Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura
Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura Blat : 2 oua 65 ml ulei 120 ml iaurt simplu 150 ml apa fiarta 1 fiola esenta de vanilie 100 g faina 65 g faina de migdale 30 g cacao 120 g zahar 1/2 lgt praf de copt 1/2 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare Crema...
Prajitura pufoasa cu crema de caise
Blat : 5 oua mari 5 lg zahar 5 lg ulei 6 lg faina 1 lgt praf de copt 1 fiola esenta de vanilie Crema de caise : 500 g caise fara samburi 100 g zahar 10 g gelatina granulata 200 ml smantana pentru frisca 1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie Decor...
Cremes frantuzesc
Cremes frantuzesc 1 foaie cremes Crema : 4 oua 250 ml lapte 2 lg amidon alimentar 200 g zahar 200 g ciocolata alba 20 g gelatina granulata 600 ml smantana pentru frisca 250 g piscoturi 250 ml cafea espresso Glazura : 130 ml smantana pentru...
Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni
Prajitura cu vanilie biscuiti si capsuni Ingrediente : 3 plicuri budinca de vanilie (3*40 g) 1 l lapte 10 lg zahar 200 g unt 400 g capsuni 400 g biscuiti Decor : 300 ml frisca lichida sau 300 ml smantana pentru frisca 3 lg zahar pudra Mod de...
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi Ingrediente : 200 ml frisca lichida 500 ml iaurt (4%) 3 oua 150 g zahar esenta de vanilie 15 g gelatina granulata 200 g piscoturi 300 g capsuni Decor : 100 ml frisca lichida bomboane cu rom ciocolata alba capsuni...
Tort Monica
Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g) Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g) Crema : 1 l lapte 12 lg zahar 250 g unt 200 g cocos Decor : 400 ml smantana...
Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie
Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie Blat cacao : 6 oua 200 g zahar 200 ml iaurt gras 100 ml ulei 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare esenta de vanilie 200 g faina 2 lg cacao 200 g capsuni Crema vanilie : 4 galbenusuri 150 g...
Tiramisu cu frisca si capsuni
Tiramisu cu frisca si capsuni Ingrediente : 4 oua 200 g zahar pudra 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca (35%) 500 g piscoturi 500 ml cafea espresso tare indulcita 50 ml lichior cafea sau cognac Decor : 2 lg cacao Mod de preparare...
Prajitura cu iaurt si capsuni
Ingrediente : 5 oua 200 g zahar un praf de sare 200 ml iaurt simplu 100 ml ulei 1 plic praf de copt (10 g) esenta de migdale 200 g faina 150-200 g capsuni proaspeti Decor : 1 lg zahar pudra Mod de preparare : Galbenusurile le mixam cu uleiul...
Prajitura cu crema de ciocolata alba
Prajitura cu crema de ciocolata alba Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 200 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 40 ml ulei 40 ml apa rece 3 lg pline cacao Crema ciocolata alba : 400 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) 5 g...
Taitei de casa
Ingrediente : 2 oua faina Mod de preparare : Spargem 2 oua intr-un castron si adaugam faina, treptat, amestecand cu o furculita. Adaugam faina si framantam cu mana , pana obtinem un aluat vartos ,care nu se mai prinde de masa. Aluatul obtinut il taiem cu...
Prajitura Victoria
Prajitura Victoria Blat cu nuci : 8 oua 8 lg zahar pudra 4 lg faina 100 g nuci macinate 1 lg cocos Bezea cu nuci : 6 albusuri 6 lg zahar pudra 150 g nuci prajite si taiate 2 lg faina Crema vanilie : 6 galbenusuri 200 g zahar pudra 1 plic budinca...
Retete populare
Torturi
Tort diplomat cu piscoturi si ananas
Ingrediente :30 g gelatina granulata (3 plicuri)3 galbenusuri400 g zahar pudra500 ml lapte3 lg amidon1 cutie ananas1 portocala400 g piscoturi1000 g smantana pentru frisca Decor :200 ml frisca lichida Mod de preparare : Ananasul il scurgem de suc si il taiem...
Tort espresso cu piscoturi
Tort espresso cu piscoturi Crusta :250 g biscuiti cu unt150 g unt1 lg ness 13 piscoturi Crema :10 g gelatina500 g mascarpone300 g iaurt cremos (oly grecesc 2% grasime)120 ml cafea espresso tare (rece) + 80 g zahar120 g zahar250 ml smantana pentru frisca (sau frisca...
Tort Tiramisu
Tort Tiramisu Blat :200 g unt200 g zahar4 ouaun praf de sare220 g faina2 lgt praf de copt3 lg lapte4 g ness (1,5 lg)2 lg apa clocotita Crema :6 galbenusuri200 g zahar pudra3 lg lichior de cafea500 g mascarpone Sirop :250-300 ml cafea tare esspresso4 lg zahar3 lg...
Prajituri
Placinta nemteasca cu cirese
Placinta nemteasca cu cirese Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon...
Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella
Prajitura cu fructe, mascarpone si Nutella Blat : 4 oua 120 g mac nemacinat 160 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt Sirop blat : 100 ml cafea espresso tare indulcita Crema mascarpone : 500 g mascarpone 160 g zahar pudra...
Prajitura de cacao cu crema de lamaie
Prajitura de cacao cu crema de lamaie Blat : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 3 lg apa rece 6 lg faina 3 lg cacao Crema : 500 ml lapte 3 lg faina 1/2 lg amidon alimentar 5 lg zahar 1 lamaie 200 g unt (80%) Glazura : 150 ml smantana pentru frisca 100 ml...
Checuri si briose
Chec cu lamaie
Ingrediente : 5 oua 1 cana zahar 1 plic zahar vanilat 5 lg ulei 1 cana faina 1 lamaie Mod de preparare : Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si se topeste zaharul, adaugam apoi uleiul cate o lingura pe rand, zeama stoarsa de la lamaie, coaja rasa...
Chec Bounty
Chec Bounty Aluat : 250 g unt, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 5 oua, 380 g faina, 1 plic praf de copt, 150 ml lapte, 8 batoane ciocolata bounty mici Glazura : 200-250 g ciocolata, 50 g cocos Mod de preparare : Aluat : mixam untul la temperatura camerei...