Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Fanta cu nuci

Prajitura Fanta cu nuci

Prajitura Fanta cu nuci   Blat cu nuci : 5 oua 5 lg faina 5 lg nuci macinate 5 lg zahar 1 lgt praf de copt   Crema branza : 500 g branza de vaci grasa 200 g unt (80%) 150 g zahar pudra 1 fiola esenta de vanilie coaja rasa de la 1 lamaie   Glazura : 750...

citește mai mult
Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness   Blat : 6 oua 6 lg zahar 6 lg ulei 7 lg faina esenta de vanilie 1 lgt praf de copt   Crema : 3 galbenusuri 400 ml lapte 130 g zahar esenta de vanilie 4 lg faina 180 g unt   Spuma de ness : 3 albusuri 3 lg...

citește mai mult
Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata   Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 3 lg faina 2 lg cacao   Bezea cocos : 5 albusuri 150 g zahar 60 g cocos 2 lg faina 1 lgt praf de copt   Crema : 5 galbenusuri 150 g zahar 3 lg pline faina 2 lg cacao 500 ml lapte 200 g unt...

citește mai mult
Prajitura cu visine si doua creme

Prajitura cu visine si doua creme

Prajitura cu visine si doua creme   Bezea nuci : 7 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate 1 plic praf de copt ( 10 g ) 4 lg faina   Crema : 7 galbenusuri 2 plicuri budinca de vanilie ( 40 g x 2 buc) 1 lg amidon 700 ml lapte 200 g zahar 200 g unt (82%) 150...

citește mai mult
Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba   Blat : 40 g unt moale 4 lg zahar pudra 4 oua esenta de vanilie 150 g nuci macinate 70 g faina 5 g praf de copt 4 albusuri 4 lg zahar brun   Crema  : 300 g ciocolata alba 200 ml smantana pentru frisca 200 g crema de...

citește mai mult
Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura   Blat : 2 oua 65 ml ulei 120 ml iaurt simplu 150 ml apa fiarta 1 fiola esenta de vanilie 100 g faina 65 g faina de migdale 30 g cacao 120 g zahar 1/2 lgt praf de copt 1/2 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare   Crema...

citește mai mult
Prajitura pufoasa cu crema de caise

Prajitura pufoasa cu crema de caise

Blat : 5 oua mari 5 lg zahar 5 lg ulei 6 lg faina 1 lgt praf de copt 1 fiola esenta de vanilie   Crema de caise : 500 g caise fara samburi 100 g zahar 10 g gelatina granulata 200 ml smantana pentru frisca 1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie   Decor...

citește mai mult
Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc

Cremes frantuzesc   1 foaie cremes   Crema : 4 oua 250 ml lapte 2 lg amidon alimentar 200 g zahar 200 g ciocolata alba 20 g gelatina granulata 600 ml smantana pentru frisca   250 g piscoturi 250 ml cafea espresso   Glazura : 130 ml smantana pentru...

citește mai mult
Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni

Prajitura cu vanilie, biscuiti si capsuni

Prajitura cu vanilie biscuiti si capsuni   Ingrediente : 3 plicuri budinca de vanilie (3*40 g) 1 l lapte 10 lg zahar 200 g unt 400 g capsuni 400 g biscuiti   Decor : 300 ml frisca lichida sau 300 ml smantana pentru frisca 3 lg zahar pudra   Mod de...

citește mai mult
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi

Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi

Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi   Ingrediente : 200 ml frisca lichida 500 ml iaurt (4%) 3 oua 150 g zahar esenta de vanilie 15 g gelatina granulata 200 g piscoturi 300 g capsuni   Decor : 100 ml frisca lichida bomboane cu rom ciocolata alba capsuni...

citește mai mult
Tort Monica

Tort Monica

Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g)   Crema : 1 l lapte 12 lg zahar 250 g unt 200 g cocos   Decor : 400 ml smantana...

citește mai mult
Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie

Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie

Prajitura cu capsuni, cacao si crema de vanilie   Blat cacao : 6 oua 200 g zahar 200 ml iaurt gras 100 ml ulei 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare esenta de vanilie 200 g faina 2 lg cacao   200 g capsuni   Crema vanilie : 4 galbenusuri 150 g...

citește mai mult

Torturi

Tort Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher

Blat : 5 oua un praf de sare 6 lg zahar 200 g alune macinate 2 lg cacao 2 lg faina 1,5 lgt praf de copt   Crema : 200 g unt (80%) 200 g ciocolata neagra (Milka) 5 lg Nutella 8 bomboane Ferrero Rocher (sau napolitane cu crema de alune 100 g)   Decor pt...

citește mai mult
Tort cu foi de miere si nuci

Tort cu foi de miere si nuci

Foi : 4 oua un praf de sare 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 4 lg miere topita 2 lgt bicarbonat de sodiu 120 g nuci macinate faina cat cuprinde (circa 600g) Umplutura : 1200 g smantana 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 160 g nuci macinate zeama de lamaie Decor :...

citește mai mult
Tort de ciocolata cu nuci

Tort de ciocolata cu nuci

 Blat :5 oua5 lg zahar5 lg faina2,5 lg nuci macinate3 lg ulei2 lg cacao1/2 plic praf de copt (5 g) Crema :150 g ciocolata neagra (55-75% cacao)250 ml frisca lichida Sirop :200 ml apa100 g zahar1 baton mic scortisoara Glazura :100 g unt50 g zahar pudra2 lg cacao1/2 lg...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos

Prajitura Coconitos Bezea nuci si cocos : 7 albusuri 9 lg zahar 70 g nuci macinate 30 g cocos 4 lg faina 1/2 lgt praf de copt   1 foaie de napolitana 25x35 cm   Crema : 7 galbenusuri 200 g zahar 4 lg lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 2 lg ness dizolvat...

citește mai mult
Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa

Prajitura Cenusareasa 4 Foi : 2 oua 180 g zahar 180 ml lapte 140 ml ulei 1 lgt bicarbonat (10 g) 1 lg zeama de lamaie (sau otet) 30 g cacao 600-700 g faina   Crema : 1 l lapte 200 g zahar 3 plicuri budinca de ciocolata (3x40 g) 200 g ciocolata neagra 300 g unt...

citește mai mult
Prajitura Contesa

Prajitura Contesa

Prajitura Contesa Bezea cu migdale : 12 albusuri 12 lg zahar 9 lg faina 3 lg ulei 120 g fulgi de migdale   1 borcan mare de compot de visine fara samburi   Crema : 12 galbenusuri 150 g zahar 400 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 1 lg esenta de...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate

Ingrediente : 3 oua 160 ml ulei (unt topit) 150 g zahar 150 g faina 1 lgt praf de copt 50 ml lapte 3 mere 2 lg unt 2 lg miere Mod de preparare : Curatam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5...

citește mai mult
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Ingrediente : 3 oua 250 g zahar 125 g unt 125 ml lapte 350 g faina (2 pahare) 3 lg cacao un varf cutit bicarbonat 1 lgt praf de copt 2 lgt esenta de portocale (sau coaja rasa de lamaie) 1-2 lg zahar pudra Mod de preparare : mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu...

citește mai mult
Chec bicolor

Chec bicolor

Ingrediente : 4 oua 1/2 cana zahar un praf de sare 100 g unt moale 200 g faina 100 ml lapte 2 lg nuci macinate 1 lg cu varf cacao 1 lg esenta de vanilie 2 lg dulceata din coji de portocale 1/2 plic praf de copt Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare :...

citește mai mult