Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura fina cu nuci
Prajitura fina cu nuci Aluat : 500 g faina 120 g zahar 250 g unt (65%) 3 galbenusuri 3 lg smantana 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 600 ml lapte 3 oua 150 g zahar 5 lg faina 2 plicuri esenta de vanilie 250 g unt (80%) Umplutura 1 : 100 g zahar 2 lg...

Budinca de tapioca cu fructe
Ingrediente : 200 g perle de tapioca 800 ml apa rece 800 ml lapte de cocos 4 lg miere (sau zahar) fructe proaspete sau din compot Mod de preparare : Perlele de tapioca le punem intr-o cratita cu apa rece, pe foc mic, amestecand mereu, pentru circa 5-8 minute....

Prajitura duo cu ness
Prajitura duo cu ness Bezea cocos : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg cocos 4 lg faina 5 g praf de copt Bezea nuci : 6 albusuri 6 lg zahar 5 lg nuci macinate 3 lg faina 1 lg cacao 5 g praf de copt Crema ness : 12 galbenusuri 8 lg zahar 3 lg apa 4 lg ness 250 g...

Prajitura cu crema si umplutura de mere
Prajitura cu crema si umplutura de mere Blat cacao : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 6 lg faina 3 lg cacao Umplutura mere : 1,5 kg mere 1 lg unt 1/2 cana suc de portocala 20 g gelatina granulata (2 plicuri) Crema : 2 galbenusuri 6 lg zahar 2 lg amidon...

Prajitura cu caramel si nuci
Prajitura cu caramel si nuci Blat 1 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 5 lg faina Blat 2 : 4 oua 5 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao Crema caramel : 300 g zahar 500 ml lapte 50 g amidon alimentar 200 g unt moale (80%) Crema nuci : 500 ml lapte...

Tort cu piscoturi, branza si kiwi
Tort cu piscoturi, branza si kiwi Ingrediente : 250 g branza de vaci grasa 5 lg lapte 160 g zahar pudra esenta de vanilie 400 ml smantana pentru frisca 15 g gelatina granulata 100 ml lapte 400 g piscoturi 400 ml lapte 3-4 kiwi Decor : 150 ml smantana...

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos esenta de vanilie Crema lamaie : 500 ml lapte 2 lg faina 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 200 ml smantana pentru frisca 1 lamaie mare Decor : cocos...

Prajitura Cezara
Prajitura Cezara Aluat : 250 unt rece (80%) 5 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 450 g faina - 2 lg faina 2 lg cacao 5 galbenusuri Crema branza : 500 g branza de vaci grasa 250 g Ricotta 150 g zahar 1 plic budinca de vanilie (40 g) esenta de vanilie 2 oua medii...

Fursecuri confetti
Ingrediente : 375 g unt moale (80%) 180 g zahar esenta de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie) coaja rasa de lamaie 525 g faina 60 g bomboane confetti Decor : zahar pudra Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul, cu zaharul, adaugam apoi esenta de...

Prajitura Kyra
Blat cacao : 5 oua 180 g zahar 125 ml ulei 125 ml apa 50 g ciocolata neagra (70%) topita si racita 1 lgt praf de copt 220 g faina 4 lgt cacao Crema branza : 600 g branza de vaci grasa 1 plic budinca de vanilie (40 g) 4 lg smantana grasa 130 g zahar Mod de preparare :...

Fursecuri spirala cu scortisoara
Aluat : 400 g faina 200 g unt 90 g zahar pudra esenta de vanilie un praf de sare 1 plic praf de copt (10 g) 2 oua Umplutura : 1,5 lg scortisoara 70 g zahar Mod de preparare : Aluat : intr-un castron framantam faina, praful de copt, sarea, zaharul pudra si untul moale...

Prajitura cu napolitane
Prajitura cu napolitane Blat : 7 albusuri 7 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina 1 lgt prag de copt 150 g migdale tocate grosier Crema : 7 galbenusuri 600 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 2 lg faina 6 lg zahar 250 g unt (80%) 3 lg nutella 300 g...
Retete populare
Torturi

Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi Ingrediente : 200 ml frisca lichida 500 ml iaurt (4%) 3 oua 150 g zahar esenta de vanilie 15 g gelatina granulata 200 g piscoturi 300 g capsuni Decor : 100 ml frisca lichida bomboane cu rom ciocolata alba capsuni...

Tort Monica
Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g) Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g) Crema : 1 l lapte 12 lg zahar 250 g unt 200 g cocos Decor : 400 ml smantana...

Tort cu frisca si rom
Tort cu frisca si rom Blat : 125 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie 5 oua 150 g faina 50 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 250 ml lapte 100 g zahar esenta de vanilie 10 g gelatina granulata 4 lg rom 400 ml smantana pentru...
Prajituri

Prajitura cu biscuiti si gem
Prajitura cu biscuiti si gem Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)...

Prajitura Cleopatra
Prajitura Cleopatra Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf...

Prajitura cu prune si bezea
Prajitura cu prune si bezea Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt...
Checuri si briose

Chec pufos cu caise
Ingrediente :4 oua70 g unt 70 ml apa250 g zahar2 plicuri zahar vanilat200 g fainaun praf de sare200 g caise praspete Mod de preparare : Curatam caisele de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu 1 lg zahar .Intr-un castron mixam galbenusurile cu untul...

Chec pufos cu nuci
Ingrediente :4 oua mari (sau 5 oua mici)un praf de sare1 canita zahar (1 canita = 150 ml)2/3 canita ulei1 canita faina1 lgt praf de copt3 lg zeama de lamaiecoaja rasa de la 1 lamaie medie1 lg cacao100 g nuci tocate grosier Mod de preparare : Intr-un castron...

Chec cu iaurt, mac si lamaie
Ingrediente :4 oua230 g zahar230 g unt270 g faina10 g praf de copt (1 plic)140 g iaurt simplu (Danone Nutriday)50 ml zeama de lamaie2 lg maccoaja rasa de la 1 lamaie1 lgt esenta de vanilie Glazura :80 g zahar pudrazeama de lamaie Mod de preparare : Intr-un...