Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Tort cu lapte condensat si banane

Tort cu lapte condensat si banane

Tort cu lapte condensat si banane Blat : 5 oua 5 lg zahar 2,5 lg ulei 6 lg faina   Crema : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 200 g unt (80%) 4 banane   Decor : 200 ml smantana pentru frisca 1 lg zahar pudra 80 g cocos prajit   Mod de preparare...

citește mai mult
Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci

Prajitura fina cu nuci Aluat : 500 g faina 120 g zahar 250 g unt (65%) 3 galbenusuri 3 lg smantana 1 plic praf de copt (10 g)   Crema : 600 ml lapte 3 oua 150 g zahar 5 lg faina 2 plicuri esenta de vanilie 250 g unt (80%)   Umplutura 1 : 100 g zahar 2 lg...

citește mai mult
Budinca de tapioca cu fructe

Budinca de tapioca cu fructe

Ingrediente : 200 g perle de tapioca 800 ml apa rece 800 ml lapte de cocos 4 lg miere (sau zahar) fructe proaspete sau din compot Mod de preparare : Perlele de tapioca le punem intr-o cratita cu apa rece, pe foc mic, amestecand mereu, pentru circa 5-8 minute....

citește mai mult
Prajitura duo cu ness

Prajitura duo cu ness

Prajitura duo cu ness Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg cocos 4 lg faina 5 g praf de copt   Bezea nuci : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg nuci macinate 3 lg faina 1 lg cacao 5 g praf de copt   Crema ness : 12 galbenusuri 8 lg zahar 3 lg apa 4 lg ness 250 g...

citește mai mult
Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere

Prajitura cu crema si umplutura de mere Blat cacao : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 6 lg faina 3 lg cacao   Umplutura mere : 1,5 kg mere 1 lg unt 1/2 cana suc de portocala 20 g gelatina granulata (2 plicuri)   Crema : 2 galbenusuri 6 lg zahar 2 lg amidon...

citește mai mult
Prajitura cu caramel si nuci

Prajitura cu caramel si nuci

Prajitura cu caramel si nuci Blat 1 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina   Blat 2 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema caramel : 300 g zahar 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 200 g unt moale (80%)   Crema nuci : 500 ml lapte...

citește mai mult
Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Tort cu piscoturi, branza si kiwi Ingrediente : 250 g branza de vaci grasa 5 lg lapte 160 g zahar pudra esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca 15 g gelatina granulata 100 ml lapte   400 g piscoturi 400 ml lapte 3-4 kiwi   Decor : 150 ml smantana...

citește mai mult
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos esenta de vanilie   Crema lamaie : 500 ml lapte 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 1 lamaie mare   Decor : cocos...

citește mai mult
Prajitura Cezara

Prajitura Cezara

Prajitura Cezara Aluat : 250 unt rece (80%) 5 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 450 g faina - 2 lg faina 2 lg cacao 5 galbenusuri   Crema branza : 500 g branza de vaci grasa 250 g Ricotta 150 g zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) esenta de vanilie 2 oua medii...

citește mai mult
Fursecuri confetti

Fursecuri confetti

Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti   Decor : zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

citește mai mult
Prajitura Kyra

Prajitura Kyra

Blat cacao : 5 oua 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml apa 50 g ciocolata neagra (70%) topita si racita 1 lgt praf de copt 220 g faina 4 lgt cacao Crema branza : 600 g branza de vaci grasa 1 plic budinca de vanilie (40 g) 4 lg smantana grasa 130 g zahar Mod de preparare :...

citește mai mult
Fursecuri spirala cu scortisoara

Fursecuri spirala cu scortisoara

Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

citește mai mult

Retete populare

Torturi

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita   Blat : 4 oua 4 lg zahar 4 lg ulei esenta de vanilie 6 lg faina 2 lg cacao   Sirop : 100 ml apa 1 lg zahar esenta de vanilie   Crema : 400 ml lapte 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 10 g gelatina granulata 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Tort exotic

Tort exotic

LA MULTI ANI 2017 !!! Tort exotic Blat : 8 oua 8 lg zahar 8 lg ulei 9 lg faina un praf sare   Crema : 5 oua 8 lg zahar 200 ml lapte 1 fiola esenta de vanilie 10 g gelatina granulata (1 plic)+50 ml apa rece 500 ml smantana pentru frisca 3 lg zahar pudra cu aroma...

citește mai mult
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata     450 g biscuiti populari 300 ml lapte   Crema : 4 galbenusuri 6 lg zahar 4 lg amidon alimentar 420 ml lapte 1 fiola esenta de vanilie 2 lg rom 150 g unt (80%) 150 g ciocolata neagra   Glazura : 100 g...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata

Prajitura cu foi cu nuci si ciocolata Blat : 8 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate 100 g faina un praf de sare   Crema ciocolata : 250 ml smantana pentru frisca (30%) 250 g ciocolata neagra (70%) 100 g unt (80%) visine din compot   Crema caramel : 250 g...

citește mai mult
Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata Aluat fraged cu cacao : 100 g unt (80%) 100 g zahar 4 galbenusuri un praf de sare 1 lgt esenta de vanilie 1 lgt praf de copt 1 lg otet 4 lg lapte 70 g faina 30 g cacao   Bezea : 4 albusuri un praf de sare 175 g zahar 1 lg...

citește mai mult
Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie

Prajitura cu blat de cacao si crema de vanilie Blat cacao : 7 oua 7 lg zahar 4 lg ulei 5 lg faina 3 lg cacao   Crema vanilie : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina (sau 4 lg amidon alimentar) 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80%   Mod de preparare...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec cu iaurt, mac si lamaie

Chec cu iaurt, mac si lamaie

Ingrediente :4 oua230 g zahar230 g unt270 g faina10 g praf de copt (1 plic)140 g iaurt simplu (Danone Nutriday)50 ml zeama de lamaie2 lg maccoaja rasa de la 1 lamaie1 lgt esenta de vanilie Glazura :80 g zahar pudrazeama de lamaie Mod de preparare :         Intr-un...

citește mai mult
Chec cu smochine si cocos

Chec cu smochine si cocos

Ingrediente :200 g unt 250 g zahar4 oua150 ml lapte60 g cocos1 plic praf de copt1/2 lgt bicarbonat2 lg zeama de lamaie200 g faina1 lgt esenta de vanilie150 g smochine hidratate (sau proaspete) Mod de preparare :       Intr-un castron mixam spuma untul cu zaharul,...

citește mai mult
Briose cu iaurt si cacao

Briose cu iaurt si cacao

Ingrediente :3 oua175 g iaurt simplu50 ml ulei50 ml lapte1 lgt esenta de vanilie200 g zahar200 g faina1 plic praf de coptun vf cutit bicarbonatun vf cutit sare1 lg cacao Mod de preparare :       Intr-un castron amestecam ingredientele umede : ouale, iaurtul, uleiul,...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11