Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Cheesecake cu clatite
circa 10 clatite cu d=23 sau chiar d=20 cum e in reteta originala gem de caise, capsuni... Cheesecake : 250 g Mascarpone 300 g crema de branza (Philadelphia, Almette cu smantana ...) 200 ml smantana pentru frisca (35%) 4 oua M 150 g zahar 40 g amidon esenta de...

Fursecuri flori
Ingrediente : 300 g faina 200 g unt (80%) 100 g zahar pudra samburi de migdale decojiti gem de caise Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte Mod de preparare : Framantam untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam faina cernuta ; framantam cat sa...

Prajitura cu mere, branza si crusta de nuci
Aluat : 125 g unt moale 150 g zahar 3 oua mari un praf de sare 150 g branza de vaci grasa 100 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1 plic budinca vanilie (40 g) 4 mere Crusta nuci : 75 g unt moale 75 g faina 2 lg zahar pudra 75 g nuci macinate 1 lgt scortisoara...

Bomboane cu cocos si ciocolata
Ingrediente : 120 g zahar 90 g unt 120 g cocos esenta de vanilie 1 lg lichior de cocos 200 ml smantana pentru frisca Glazura : 200 g ciocolata (alba si neagra) bombonele colorate cocos Mod de preparare : Untul si zaharul le punem intr-o cratita pe foc,...

Biscuiti cu unt de arahide imprimati
Ingrediente : 100 g unt moale 75 g zahar pudra 1 ou esenta de vanilie 100 g unt de arahide 250 g faina Nutella Mod de preparare : Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi untul de arahide, oul, esenta de vanilie si la...

Cozonac cu rahat
Cozonac cu rahat Aluat : 500 g faina 7 g drojdie uscata 200 ml lapte caldut 100 g zahar esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg rom 4 galbenusuri 1/2 lgt rasa sare 100 g unt topit Umplutura : rahat bucatele Uns deasupra: 1 galbenus 3 lg lapte ...

Cozonac felii cu scortisoara
Cozonac felii cu scortisoara Aluat : 500 g faina 5 galbenusuri 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1/2 lgt rasa sare 10 g drojdie uscata Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt scortisoara 90 g unt moale Mod de preparare pentru Cozonac felii cu...

Prajitura „pacatul dulce”
Prajitura "pacatul dulce" Bezea nuci : 8 albusuri 10 lg zahar 2 lg amidon 200 g nuci macinate Crema : 500 ml lapte 5 lg amidon 220 g zahar 2 fiole esenta de vanilie 300 g unt (80%) Jeleu visine : 300 g visine congelate sau proaspete 150 g zahar...

Prajitura „sex la tava”
Prajitura "sex la tava" Crusta nuci : 125 g unt (82%) 250 g faina 3 lg zahar 250 g nuci macinate Crema de branza : 250 g crema de branza Philadelphia 200 g zahar 250 ml smantana pentru frisca (35%) 2 fiole esenta de vanilie Crema de ciocolata : 400 ml...

Prajitura duo cu crema de cocos
Prajitura duo cu crema de cocos Blat alb : 4 oua 120 g zahar 8 lg apa rece 150 g faina 5 g praf de copt (1/2 plic) Blat cacao : 4 oua 120 g zahar 8 lg apa rece 120 g faina 30 g cacao 5 g praf de copt (1/2 plic) Crema cocos : 500 ml lapte 4 lg rase...

Negresa cu mascarpone si caramel
Negresa cu mascarpone si caramel Negresa : 6 oua 350 g unt 300 g ciocolata neagra (50%) 2 lg cacao 300 g zahar 300 g faina Crema : 500 g mascarpone 150 g zahar pudra cu aroma de vanilie 200 g unt 100 ml smantana pentru frisca 50 g ciocolata cu...

Prajitura Eszterhazi cu ness
Prajitura Eszterhazi cu ness Blat : 5 oua mari 5 lg zahar 2 lg ulei 2 lg apa rece 6 lg pline faina Bezea nuci : 5 albusuri 200 g zahar 100 g nuci macinate 2 lg faina Crema ness : 5 galbenusuri 150 g zahar 80 g faina (5 lg faina) 500 ml lapte 200 g unt...
Retete populare
Torturi

Tort de ciocolata cu nuci
Blat :5 oua5 lg zahar5 lg faina2,5 lg nuci macinate3 lg ulei2 lg cacao1/2 plic praf de copt (5 g) Crema :150 g ciocolata neagra (55-75% cacao)250 ml frisca lichida Sirop :200 ml apa100 g zahar1 baton mic scortisoara Glazura :100 g unt50 g zahar pudra2 lg cacao1/2 lg...

Tort Toffifee
Crema :500 ml smantana pentru frisca300 g ciocolata neagra (50 % cacao)150 g bomboane Toffifee50 g alune prajite si tocate Blat :4 oua4 lg apa 100 g zahar85 g faina30 g amidon alimentar20 g cacao2 lgt praf de copt Sirop :6 lg zahar300 ml lapte rece Decor :bomboane...

Tort Bounty
Tort Bounty Bezea cocos:9 albusuriun praf de sare300 g zahar210 g cocos1,5 lg faina (sau amidon alimentar) Crema :11 galbenusuri120 g zahar60 ml lapte300 g ciocolata neagra (75% cacao)300 g unt (80-82%) Mod de preparare Tort Bounty : Bezea cocos : intr-un...
Prajituri

Prajitura ecler la tava
Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra Decor :...

Prajitura cu nuci si ricotta
Prajitura cu nuci si ricotta Blat : 3 oua 100 ml ulei 150 ml iaurt 1 fiola esenta vanilie 200 g faina 100 g nuci macinate 20 g cacao 200 g zahar 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare Crema : 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 100 g miere 100...

Negresa cu marshmallow (Marshmallow brownie)
Negresa cu marshmallow (Marshmallow brownie) Blat negresa : 170 g ciocolata neagra (75%) 110 g unt (80%) 125 g zahar brun cu melasa 3 oua 70 g faina 20 g cacao 1 vf cutit bicarbonat de sodiu 1 vf cutit sare 1 lgt praf de copt esenta de vanilie Decor :...
Checuri si briose

Chec bicolor
Ingrediente : 4 oua 1/2 cana zahar un praf de sare 100 g unt moale 200 g faina 100 ml lapte 2 lg nuci macinate 1 lg cu varf cacao 1 lg esenta de vanilie 2 lg dulceata din coji de portocale 1/2 plic praf de copt Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare :...

Briose cu cacao
Ingrediente : 150 g zahar 2 oua mari 140 g faina 100 g unt 100 ml lapte 15 ml rom 1 lgt cu varf praf de copt un praf de sare 1 plic zahar vanilat bourbon 1 lgt cu varf cacao 1 lingura gem din coji de portocale Glazura : (optional) 70 g ciocolata alba 1 lgt ulei...

Chec zebra
Chec zebra Ingrediente : 300 g unt 300 g zahar 6 oua 300 g faina 1 plic praf de copt ( 10 g ) 30 g cacao Mod de preparare Chec zebra : Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam...