Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Luna

Prajitura Luna

Prajitura Luna   Blat : 6 albusuri 6 lg zahar 1 lg rom 4 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   Crema : 6 galbenusuri 6 lg zahar 2 plicuri budinca de vanilie (80 g) 700 ml lapte 200 g unt 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 30 g cocos   300 g piscoturi...

citește mai mult
Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea   Aluat fraged : 250 g faina 140 g unt 1 ou 70 g zahar pudra 1 plic praf de copt (10 g) 1-2 lg smantana   gem de capsuni 1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate   Umplutura : 6 oua 200 g zahar...

citește mai mult
Bete cu migdale si ciocolata

Bete cu migdale si ciocolata

Ingrediente : 220 g faina 150 g migdale macinate 1 lgt esenta de migdale 100 g zahar pudra 200 g unt   100 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata neagra   Mod de preparare : Framantam din toate ingredientele, cu exceptia ciocolatei, un aluat moale. Invelim...

citește mai mult
Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom   Blat : 125 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie 5 oua 150 g faina 50 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g)   Crema : 250 ml lapte 100 g zahar esenta de vanilie 10 g gelatina granulata 4 lg rom 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Cheesecake Bounty necopt

Cheesecake Bounty necopt

Cheesecake Bounty necopt   Crusta : 300 g biscuiti digestivi cu ciocolata 120 g unt topit   Umplutura : 600 g crema de branza Philadelphia 120 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lgt esenta de vanilie 200 g crema spread cocos 200 ml smantana pentru frisca...

citește mai mult
Biscuiti uriasi cu dovleac si ciocolata

Biscuiti uriasi cu dovleac si ciocolata

Ingrediente : 100 g unt 70 g zahar brun 30 g zahar esenta de vanilie 100 g piure de dovleac 1 ou 300 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare 120 g ciocolata neagra sau cu lapte   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul moale de la temperatura...

citește mai mult
Chec englezesc cu nuci

Chec englezesc cu nuci

Firimituri : 80 g zahar brun 70 g zahar 70 g unt 1 lgt scortisoara un praf de sare 150 g nuci tocate grosier   Aluat : 150 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 250 g faina 10 g praf de copt   Mod de preparare :  Firimituri : amestecam...

citește mai mult
Sochniki -copturi cu branza

Sochniki -copturi cu branza

Aluat : 100 g unt 150 g zahar 2 oua mici 1/4 lgt sare 100 ml smantana (20%) esenta de vanilie 400 g faina 1 lgt praf de copt   Umplutura : 200 g branza de vaci 1 lg smantana 1 albus esenta de vanilie 3 lg zahar 1,5 lg faina   Uns : 1 galbenus   Decor :...

citește mai mult
Chec simplu din albusuri

Chec simplu din albusuri

Ingrediente : 6 albusuri un praf de sare 6 lg zahar pudra 6 lg faina   Mod de preparare : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma, apoi faina. Amestecam cu o lingura, cu miscari...

citește mai mult
Chec englezesc cu mere

Chec englezesc cu mere

Ingrediente : 200 g unt 150 g zahar esenta de vanilie 3 oua 120 ml smantana 10 g praf de copt (1 plic) 250 g faina 3 mere 1 lg zahar brun scortisoara (optional)   1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam untul topit...

citește mai mult
Profiterol

Profiterol

Aluat choux : 200 ml apa 200 ml ulei 10 lg faina 5 oua   Crema : 6 galbenusuri 200 g zahar 6 lg faina (sau amidon alimentar) 700 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt   3 lg cacao lapte (circa 200 ml)   Decor : 50 g ciocolata cu lapte   Mod de...

citește mai mult
Prajitura pete solare

Prajitura pete solare

Prajitura pete solare   Bezea : 6 albusuri un praf sare 180 g zahar 1 lg otet 30 g faina 30 g amidon alimentar 1 lgt praf de copt   1 lg cafea macinata   Blat : 6 galbenusuri 1 ou 150 g zahar 2 lg apa rece 2 lg ulei 130 g faina 1 lgt praf de copt  ...

citește mai mult

Torturi

Tort espresso cu piscoturi

Tort espresso cu piscoturi

  Crusta :250 g biscuiti cu unt150 g unt1 lg ness 13 piscoturi Crema :10 g gelatina500 g mascarpone300 g iaurt cremos (oly grecesc 2% grasime)120 ml cafea espresso tare (rece) + 80 g zahar120 g zahar250 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida, caz in care...

citește mai mult
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

 Blat :200 g unt200 g zahar4 ouaun praf de sare220 g faina2 lgt praf de copt3 lg lapte4 g ness (1,5 lg)2 lg apa clocotita Crema :6 galbenusuri200 g zahar pudra3 lg lichior de cafea500 g mascarpone Sirop :250-300 ml cafea tare esspresso4 lg zahar3 lg lichior de...

citește mai mult
Pavlova cu vanilie si capsuni

Pavlova cu vanilie si capsuni

Bezea :4 albusuriun praf de sare250 g zahar fin1 lg amidon1 lg otetesenta de vanilie Crema de vanilie :1 plic budinca de vanilie300 ml lapte4 galbenusuri3 lg zaharesenta de vanilie (optional)200 g unt Decor :200 ml frisca lichida400 g capsuni proaspete1 lg zahar...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Madalina Manole

Prajitura Madalina Manole

Aluat : 210 g unt 100 g zahar 4 galbenusuri 300 g faina 5 g praf de copt Umplutura : 2 kg mere 3 lg zahar 1 lgt scortisoara macinata Bezea : 4 albusuri 200 g zahar zeama de lamaie Mod de preparare : Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu...

citește mai mult
Prajitura cu mere si crema caramel

Prajitura cu mere si crema caramel

Prajitura cu mere si crema caramel Blat : 6 oua 300 g zahar 150 ml ulei 300 g faina 5 g praf de copt (optional) esenta de vanilie 2 mere verzi taiate cubulete 3 lg zeama de lamaie   Crema : 3 galbenusuri 60 g zahar 20 g faina 20 g amidon 400 ml lapte 200 g unt...

citește mai mult
Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti

Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti Crusta : 460 g biscuiti Petite beurre 5 lg cocos 50 g migdale 50 g nuci 50 g alune 250 g unt topit (80%) 100 g sos caramel Dr.Oetker 250 ml lapte   Crema : 200 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 250 g...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec Bounty

Chec Bounty

Chec Bounty Aluat : 250 g unt, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 5 oua, 380 g faina, 1 plic praf de copt, 150 ml lapte, 8 batoane ciocolata bounty mici Glazura : 200-250 g ciocolata, 50 g cocos Mod de preparare :        Aluat : mixam untul la temperatura camerei...

citește mai mult