Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu visine si iaurt
Prajitura cu visine si iaurt Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni Decor : 1 lingura zahar pudra Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba
Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Placinta cu branza dulce
Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...

Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken
Triunghiuri cu nuci si ciocolata Nussecken Aluat : 250 g faina 120 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 1,5 lgt praf de copt 2 oua 120 g unt 80% Umplutura : 150 g nuci macinate grosier 150 g alune macinate grosier 130 g unt 80% 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 4...

Napolitane cu blat si crema de lapte
Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie 2 foi de napolitane 25x3 cm Mod de preparare Napolitane cu...

Pasca cu branza si cacao
Pasca cu branza si cacao Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala Umplutura : 500 g branza...

Tarta cu lapte condensat si lime
Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime Decor : coaja rasa de lime Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti
Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness
Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%) Glazura ciocolata : 100...

Prajitura cu mere si foi fragede
Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie Decor : zahar...

Tort cu ciocolata si mascarpone
Tort cu ciocolata si mascarpone Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Cheesecake cu bezea de cocos
Cheesecake cu bezea de cocos Aluat fraged : 300 g faina 1 lgt praf de copt 100 g zahar 2 galbenusuri 1 ou 100 g unt 80% 1 lg untura Crema de branza : 1 kg branza de vaci grasa 1 plic zahar vanilat 180 g zahar 100 ml ulei 4 galbenusuri 2 oua 1 plic budinca de...
Retete populare
Torturi

Tort cu mousse de ricotta si frisca
Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...

Tort cu Nutella si mascarpone
Tort cu Nutella si mascarpone Crema ciocolata : 400 ml smantana pentru frisca 35% 400 ml ciocolata 52% Blat : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 7 lg faina 7 lg nuci macinate 2 lg cacao esenta de rom (optional) 1 lgt praf de copt Crema Nutella: 500 g mascarpone...

Prajitura ecler la tava
Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra Decor :...
Prajituri

Tavalita cu ciocolata alba
Tavalita cu ciocolata alba Blat : 3 oua 100 g zahar esenta de vanilie 100 ml lapte 150 ml ulei 250 g faina 1 plic praf de copt Glazura : 200 g ciocolata alba 150 ml lapte 150 g unt 80% esenta de vanilie Decor : 200 g cocos Mod de preparare...

Prajitura mov
Prajitura mov Baza : 250 ml lapte 3 lg zahar 150 g ciocolata neagra 50% 100 g unt 80% 400 g biscuiti Petite beurre 1 lg esenta de vanilie Crema mov : 450 g afine 150 g zahar zeama de la 1 lamaie 100 ml apa 1 plic gelatina granulata 250 g mascarpone 200 ml...

Prajitura cu mere si nuci
Prajitura cu mere si nuci Ingrediente : 4 oua 150 g zahar 125 ml ulei 150 g iaurt natural esenta de vanilie 230 g faina 2 lg cacao 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lgt scortisoara 80 g nuci tocate grosier 3 mere taiate cubulete Glazura ; 100 ml smantana pentru...
Checuri si briose

Chec rapid cu fructe
Chec rapid cu fructe Ingrediente : 4 oua 4 lg zahar 1 plic praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu 1 lg otet 8 lg faina esenta de vanilie 2 banane 2 mere visine Mod de preparare Chec rapid cu fructe : Intr-un bol punem toate ingredientele si le amestecam cu...

Briose de ciocolata cu crema de ciocolata
Blat : 140 g ciocolata neagra 65% 140 g unt 2 oua 200 g zahar esenta de vanilie 140 g faina 30 g cacao 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat Crema : 200 g ciocolata neagra 45% 200 ml smantana pentru frisca 35% Decor : bombonele de ciocolata cacao napolitane invelite in...

Guguluf cu branza si cacao
Aluat : 200 g faina 100 g unt 80 g zahar pudra 1ou 1lgt praf de copt 1 plic zahar vanilat 1praf de sare 1lg cacao Umplutura : 750 g branza de vaci 350 g zahar pudra eenta de vanilie un praf de sare coaja rasa de lamaie 1plic budinca de vanilie (40 g) 150 g unt topit 1...