Despre mine
Salut!
Sunt Mirela, sufletul de pe miremirc.ro. Bucătăria mea este un laborator de experiențe culinare, iar blogul este caietul meu de rețete și amintiri gustoase.
Hai să pătrundem împreună în lumea deliciilor pe miremirc.ro! 🍽️✨
Ultimele retete
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise
Prajitura cu branza, cocos si gem de caise Blat : 8 oua 8 lg zahar 4 lg ulei 9 lg faina esenta de vanilie Crema : 500 ml smantana pentru frisca 250 g crema de branza (Philadelphia, Almette...) 1,5 plicuri gelatina granulata (15 g) 160 g zahar pudra cu aroma de...
Tort cu multa ciocolata
Blat cacao : 6 oua 150 g zahar 4 lg ulei 120 g faina 30 g cacao 2 lgt praf de copt Crema 1 : 400 g ciocolata cu lapte 300 g Mascarpone Crema 2 : 400 g ciocolata cu lapte 150 g unt (80%) Decor : bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,...
Prajitura Biskrem
Prajitura Biskrem Bezea cocos : 7 albusuri 7 lg zahar 150 g cocos 2 lg faina Crema 1 : 7 galbenusuri 200 g zahar 100 ml lapte 300 g unt esenta de vanilie Crema 2 : 1 plic budinca caramel (40 g) 4 lgt ness 100 g zahar 350 ml lapte 250 g unt 3-4...
Prajitura betivul Izidor
Prajitura betivul Izidor Blat cacao : 150 g zahar pudra 150 g unt 4 oua 100 g faina 2 lg cacao 3 g praf de copt 2-3 lg gem de caise Umplutura nuci : 250 g nuci macinate 2 lg zahar pudra 100 ml rom 100 ml lapte rece Crema : 3 oua 200 g zahar 200 g...
Tarta cu smochine si migdale
Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...
Prajitura Madalina Manole
Aluat : 210 g unt 100 g zahar 4 galbenusuri 300 g faina 5 g praf de copt Umplutura : 2 kg mere 3 lg zahar 1 lgt scortisoara macinata Bezea : 4 albusuri 200 g zahar zeama de lamaie Mod de preparare : Umplutura : curatam merele de coaja, le radem pe razatoarea cu...
Prajitura cu mere si crema caramel
Prajitura cu mere si crema caramel Blat : 6 oua 300 g zahar 150 ml ulei 300 g faina 5 g praf de copt (optional) esenta de vanilie 2 mere verzi taiate cubulete 3 lg zeama de lamaie Crema : 3 galbenusuri 60 g zahar 20 g faina 20 g amidon 400 ml lapte 200 g unt...
Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti
Prajitura la rece cu ciocolata alba si biscuiti Crusta : 460 g biscuiti Petite beurre 5 lg cocos 50 g migdale 50 g nuci 50 g alune 250 g unt topit (80%) 100 g sos caramel Dr.Oetker 250 ml lapte Crema : 200 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 250 g...
Prajitura cu afine si crema de branza
Prajitura cu afine si crema de branza Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie 125 g afine proaspete Crema : 450 g crema de branza 200 g unt (80%) 160 g zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare Prajitura cu afine si...
Budinca de croissante
Ingrediente : 7 croissante 6 oua 500 ml smantana pentru frisca 300 ml lapte 200 g zahar esenta de vanilie caise (proaspete sau confiate),stafide, fructe uscate... fulgi de migdale Mod de preparare : Taiem croissantele in 4-5 bucati si le asezam in tava (20x30 cm)...
Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Prajitura cu visine si bezea cu cocos Aluat : 100 g unt moale 120 g zahar pudra 3 galbenusuri esenta de vanilie 180 g faina 1 lgt praf de copt Umplutura : 350 g visine Bezea cocos : 3 albusuri 180 g zahar pudra 70 g cocos Mod de preparare : Aluat...
Tort Limoncello
Tort Limoncello Blat : 4 oua 150 g zahar 4 lg suc lamaie 150 g faina 1/2 lgt praf de copt Crema : 500 g Ricotta 180 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 120 ml zeama lamaie coaja rasa de la 2 lamai bio 400 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra cu aroma vanilie...
Retete populare
Torturi
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi
Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi Ingrediente : 200 ml frisca lichida 500 ml iaurt (4%) 3 oua 150 g zahar esenta de vanilie 15 g gelatina granulata 200 g piscoturi 300 g capsuni Decor : 100 ml frisca lichida bomboane cu rom ciocolata alba capsuni...
Tort Monica
Blat alb : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 12 lg faina 1/2 plic praf de copt (5 g) Blat maro : 2 oua 6 lg zahar 12 lg lapte 10 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt (5 g) Crema : 1 l lapte 12 lg zahar 250 g unt 200 g cocos Decor : 400 ml smantana...
Tort cu frisca si rom
Tort cu frisca si rom Blat : 125 g unt 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie 5 oua 150 g faina 50 g amidon alimentar 1 plic praf de copt (10 g) Crema : 250 ml lapte 100 g zahar esenta de vanilie 10 g gelatina granulata 4 lg rom 400 ml smantana pentru...
Prajituri
Prajitura Cassis
Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...
Prajitura Karpatka cu ciocolata
Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...
Prajitura domnisoara mac
Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate Crema...
Checuri si briose
Chec pufos cu visine si ciocolata
Chec pufos cu visine si ciocolata Ingrediente : 4 oua70 g unt 70 ml apa250 g zahar2 plicuri zahar vanilat200 g fainaun praf de sare 200-300 g visine proaspete100 g ciocolata cu lapte sau neagra30-50 g fulgi de migdale Mod de preparare Chec pufos cu visine si...
Chec pufos cu caise
Ingrediente :4 oua70 g unt 70 ml apa250 g zahar2 plicuri zahar vanilat200 g fainaun praf de sare200 g caise praspete Mod de preparare : Curatam caisele de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu 1 lg zahar .Intr-un castron mixam galbenusurile cu untul...
Chec pufos cu nuci
Ingrediente :4 oua mari (sau 5 oua mici)un praf de sare1 canita zahar (1 canita = 150 ml)2/3 canita ulei1 canita faina1 lgt praf de copt3 lg zeama de lamaiecoaja rasa de la 1 lamaie medie1 lg cacao100 g nuci tocate grosier Mod de preparare : Intr-un castron...
