Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Fursecuri negrese
Ingrediente : 180 g ciocolata neagra (70%) 40 g unt 110 g zahar pudra 2 oua 1 lgt ness 1 fiola esenta de vanilie 50 g faina 150 g picaturi de ciocolata Mod de preparare : Untul si ciocolata (eu am avut doar ciocolata neagra 50 % cacao) le topim pe baie de...

Pasta de fasole cu ardei copti
Ingrediente : 5 ardei kapia copti 2 catei de usturoi 2 lg unt de arahide 2 lg zeama de lamaie 1 lg boia dulce 250g fasole rosie fiarta sare piper Mod de preparare : Eu am folosit fasole rosie la conserva pe care am spalat-o in cateva ape reci, apoi am lasat-o...

Potcoave cu stafide si rom
Aluat : 300 g faina 1/2 lgt praf de copt 1 lg zeama de lamaie 130 g zahar 1 plic zahar vanilat Bourbon (6 g) 150 g unt moale 1 ou 100 g stafide 50 ml rom Glazura : 80 g zahar pudra 3 lg rom Mod de preparare : Stafidele le punem intr-un castron si le...

Paleuri cu strawberry curd si crema de branza
Aluat : 4 oua 250 g zahar 250 ml ulei 1 lgt praf de copt zeama de la 1/2 lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 400 g faina Strawberry curd 1 portie Crema de branza : 150 g crema de branza 150 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca) 2 lg zahar pudra...

Strawberry curd (sau crema de capsuni)
Ingrediente : 350 g capsuni congelati 120 g zahar 2 lg zeama de lamaie 2 lg apa 2 galbenusuri 2 lg rase amidon alimentar 1 lg unt Mod de preparare : Intr-o cratita punem capsunile congelate, apa, zeama de lamaie si zaharul, pe foc mediua, circa 10-12 minute....

Cum decojim samburii de migdale
Punem apa la fiert intr-o craticioara si cand incepe sa fiarba adaugam samburii de migdale; ii lasam pe foc circa 1-2 minute, apoi ii scurgem de apa. Punem un sambure intre 2 degete si strangem,astfel incat sa iasa samburele alb. Foarte simplu. Daca lasam...

Paleuri cu crema de ciocolata
Aluat : 4 oua 250 g zahar 250 ml ulei (sau unt topit) 1/2 zeama de la 1 lamaie 1 plic coaja rasa portocala Finesse (6 g) 1 lgt praf de copt 400 g faina Crema : 200 ciocolata 200 g smantana pentru frisca Glazura : 50 g ciocolata cu lapte Mod de...

Prajitura cu banane si ciocolata alba
Prajitura cu banane si ciocolata alba Blat : 3 oua mari 150 g zahar 75 ml ulei 3 banane mici coapte bine 225 g faina esenta de vanilie 1 plic praf de copt (10 g) Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 200 ml frisca lichida 150 g crema de branza...

Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure
Prajitura cu frisca, iaurt si fructe de padure Blat : 4 oua mari 4 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina 1 plic finesse coaja rasa de portocale (6 g) Crema : 280 ml iaurt cremos (10 %) 120 g zahar pudra 20 g gelatina granulata (2 plicuri) 320 g fructe de padure...

Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie
Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie Aluat fraged : 500 g faina 200 g unt moale (80%) 200 ml smantana 1 galbenus un praf de sare 6 lg zahar 1 plic praf de copt ( 10 g ) 1 lg otet Umplutura : 6 -7 mere acrisoare 2 lg gris Budinca de...

Cheesecake cu clatite
circa 10 clatite cu d=23 sau chiar d=20 cum e in reteta originala gem de caise, capsuni... Cheesecake : 250 g Mascarpone 300 g crema de branza (Philadelphia, Almette cu smantana ...) 200 ml smantana pentru frisca (35%) 4 oua M 150 g zahar 40 g amidon esenta de...

Fursecuri flori
Ingrediente : 300 g faina 200 g unt (80%) 100 g zahar pudra samburi de migdale decojiti gem de caise Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte Mod de preparare : Framantam untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam faina cernuta ; framantam cat sa...
Retete populare
Torturi

Tort cu nuci si bezea
Tort cu nuci si bezea Bezea : 10 albusuri un praf de sare 10 lg zahar 2 lg cu varf de faina 200 g nuci prajite si tocate Crema : 10 galbenusuri 250 g zahar 3 lg apa 400 g unt 3 lg cu varf de ness coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg zeama de lamaie ...

Tort Ferrero Rocher
Blat : 5 oua un praf de sare 6 lg zahar 200 g alune macinate 2 lg cacao 2 lg faina 1,5 lgt praf de copt Crema : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra (Milka) 5 lg Nutella 8 bomboane Ferrero Rocher (sau napolitane cu crema de alune 100 g) Decor pt...

Tort cu foi de miere si nuci
Tort cu foi de miere si nuci Foi : 4 oua un praf de sare 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 4 lg miere topita 2 lgt bicarbonat de sodiu 120 g nuci macinate faina cat cuprinde (circa 600g) Umplutura : 1200 g smantana 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 160 g...
Prajituri

Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie
Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie Mere calite : 1,2 kg mere 120 g zahar zeama de la 1/2 lamaie 1 lgt scortisoara 1 plic zahar vanilat Bourbon Crema vanilie : 3 galbenusuri 150 g zahar 20 g faina 20 g amidon alimentar 100 g zahar...

Prajitura ecler la tava
Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra Decor :...

Prajitura cu nuci si ricotta
Prajitura cu nuci si ricotta Blat : 3 oua 100 ml ulei 150 ml iaurt 1 fiola esenta vanilie 200 g faina 100 g nuci macinate 20 g cacao 200 g zahar 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare Crema : 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 100 g miere 100...
Checuri si briose

Briose cu ciocolata
Ingrediente : 50 g ciocolata cu lapte (sau ciocolata neagra) 80 g zahar pudra 25 g unt 125 ml lapte esenta de vanilie 1 ou 150 g faina 1 plic praf de copt un praf de sare 75 g ciocolata alba Decor : 2 lgt zahar pudra Mod de preparare : Topim ciocolata cu lapte pe...

Chec cu mere caramelizate
Ingrediente : 3 oua 160 ml ulei (unt topit) 150 g zahar 150 g faina 1 lgt praf de copt 50 ml lapte 3 mere 2 lg unt 2 lg miere Mod de preparare : Curatam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5...

Chec in trei culori
Chec in trei culori Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 125 g unt 125 ml lapte 350 g faina (2 pahare) 3 lg cacao un varf cutit bicarbonat 1 lgt praf de copt 2 lgt esenta de portocale (sau coaja rasa de lamaie) 1-2 lg zahar pudra Mod de preparare Chec in trei culori :...