajitura duo cu mascarpone   Blat nuca : 4 albusuri un praf de sare 4 lg zahar 4 lg pesmet 4 lg nuci macinate 2 picaturi esenta de migdale   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar un praf de sare 2 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao esenta de rom 1/2 lgt praf de copt...

citește mai mult
Pasca in trei straturi

Pasca in trei straturi

Strat branza : 4 oua 150 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 3 lg faina 600 g branza de vaci grasa 100 g stafide   Strat smantana si cacao : 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 500 ml smantana grasa 3 lg cacao   Strat nuci : 4 albusuri 4 lg...

citește mai mult
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Ingrediente : 200 g unt  (80%) 2 oua 100 ml iaurt 1 lg ulei 450 g faina 1 plic praf de copt 1 lg otet   rahat cubulete   zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul moale, adaugam ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu otetul,...

citește mai mult
Briose cu biscuiti Oreo

Briose cu biscuiti Oreo

Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 120 ml ulei 150 ml kefir 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 8 biscuiti Oreo sfaramati   2 biscuiti Oreo macinati fin   Mod de preparare : Mixam spuma ouale cu zaharul pana se albesc , circa 15...

citește mai mult
Fursecuri cu lamaie

Fursecuri cu lamaie

  Ingrediente : 2 oua 200 g zahar pudra 1/4 lgt sare 50 g unt 40 ml ulei 1 fiola esenta de vanilie coaja rasa de la 1 lamaie 350 g faina 1 lgt praf de copt 25 ml zeama de lamaie   Tavalit : 100 g zahar pudra   Mod de preparare : Mixam ouale cu zaharul...

citește mai mult
Chec cu banane, iaurt si cacao

Chec cu banane, iaurt si cacao

Ingrediente : 4 oua 200 g zahar 100 ml ulei 150 g iaurt simplu 250 g faina 1 plic praf de copt (10g) 1 banana mare 1 lg cacao+4 lg apa calda   Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul, circa 15 minute; adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, apoi...

citește mai mult
Guguluf cu cacao

Guguluf cu cacao

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar 7 lg ulei 200 g faina 1 plic praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg zeama de lamaie un praf de sare 1 lg cacao+3 lg apa calda   1-2 lg zahar pudra   Mod de preparare : Folosim o forma rotunda de guguluf cu d=23 cm, pe...

citește mai mult
Saratele cu drojdie si smantana

Saratele cu drojdie si smantana

Ingrediente : 250 g unt 2 oua 1,5 lg sare 1 lgt zahar 50 ml smantana 250 ml lapte caldut 25 g drojdie proaspata 700-800 g faina   Uns deasupra : 2 oua seminte chimen, susan cascaval ras   Mod de preparare : Pregatim maia-ua : drojdia o amestecam bine cu...

citește mai mult

Torturi

Torta della nonna Tarta bunicii

Torta della nonna Tarta bunicii

Torta della nonna Tarta bunicii Aluat : 350 g faina 000 1 ou 1 galbenus un praf de sare 8 g praf de copt 120 g unt 170 g zahar Crema : 750 ml lapte coaja rasa de la 1/2 lamaie esenta de vanilie 8 galbenusuri 200 g zahar 50 g amidon alimentar Deasupra : 40 g seminte de...

citește mai mult
Tarta Tatin

Tarta Tatin

Despre aceasta reteta :       "  La inceputul sec. al XX-lea surorile Tatin aveau un hotel si un restaurant in Lamotte-Beuvron. Intr-o zi aglomerata, una dintre surori a realizat in ultima clipa ca nu aveau desert. In graba a decis sa faca o placinta cu mere. A...

citește mai mult
Tort cu ananas

Tort cu ananas

Tort cu ananas Blat :  6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g faina 100 g amidon alimentar 4 lg cacao 2 lgt praf de copt Crema : 500 g mascarpone 200 g smantana (acra, fermentata) sucul de la 1 lamaie mica 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie 10 g gelatina...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane

Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt   150 g migdale tocate grosier   Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%)   3 lg nutella 300 g...

citește mai mult
Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna aluat: 380 g faina 180 g unt 65% 80 g zahar pudra 5 g praf de copt (1 lgt) 4 galbenusuri 2 lg smantana 20%   Umplutura : 360 g iaurt simplu 3% 360 g smantana 20% 6 lg faina 4 albusuri 300 g zahar   1 borcanel gem de prune Decor : 200 ml...

citește mai mult
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Prajitura Krantz Bezea nuca : 10 albusuri 10 lg zahăr 200 g nuci macinate 4 lg faina 2 lgt praf de copt Crema: 10 galbenusuri 8 linguri zahăr 5 lg lapte300 g unt (80%)eenta de vanilie Decor:8 lg zahar 8 lg nuci Mod de preparare Prajitura Krantz : Se eaamestecă spuma...

citește mai mult

Checuri si briose

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6