Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Choux cu biscuiti oreo

Choux cu biscuiti oreo

Choux cu biscuiti oreo   24 biscuiti oreo Aluat : 100 ml apa 100 ml ulei 4 lg faina 4 lg biscuiti oreo macinati 3 oua   Crema : 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 400 ml lapte 1 lg unt 1/2 crema biscuiti oreo   Mod de preparare Choux cu...

citește mai mult
Prajitura duo cu branza si foi de napolitane

Prajitura duo cu branza si foi de napolitane

Prajitura duo cu branza si foi de napolitane   2 foi de napolitane (27x37 cm) 300 g ciocolata neagra (52%) 5 lg ulei   Blat alb : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina 1 fiola esenta de vanilie   Blat maro : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg...

citește mai mult
Fursecuri cu ciocolata si m&m

Fursecuri cu ciocolata si m&m

Ingrediente : 2 oua 50 g zahar 100 g zahar brun 50 ml ulei (sau unt topit) esenta de vanilie 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 50 g ciocolata neagra tocata 200 g bomboane m&m cu arahide   Mod de preparare :  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si...

citește mai mult
Prajitura Rosa

Prajitura Rosa

Prajitura Rosa   Blat nuci : 6 oua 6 lg zahar 6 lg nuci macinate 6 lg faina 3 lg ulei 1 fiola de vanilie   Crema vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 4 lg zahar 380 ml lapte 100 g unt (80%)   Crema capsuni : 1 plic budinca de capsuni (40 g) 4 lg...

citește mai mult
Prajitura cu cocos si crema de ananas

Prajitura cu cocos si crema de ananas

Prajitura cu cocos si crema de ananas   Blat galben : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 6 lg faina   Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 100 g cocos 1 lg faina   Crema ananas : 6 galbenusuri 100 g zahar 2 plicuri budinca vanilie (2x40 g) 400 ml lapte 1 compot...

citește mai mult
Biscuiti dulci cu branza de vaci

Biscuiti dulci cu branza de vaci

Ingrediente : 140 g unt (80%) 2 oua 450 g branza de vaci grasa 340 g faina 2 lgt praf de copt (10 g) un praf de sare   zahar tos   Mod de preparare : Intr-un castron punem ouale, sarea, branza de vaci si untul rece ras pe razatoare. Framantam putin, apoi...

citește mai mult
Prajitura Savana

Prajitura Savana

Prajitura Savana   Bezea mac : 6 albusuri 60 ml apa rece 8 lg zahar 8 lg faina 2 lg mac nemacinat 5 g praf de copt (1/2 plic)   Foaie cacao : 1 ou 5 lg ulei 5 lg zahar 5 lg lapte 2 lg cacao 100 g ciocolata cu lapte rasa 5 g praf de copt (1/2 plic) 210 g...

citește mai mult
Banoffee pie

Banoffee pie

Banoffee pie   Crusta : 250 g biscuiti digestivi 150 g unt topit   Umplutura : 397 g lapte condensat 3 banane 300 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Decor : ciocolata neagra rasa   Mod de preparare Banoffee pie :...

citește mai mult
Tort Victoria sponge

Tort Victoria sponge

Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂  Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor .   Blat : 200 g unt (80%) 200 g zahar 4 oua medii 200 g faina 2 lgt rase praf...

citește mai mult
Tort Napoleon

Tort Napoleon

Tort Napoleon   Foi : 400 g unt (80%) rece 620 g faina 150 ml apa rece 1 lg otet (9%) 2 oua 3 lg vodka un praf de sare   Crema : 7 galbenusuri 360 g zahar 100 g faina 1300 g lapte esenta de vanilie 230 g unt (80%)   Mod de preparare :        Foi :...

citește mai mult
Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata   3 Foi : 9 albusuri 9 lg zahar 3 lg faina 15 lg mac 1 plic praf de copt (10 g)   Crema : 9 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 1 fiola esenta de vanilie   Glazura : 150 g...

citește mai mult
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei   200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie   patrunjel verde tocat   Mod de preparare : Intr-o oala punem...

citește mai mult

Torturi

Tort eclipsa

Tort eclipsa

Tort eclipsa Blat : 220 g faina 300 g zahar 60 g cacao 2 lgt bicarbonat 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 250 ml lapte batut 125 ml ulei 3 oua mici 1 lgt vanilie 250 ml cafea espresso tare fierbinte Crema : 250 g zahar 1/2 lgt rasa de sare 35 g amidon alimentar 400 ml...

citește mai mult
Tort Puzzle

Tort Puzzle

Tort Puzzle   Blat vanilie : 3 oua mari 150 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 100 ml ulei 100 ml lapte 180 g faina 1 plic praf de copt (10g)   Blat cacao: 6 oua 180 g zahar 120 g faina 1 plic praf de copt (10g) 50 g cacao 6 lg ulei   Crema : 1 kg...

citește mai mult
Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara

Tort Foc de Tabara   Blat : 4 oua mari (sau 5 oua mici) 150 g zahar 2 lg iaurt 100 g faina 100 g amidon alimentar 2 lgt praf de copt un praf de sare   Crema : 500 g piersici din compot 500 g mascarpone 150 g zahar pudra 200 g ciocolata alba 300 ml smantana...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia   Bezea cacao: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit de praf de copt 1 lg faina 3 lg cacao   Bezea nuci : 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf de copt 1 lg faina 4 lg nuci macinate   Bezea cocos: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf...

citește mai mult
Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao   Aluat : 200 g unt (80%) 240 g zahar pudr 8 galbenusuri 260 g faina 1 varf cutit de amoniac+otet   400 g gem de caise   Bezea cacao: 8 albusuri 300 g zahar 3 lg cacao 260 g nuci macinate   Mod de preparare : Aluat :...

citește mai mult
Prajitura  Excelent

Prajitura Excelent

Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%)   Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt   Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...

citește mai mult

Checuri si briose

Semilune

Semilune

Semilune   Ingrediente : 3 oua ( 160 g cantarite ) 160 g zahar pudra 160 g unt 160 g faina 1/2 plic praf de copt coaja rasa de la 1/2 lamaie un praf de sare Pudrat deasupra : 50 g nuci macinate 1 lg zahar Mod de preparare Semilune : Intr-un castron mixam untul cu...

citește mai mult
Chec din albusuri cu cocos

Chec din albusuri cu cocos

Ingrediente : 4 albusuri 200 g zahar 50 g unt moale 150 g faina 1 lgt praf de copt (5 g) 50 g ciocolata alba topita 50 ml lapte 50 g cocos Citeste mai mult ... >>> Decor : 50 g ciocolata alba 30 g cocos Mod de preparare : Mixam spuma albusurile, adaugam apoi...

citește mai mult
Tort la metru (sau Chec la metru)

Tort la metru (sau Chec la metru)

Tort la metru (sau Chec la metru) 2 Checuri : 7 oua un praf sare 400 g zahar (1+1/2 cana) 260 g faina (1+1/2 cana) 200 ml ulei (1/2 cana) 1/2 plic praf de copt (5 g) 2 lg cacao Crema : 1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc) 300 ml lapte 200 g zahar 200 g unt...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6