Despre mine

Salut!

Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.

Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨

Ultimele retete

Prajitura Roma

Prajitura Roma

Prajitura Roma   Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt ness   5-6 banane zeama de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 3 lgt ness 6 lg zahar pudra   100 g ciocolata cu cafea rasa  ...

citește mai mult
Prajitura cu cocos, ciocolata si biscuiti

Prajitura cu cocos, ciocolata si biscuiti

Bezea cocos : 8 albusuri 180 g zahar 100 g cocos 3 lg faina 1 lgt otet 2 lg apa rece   Crema ciocolata : 8 galbenusuri 180 g zahar 4 lg lapte 150 g ciocolata neagra (50%) 200 g unt   100-150 g biscuiti 100 ml lapte   Glazura 1 : 120 g ciocolata 1 lg unt...

citește mai mult
Prajitura cu lamaie, cacao si cocos

Prajitura cu lamaie, cacao si cocos

Prajitura cu lamaie, cacao si cocos   Blat nuci : 5 oua 150 g zahar 200 g nuci macinate 2 lg cacao 3 biscuiti macinati 100 ml apa rece   Bezea cocos: 5 albusuri 160 g zahar pudra cu aroma vanilie 4 lg cocos 2 lg faina   Crema : 5 galbenusuri 200 g zahar...

citește mai mult
Desert la pahar cu zmeura si vanilie

Desert la pahar cu zmeura si vanilie

Bezea : 4 albusuri 4 lg zahar 4 lg faina 2 lg apa rece 1 lgt otet Crema vanilie : 4 galbenusuri 150 g zahar 4 lg faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 400 g zmeura proaspata Mod de preparare : Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul,...

citește mai mult
Desert la pahar cu oreo, ciocolata si frisca

Desert la pahar cu oreo, ciocolata si frisca

Ingrediente : 230 g biscuiti oreo 60 g unt topit   Crema ciocolata : 300 g ciocolata Nestle 52% 400 ml smantana pentru frisca   Glazura : 400 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie   Decor : ciocolata rasa biscuiti oreo macinati...

citește mai mult
Prajitura Nico

Prajitura Nico

Prajitura Nico Bezea : 6 albusuri 180 g zahar 1 lg otet 30 g faina 30 g amidon alimentar 1 lgt praf de copt   Blat : 6 galbenusuri 1 ou 150 g zahar 2 lg apa rece 2 lg ulei 130 g faina 1 lgt praf de copt   1 lg cafea macinata fin   Crema : 200 ml...

citește mai mult
Chec cu afine si lamaie

Chec cu afine si lamaie

Ingrediente : 280 g zahar 200 g unt (65%) 4 oua 4 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie 280 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 1/4 lgt sare 150 g smantana (25%) 250-300 g afine proaspete   Glazura : 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie 2 lg zeama de lamaie...

citește mai mult
Prajitura Cella

Prajitura Cella

Prajitura Cella Blat mac : 5 oua 150 g zahar 100 g faina 100 g mac 1 plic praf de copt (10 g) 2 lg ulei 2 lg apa fiarta   Crema branza : 1 kg branza de vaci grasa 200 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie esenta de vanilie 80 ml lapte 1 plic gelatina...

citește mai mult
Prajitura poloneza cu prune

Prajitura poloneza cu prune

Prajitura poloneza cu prune Blat cacao : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 fiola esenta de rom   Crema vanilie : 3 galbenusuri 200 g zahar 3 lg faina 2 lg amidon alimentar 500 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt (80%)   300 g prune...

citește mai mult
Cheesecake cu capsuni necopt

Cheesecake cu capsuni necopt

Crusta : 300 g biscuiti digestivi 120 g unt   Umplutura : 450 g crema de branza (Philadelphia, Pilos, Almete...) 400 ml smantana pentru frisca (38%) 15 g gelatina granulata 250 g zahar esenta de vanilie 400 g capsuni proaspete +3 lg zahar   Mod de preparare...

citește mai mult
Rulada bicolora cu crema de ciocolata alba

Rulada bicolora cu crema de ciocolata alba

Blat : 5 oua 5 lg zahar 3 lg ulei 6 lg faina 1 lg cacao+3 lg apa esenta de vanilie   Crema : 200 g ciocolata alba 200 ml smantana pentru frisca   Decor : pudra de cacao   Mod de preparare : Crema : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita pe foc...

citește mai mult
Chec cu visine si glazura de ciocolata

Chec cu visine si glazura de ciocolata

Ingrediente : 200 g unt topit 200 g zahar 2 lg zahar pudra esenta de migdale sau vanilie 4 oua medii 120 ml smantana (20%) 1 plic praf de copt (10 g) 260 g faina   Glazura : 100 g ciocolata neagra 1 lg unt 2 lg lapte   500 g visine proaspete 1 lg amidon...

citește mai mult

Torturi

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom   Blat : 125 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie 5 oua 150 g faina 50 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g)   Crema : 250 ml lapte 100 g zahar esenta de vanilie 10 g gelatina granulata 4 lg rom 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita

Tort musuroi de cartita   Blat : 4 oua 4 lg zahar 4 lg ulei esenta de vanilie 6 lg faina 2 lg cacao   Sirop : 100 ml apa 1 lg zahar esenta de vanilie   Crema : 400 ml lapte 2 lg amidon alimentar 150 g zahar 10 g gelatina granulata 400 ml smantana pentru...

citește mai mult
Tort exotic

Tort exotic

LA MULTI ANI 2017 !!! Tort exotic Blat : 8 oua 8 lg zahar 8 lg ulei 9 lg faina un praf sare   Crema : 5 oua 8 lg zahar 200 ml lapte 1 fiola esenta de vanilie 10 g gelatina granulata (1 plic)+50 ml apa rece 500 ml smantana pentru frisca 3 lg zahar pudra cu aroma...

citește mai mult

Prajituri

Prajitura ecler la tava

Prajitura ecler la tava

Prajitura ecler la tava Foaie de ecler : 125 ml lapte 125 ml apa 115 g unt 1 lg zahar 1/4 lgt sare 140 g faina 4 oua   Crema : 2 oua 130 g zahar 60 g faina 500 ml lapte esenta de vanilie 50 g unt 200 ml smantana pentru frisca 30 % 2 lg zahar pudra   Decor :...

citește mai mult
Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta Blat : 3 oua 100 ml ulei 150 ml iaurt 1 fiola esenta vanilie 200 g faina 100 g nuci macinate 20 g cacao 200 g zahar 1 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat 1/4 lgt sare   Crema : 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 100 g miere 100...

citește mai mult

Checuri si briose

Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Ingrediente :4 oua mari (sau 5 oua mici)un praf de sare1 canita zahar (1 canita = 150 ml)2/3 canita ulei1 canita faina1 lgt praf de copt3 lg zeama de lamaiecoaja rasa de la 1 lamaie medie1 lg cacao100 g nuci tocate grosier Mod de preparare :         Intr-un castron...

citește mai mult
Chec cu iaurt, mac si lamaie

Chec cu iaurt, mac si lamaie

Ingrediente :4 oua230 g zahar230 g unt270 g faina10 g praf de copt (1 plic)140 g iaurt simplu (Danone Nutriday)50 ml zeama de lamaie2 lg maccoaja rasa de la 1 lamaie1 lgt esenta de vanilie Glazura :80 g zahar pudrazeama de lamaie Mod de preparare :         Intr-un...

citește mai mult
Chec cu smochine si cocos

Chec cu smochine si cocos

Ingrediente :200 g unt 250 g zahar4 oua150 ml lapte60 g cocos1 plic praf de copt1/2 lgt bicarbonat2 lg zeama de lamaie200 g faina1 lgt esenta de vanilie150 g smochine hidratate (sau proaspete) Mod de preparare :       Intr-un castron mixam spuma untul cu zaharul,...

citește mai mult