Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura cu budinca de capsuni

Prajitura cu budinca de capsuni

Blat cocos :  5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 5 lg cocos 1 lgt praf de copt Blat banane : 3 oua 150 g zahar 75 ml ulei 3 banane mici 225 g faina esenta de vanilie 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 2 plicuri budinca de capsuni (2x40 g) 800 ml lapte 8 lg zahar...

citește mai mult
Tort Malaga

Tort Malaga

Tort Malaga   1 pahar = 150 ml Blat : 3 oua 1 pahar zahar 1/2 pahar ulei 1 pahar faina + 2 lg faina 1 lgt praf de copt   Bezea nuci : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg nuci macinate (arahide, alune...)   Crema : 300 ml lapte 1 plic budinca de vanilie (40 g) 6...

citește mai mult
Pancakes cu banane

Pancakes cu banane

1 cana = 250 ml Ingrediente : 2 cani lapte 2 lgt otet 2 banane terciuite 2 oua esenta de vanilie 3 lg unt 2+1/2 cani faina 1/4 cana zahar 1 plic praf de copt (10 g) 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 1/2 lgt sare   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam laptele,...

citește mai mult
Sos de ciocolata

Sos de ciocolata

Sos de ciocolata   Ingrediente : 250 ml lapte 50 g zahar un praf de sare 150 g ciocolata neagra 1 lgt amidon alimentar   Mod de preparare  : Amidonul il dizolvam in cateva linguri de lapte. Restul de lapte il punem intr-o cratita, cu zaharul si sarea, pe foc...

citește mai mult
Chec din albusuri cu nuci si ciocolata

Chec din albusuri cu nuci si ciocolata

Ingrediente : 8 albusuri 8 lg zahar 8 lg nuci macinate 8 lg faina 8 lg ulei 1 plic praf de copt (10 g) esenta de vanilie esenta de rom 3 lg picaturi de ciocolata (bucatele mici)   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron...

citește mai mult
Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 6 galbenusuri 7 lg zahar 600 ml lapte esenta de vanilie 3 lg faina 2 lg amidon alimentar   Uns deasupra : 1 ou batut   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-o cratita punem galbenusurile,...

citește mai mult
Strudel cu branza de vaci si stafide

Strudel cu branza de vaci si stafide

Ingrediente : 400 g foi de placinta 650 g branza de vaci grasa 3 oua 6 lg zahar 2 lg gris 50 g stafide aurii coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 100 g unt   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam branza de...

citește mai mult
Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

Desert cu mascarpone, cacao si biscuiti

  Ingrediente :   500 g mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 8 lg zahar pudra 1 lg esenta de vanilie sau 1 baton de vanilie 1 lg rom 2 lg cacao 200 g biscuiti cu cacao 150 g biscuiti petite beurre fulgi de migdale   Mod de preparare : Smantana...

citește mai mult
Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere

Crusta : 200 g faina 100 g unt 2 lg zahar pudra 1 ou un praf sare   Umplutura : 100 g unt moale 80 g zahar 2 oua 100 g migdale macinate 20 g amidon alimentar esenta de migdale   Pere posate : 3 pere 500 ml apa 200 g zahar zeama de la 1/2 lamaie   fulgi...

citește mai mult
Prajitura Karpatka

Prajitura Karpatka

Choux: 250 ml apă 125 g unt un praf de sare 170 g faina 5 oua Crema: 550 ml lapte 50 g amidon alimentar 50 g faina 150 g zahar esenta de vanilie 200 g unt (80%) Decor: zahar pudra Mod de preparare: Crema : zahărul, făina și amidonul se amestecă cu un tel, se adaugă...

citește mai mult
Desert cu mere, biscuiti si mascarpone

Desert cu mere, biscuiti si mascarpone

  Ingrediente : 5 mere mari 4 lg zahar 500 g mascarpone 1 lgt scortisoara 2 lg zeama de lamaie   420 g biscuiti Petit Beurre RoStar (64 buc.)   Glazura : 150 g ciocolata cu lapte 1 lg unt 3 lg lapte   Mod de preparare : Curatam merele, le radem pe...

citește mai mult

Torturi

Tort Monica

Tort Monica

Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g)   Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g)   Crema : 1 l lapte 12 lg zahar 250 g unt 200 g cocos   Decor : 400 ml smantana...

citește mai mult
Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom   Blat : 125 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie 5 oua 150 g faina 50 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g)   Crema : 250 ml lapte 100 g zahar esenta de vanilie 10 g gelatina granulata 4 lg rom 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita   Blat : 4 oua 4 lg zahar 4 lg ulei esenta de vanilie 6 lg faina 2 lg cacao   Sirop : 100 ml apa 1 lg zahar esenta de vanilie   Crema : 400 ml lapte 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 10 g gelatina granulata 400 ml smantana pentru...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia

Prajitura regina Sofia   Bezea cacao: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit de praf de copt 1 lg faina 3 lg cacao   Bezea nuci : 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf de copt 1 lg faina 4 lg nuci macinate   Bezea cocos: 4 albusuri 4 lg zahar 1 varf cutit praf...

citește mai mult
Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao   Aluat : 200 g unt (80%) 240 g zahar pudr 8 galbenusuri 260 g faina 1 varf cutit de amoniac+otet   400 g gem de caise   Bezea cacao: 8 albusuri 300 g zahar 3 lg cacao 260 g nuci macinate   Mod de preparare : Aluat :...

citește mai mult
Prajitura  Excelent

Prajitura Excelent

Prajitura Excelent Crema ciocolata : 8 galbenusuri 200 g zahar 200 g ciocolata neagra 50% 250 g unt (80%)   Bezea cocos : 4 albusuri 6 lg zahar 75 g cocos 1 lg faina 5 g praf de copt   Bezea ciocolata : 4 albusuri 6 lg zahar 4 lg faina 75 g ciocolata neagra...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec pufos cu caise

Chec pufos cu caise

 Ingrediente :4 oua70 g unt 70 ml apa250 g zahar2 plicuri zahar vanilat200 g fainaun praf de sare200 g caise praspete  Mod de preparare :       Curatam caisele de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu 1 lg zahar .Intr-un castron mixam galbenusurile cu untul...

citește mai mult
Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Ingrediente :4 oua mari (sau 5 oua mici)un praf de sare1 canita zahar (1 canita = 150 ml)2/3 canita ulei1 canita faina1 lgt praf de copt3 lg zeama de lamaiecoaja rasa de la 1 lamaie medie1 lg cacao100 g nuci tocate grosier Mod de preparare :         Intr-un castron...

citește mai mult
Chec cu iaurt, mac si lamaie

Chec cu iaurt, mac si lamaie

Ingrediente :4 oua230 g zahar230 g unt270 g faina10 g praf de copt (1 plic)140 g iaurt simplu (Danone Nutriday)50 ml zeama de lamaie2 lg maccoaja rasa de la 1 lamaie1 lgt esenta de vanilie Glazura :80 g zahar pudrazeama de lamaie Mod de preparare :         Intr-un...

citește mai mult
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6