Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Choux cu biscuiti oreo
Choux cu biscuiti oreo 24 biscuiti oreo Aluat : 100 ml apa 100 ml ulei 4 lg faina 4 lg biscuiti oreo macinati 3 oua Crema : 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 400 ml lapte 1 lg unt 1/2 crema biscuiti oreo Mod de preparare Choux cu...

Prajitura duo cu branza si foi de napolitane
Prajitura duo cu branza si foi de napolitane 2 foi de napolitane (27x37 cm) 300 g ciocolata neagra (52%) 5 lg ulei Blat alb : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina 1 fiola esenta de vanilie Blat maro : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg...

Fursecuri cu ciocolata si m&m
Ingrediente : 2 oua 50 g zahar 100 g zahar brun 50 ml ulei (sau unt topit) esenta de vanilie 300 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 50 g ciocolata neagra tocata 200 g bomboane m&m cu arahide Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si...

Prajitura Rosa
Prajitura Rosa Blat nuci : 6 oua 6 lg zahar 6 lg nuci macinate 6 lg faina 3 lg ulei 1 fiola de vanilie Crema vanilie : 1 plic budinca de vanilie (40 g) 4 lg zahar 380 ml lapte 100 g unt (80%) Crema capsuni : 1 plic budinca de capsuni (40 g) 4 lg...

Prajitura cu cocos si crema de ananas
Prajitura cu cocos si crema de ananas Blat galben : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 6 lg faina Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 100 g cocos 1 lg faina Crema ananas : 6 galbenusuri 100 g zahar 2 plicuri budinca vanilie (2x40 g) 400 ml lapte 1 compot...

Biscuiti dulci cu branza de vaci
Ingrediente : 140 g unt (80%) 2 oua 450 g branza de vaci grasa 340 g faina 2 lgt praf de copt (10 g) un praf de sare zahar tos Mod de preparare : Intr-un castron punem ouale, sarea, branza de vaci si untul rece ras pe razatoare. Framantam putin, apoi...

Prajitura Savana
Prajitura Savana Bezea mac : 6 albusuri 60 ml apa rece 8 lg zahar 8 lg faina 2 lg mac nemacinat 5 g praf de copt (1/2 plic) Foaie cacao : 1 ou 5 lg ulei 5 lg zahar 5 lg lapte 2 lg cacao 100 g ciocolata cu lapte rasa 5 g praf de copt (1/2 plic) 210 g...

Banoffee pie
Banoffee pie Crusta : 250 g biscuiti digestivi 150 g unt topit Umplutura : 397 g lapte condensat 3 banane 300 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie Decor : ciocolata neagra rasa Mod de preparare Banoffee pie :...

Tort Victoria sponge
Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta 🙂 Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor . Blat : 200 g unt (80%) 200 g zahar 4 oua medii 200 g faina 2 lgt rase praf...

Tort Napoleon
Tort Napoleon Foi : 400 g unt (80%) rece 620 g faina 150 ml apa rece 1 lg otet (9%) 2 oua 3 lg vodka un praf de sare Crema : 7 galbenusuri 360 g zahar 100 g faina 1300 g lapte esenta de vanilie 230 g unt (80%) Mod de preparare : Foi :...

Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata
Prajitura cu foi de mac, vanilie si ciocolata 3 Foi : 9 albusuri 9 lg zahar 3 lg faina 15 lg mac 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 9 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 1 fiola esenta de vanilie Glazura : 150 g...

Ciorba de pui a la grec
Ingrediente : piept de pui cu piele si os (circa 1 kg) 1 ceapa medie 2 morcovi mici 1 telina mica 1 patrunjel 1/2 cana orez 1-2 lg ulei 200 ml smantana 3 galbenusuri zeama de la 1 lamaie patrunjel verde tocat Mod de preparare : Intr-o oala punem...
Retete populare
Torturi

Tort eclipsa
Tort eclipsa Blat : 220 g faina 300 g zahar 60 g cacao 2 lgt bicarbonat 1 lgt praf de copt 1/2 lgt sare 250 ml lapte batut 125 ml ulei 3 oua mici 1 lgt vanilie 250 ml cafea espresso tare fierbinte Crema : 250 g zahar 1/2 lgt rasa de sare 35 g amidon alimentar 400 ml...

Tort Puzzle
Tort Puzzle Blat vanilie : 3 oua mari 150 g zahar 1 fiola esenta de vanilie 100 ml ulei 100 ml lapte 180 g faina 1 plic praf de copt (10g) Blat cacao: 6 oua 180 g zahar 120 g faina 1 plic praf de copt (10g) 50 g cacao 6 lg ulei Crema : 1 kg...

Tort Foc de Tabara
Tort Foc de Tabara Blat : 4 oua mari (sau 5 oua mici) 150 g zahar 2 lg iaurt 100 g faina 100 g amidon alimentar 2 lgt praf de copt un praf de sare Crema : 500 g piersici din compot 500 g mascarpone 150 g zahar pudra 200 g ciocolata alba 300 ml smantana...
Prajituri

Prajitura regina Sofia
Prajitura regina Sofia Bezea cacao: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit de praf de copt 1 lg faina 3 lg cacao Bezea nuci : 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf de copt 1 lg faina 4 lg nuci macinate Bezea cocos: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf...

Prajitura cu nuci, gem si cacao
Prajitura cu nuci, gem si cacao Aluat : 200 g unt (80%) 240 g zahar pudr 8 galbenusuri 260 g faina 1 varf cutit de amoniac+otet 400 g gem de caise Bezea cacao: 8 albusuri 300 g zahar 3 lg cacao 260 g nuci macinate Mod de preparare : Aluat :...

Prajitura Excelent
Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%) Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...
Checuri si briose

Semilune
Semilune Ingrediente : 3 oua ( 160 g cantarite ) 160 g zahar pudra 160 g unt 160 g faina 1/2 plic praf de copt coaja rasa de la 1/2 lamaie un praf de sare Pudrat deasupra : 50 g nuci macinate 1 lg zahar Mod de preparare Semilune : Intr-un castron mixam untul cu...

Chec din albusuri cu cocos
Ingrediente : 4 albusuri 200 g zahar 50 g unt moale 150 g faina 1 lgt praf de copt (5 g) 50 g ciocolata alba topita 50 ml lapte 50 g cocos Citeste mai mult ... >>> Decor : 50 g ciocolata alba 30 g cocos Mod de preparare : Mixam spuma albusurile, adaugam apoi...

Tort la metru (sau Chec la metru)
Tort la metru (sau Chec la metru) 2 Checuri : 7 oua un praf sare 400 g zahar (1+1/2 cana) 260 g faina (1+1/2 cana) 200 ml ulei (1/2 cana) 1/2 plic praf de copt (5 g) 2 lg cacao Crema : 1 plic budinca (vanilie, ciocolata, capsuni etc) 300 ml lapte 200 g zahar 200 g unt...